Girona

El calendari dona un respir

Després de quatre mesos de competició en què el Girona ha disputat un partit cada quatre dies de mitjana, durant aquest mes de febrer el grup orientat per Francisco degusta el que és jugar setmana a setmana

El conjunt blanc-i-vermell, que va ser l’equip que més tard va acabar el curs passat, només va fer dues setmanes de vacances i dues de pretemporada

Quatre mesos després, el Girona respira. I és que el frenesí del calendari d’aquesta temporada, atapeït com mai, ha propiciat que el primer tram del campionat s’hagi disputat a ritme de dues jornades per setmana,pràcticament. Molta competició i poc temps de descans, que, irremeiablement, ha afectat el rendiment i les prestacions de tots els equips. El Girona, però, és segurament un dels equips als quals més ha trasbalsat aquest escenari, ja que va ser el conjunt de la categoria de plata que més tard va acabar de competir la temporada passada i, per tant, el que menys temps va tenir per descansar i preparar-se per a la següent. El quadre blanc-i-vermell va disputar la tornada de la final del play-off contra l’Elx el 23 d’agost, data en què la gran majoria d’equips de la categoria ja feia dies que havien començat la pretemporada; un mes després –exactament 34 dies–, el 26 de setembre, ja jugava el primer partit de la nova lliga. És a dir, dues setmanes de vacances i dues de pretemporada per preparar una campanya en què fins al 30 de gener els homes orientats per Francisco no s’han aturat; han jugat de mitjana un partit cada quatre dies.

Un flagell important, si fa o no fa com la resta d’equips, és cert, però amb molt menys temps de preparació, i amb l’afegit de la gran quantitat d’obstacles que li va tocar esquivar. I és que el cop del no ascens, la tardana confecció de la plantilla –que fins al tercer matx de lliga no va estar acabada– i les múltiples baixes que van anar assolant el grup, que es va quedar diverses jornades amb poquíssims efectius, van incrementar la dificultat que per si sol ja suposava el fet de jugar tan seguit.

Tot i això, l’equip va trampejar la situació i després de caure dignament en els vuitens de final de la copa i amb poc més de la primera volta de la lliga completada, va poder frenar el frenètic ritme. A partir del mes de febrer, el calendari s’ha normalitzat i ja va setmana a setmana, la qual cosa permet entrenaments de més qualitat; la recuperació és millor, hi ha més temps per fer feina de força i prevenció, es poden entrenar molts més aspectes del model de joc i també del rival. “Ara tindrem dies per treballar molt millor i podrem insistir en més coses per ser millor equip en totes les facetes del joc”, avançava darrerament Francisco.

Aquesta baixada del ritme de partits, però, no té impacte en els resultats. Dels tres partits que ha disputats els últims 21 dies, el Girona no n’ha guanyat cap, amb un bagatge de dues derrotes i un empat. Diumenge (18.15 h) rep el cuer, el Castelló, vuit dies després d’haver jugat l’últim, tot un privilegi aquesta temporada.

FRANCISCO

Ara tindrem més dies per treballar molt millor i podrem insistir en més coses per ser millor equip en totes les facetes del joc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)