Espanyol

David López: “Mentalment hem fet un pas de gegant”

Bones sensacions. “Estar junts i sentir-nos units és vital i després del partit del Mallorca es va veure”, diu el capità que no es refia del Sabadell. “Serà un partit complicat, ja ho va ser a l’anada”

David López ha comparegut aquest matí en roda de premsa. El capità ha repassat l’actualitat de l’Espanyol marcada pel triomf vital davant el Mallorca que ha capgirat les sensacions i el decorat dels últims partits. “Feia temps que no guanyàvem i era important treure els tres punts i després, pel fet de ser un rival directe i ara tenim el goal average a favor”, ha explicat el capità que admetia que, en certa manera “ens hem tret un pes de sobre”. Més enllà del triomf a Son Moix, va quedar palesa la unió de la plantilla al final del partit en una abraçada col·lectiva arran de gespa. “Estar junts i sentir-nos units és vital i després del partit del Mallorca es va veure. Som un grup sòlid i molt unit en les derrotes i les victòries i això és un aspecte clau per a l’ascens. Celebrar-ho d’aquesta manera, la victòria a Mallorca, diu molt. Un dels treballs dels capitans és mantenir el grup unit”, ha destacat David López com un element nuclear per assolir l’ascens. Un factor on Vicente Moreno, amb la seva gestió emocional i racional de la plantilla, ha empès cap amunt. “És important que transmeti això dins i fora del camp. Està centrat en el dia a dia tant si les coses van bé o malament. Ell és un expert en aquest objectiu i ha pujat molts equips i és una de les seves qualitats. Manté sempre la tranquil·litat guanyant o perdent. Tenim molt clar el que hi ha a dins i res en traurà de l’objectiu”, ha indicat el capità. En aquest sentit, el central és conscient que aquesta lliga és llarga i l’apartat psicològic té un pes decisiu. “La lliga estarà igualada fins al final. La gent ens donava com els millors de la categoria sense baixar de l’autobús i no serà així. Costa molt guanyar els partits. Ser forts mentalment és important i ho hem demostrat. Com a mostra negativa, el partit del Rayo, quan ens fiquen el gol, ens vam anar del partit. Tot i això, en aquest aspecte hem fet un pas de gegant endavant. La mentalitat, a diferències de l’any passat, acompanya”.

Aquesta tarda es juga un Leganés - Almeria, però el capità no pensa gaire en aquest duel d’aspirants a l’ascens que, en cas de triomf dels andalusos, els deixaria fora de l’ascens directe.”Nosaltres estem focalitzats en el nostre treball. Si, fem els 45 punts de la primera volta, estarem en zona d’ascens. Si pogués escollir que perdessin punts els altres, doncs sí, però hem de tenir els peus a terra i treballar des de la humilitat. El que facin la resta no ens servirà de res”.

El duel amb el Sabadell.

Ara, els blanc-i-blaus estan centrats en el duel de dissabte davant el Sabadell. Un conjunt arlequinat que suma nou jornades sense perdre i vindrà al RCDE Stadium amb ganes de sumar. “Serà un partit complicat. És un equip que amb pilota té molta facilitat per trobar espais, canvia de sistema amb línia de quatre o de cinc. Ens prenen tots els partits com un partit important i estem preparats per guanyar el partit per seguir amb aquesta dinàmica”. Un dels aspectes a corregir és el nivell defensiu de l’equip. Els blanc-i-blaus sumen cinc partits encaixant gols. “Intentem buscar la perfecció en tots els aspectes del joc. El que diferència, de l’Espanyol d’inici de temporada, és que encaixem més gols. Tot i això, volem ser millors i buscar l’excel·lència. Pel que fa a joc estem millor que a la primera volta”.

El moment de Puado.

El capità ha tingut paraules d’elogi cap a Javi Puado. El davanter del planter s’ha convertit en un dels elements claus de l’equip en els últims dos mesos on ha marcat cinc gols i ha donat tres assistències. “Me n’alegro moltíssim, És un jugador molt compromès i sacrificat. Ens ajuda moltíssim dins del camp. A vegades, com no és el que té més renom la gent es fixa més en altres jugadors. Nosaltres sabem el que li demana l’entrenador. Ens dona un plus en treball defensiu. M’alegro molt per ell. Ha hagut de sortir a fora per agafar confiança. No té sostre i pot créixer encara més”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)