Girona

Taques per no confiar-se

El Girona té molt mal record de l’última vegada que es va enfrontar al cuer, fa menys de tres mesos al camp de l’Alcorcón (1-0)

La darrera visita de l’últim classificat a Montilivi, la del Racing al juny, va acabar amb un 0-0 molt decebedor, encara amb Pep Lluís Martí a la banqueta

El Castelló encadena tres derrotes en la lliga que l’han enfonsat fins a l’últim lloc de la classificació, posició que no havia ocupat en tota la temporada, avançat ara per l’Alcorcón. D’entrada, el conjunt de la Plana hauria de ser un rival propici per a un Girona que buscarà demà a Montilivi (18.15 h) fer un pas endavant indispensable, després d’haver guanyat només una de les vuit últimes jornades. La visita del cuer, però, no és cap garantia d’èxit per al Girona, que té records recents per no confiar-se gens ni mica contra el Castelló. No només per les dificultats que ha mostrat per tirar els partits endavant, que ja és un argument prou sòlid, sinó també perquè ha patit i s’ha encallat contra equips de la cua de la classificació.

De l’última mala experiència contra l’últim classificat, no en fa ni tres mesos. El Girona va visitar Santo Domingo el 28 de novembre amb l’esperança de refer-se de l’ensopegada imprevista a Montilivi contra el Màlaga (0-1), que tallava en sec l’eufòria pel triomf a l’RCDE Stadium. Lluny de curar mals, però, el partit a Alcorcón va accentuar la incapacitat ofensiva dels blanc-i-vermells, que van acumular el tercer de quatre partits sense marcar ni puntuar. El conjunt d’Anquela hauria pogut lamentar un penal fallat per Marc Gual (34’), però el va acabar relativitzant gràcies a un gol en la recta final d’Arribas (83’) que li va donar la tercera victòria seguida i va deixar tocats els gironins. La reacció, això sí, va ser bona, perquè a l’1-0 a Alcorcón el va seguir la primera i única sèrie de tres victòries seguides, contra el Mirandés (1-0), l’Albacete (0-2) i el Logroñés (2-0).

La derrota a Santo Domingo és la pitjor experiència del curs contra un equip en zona de descens. També hauria pogut acabar fatal la visita del Sabadell, que en el primer partit del 2021 va trobar a faltar una mica de pólvora en la segona meitat per endur-se els tres punts de Montilivi (0-0). L’única alegria contra un equip de la zona prohibida va ser la victòria al camp de l’Albacete, el 6 de desembre, amb un gol en pròpia porta i un de Pablo Moreno.

Retorn frustrant

A Montilivi, l’última visita d’un equip que tancava la classificació també va ser molt frustrant per al Girona. Era la temporada passada, en el primer partit a l’estadi sense públic, un cop represa la competició. Després d’un altre 0-0 al camp del Las Palmas, l’equip de Pep Lluís Martí va ser incapaç de superar a Montilivi el Racing, que hi arribava enfonsadíssim en la classificació, a vuit punts de la zona de permanència. El Girona, però, amb Stuani, Borja García, Samu Saiz i Aday –també van entrar Jonatan Soriano i Àlex Gallar–, es va ennuegar a l’hora de generar futbol d’atac i es va haver de conformar amb un trist empat –el quart consecutiu en la lliga– sense gols. Després d’aquella decepció, dues derrotes seguides a camp contrari, a Elx i a Màlaga (separades per un triomf a casa contra el Numància), van precipitar l’acomiadament de Pep Lluís Martí i l’arribada de Francisco.

UN DE CADA

El balanç contra equips en zona de descens és d’un triomf, un empat i una derrota

AL POU

El Castelló és cuer per primer cop en tot el curs, a causa del triomf de l’Alcorcón

RIVALS EN ZONA DE DESCENS

20. GIRONA-SABADELL 0-0
(4/1/2021) El Sabadell va arribar a Montilivi com a 20è classificat i en va treure un punt que li va permetre sortir de la zona de descens
17. ALBACETE-GIRONA 0-2
0-1 (66’) Kecojevic, en pròpia porta. 0-2 (79’) Pablo Moreno
(6/12/2020) L’Albacete era penúltim i va perdre contra el Girona, que enllaçava la segona victòria sense gols (en va sumar tres). La derrota va costar el càrrec a Aritz López Garai
14. ALCORCÓN-GIRONA 1-0
1-0 (83’) Arribas (28/11/2020) La visita al cuer va ser nefasta per al Girona, que va acumular la tercera derrota en quatre jornades. L’Alcorcón va fallar un penal i va marcar en la recta final
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)