Girona

Hi ha punts inexcusables

El Girona, amb la lentitud que li provoca haver guanyat un sol partit dels últims vuit, necessita superar com sigui el Castelló, que arriba cuer a Montilivi (18.15 h)

El pas endavant de Stuani i la reaparició de Juanpe ajuden l’equip a creure en la revifada

La celebrada i gairebé miraculosa victòria contra l’Espanyol (1-0) és l’única del Girona en les últimes vuit jornades de lliga, des que el Rayo Vallecano va tallar a Montilivi (0-0 i encara gràcies) l’única sèrie de nou punts seguits. Amb un ritme tan lent, és inviable pensar en objectius ambiciosos. Convé més que mai començar accelerar, i hi ha cites que són inexcusables. Com la d’aquesta tarda (18.15 h) a Montilivi, on l’equip de Francisco rep el Castelló en un duel de necessitats. Perquè el conjunt de la Plana, que no ha acabat de treure suc del canvi d’entrenador, encadena tres derrotes que l’han enfonsat a la cua de la classificació. La davallada del rival és un element més per afegir pressió i obligatorietat al Girona, que activaria les alarmes si no fos capaç d’assegurar el triomf.

La dinàmica dels gironins no és bona, però encara hauria estat més pobra i preocupant si no hagués aconseguit evitar la derrota a última hora a Miranda. El 3-3 dona només un puntet, de transcendència relativa a la classificació, però té l’efecte positiu d’haver tret l’orgull en la recta final i sobretot d’haver reactivat el seu guia. El doblet de Cristhian Stuani és un dels arguments que han de fer creure l’equip que hi ha marge per accelerar el ritme. L’uruguaià ha anat jugant sense acabar de trobar la seva versió fiable, però a Anduva va treure l’instint a última hora, i tant ell com tots els que l’envolten confien que hagi marcat un punt d’inflexió. Un altre pilar per agafar-s’hi és la recuperació de Juanpe Ramírez, que ja va tenir mitja hora de bon nivell a Miranda i està preparat per tornar a l’onze inicial, cosa que no fa des del primer partit de lliga, al camp de l’Sporting. De fet, és una de les grans incògnites de l’alineació de Francisco, que haurà de decidir si fa retornar el canari ja a l’onze o manté, una setmana més, la parella formada per Santi Bueno i Bernardo.

El Girona té tres dels quatre pròxims partits a Montilivi, on rebrà de manera consecutiva l’Almeria i el Lugo després d’haver visitat el Fuenlabrada. Superar la irregularitat a casa, on l’equip ha fet només 18 dels 36 punts en joc, és fonamental per al conjunt de Francisco.

Un triomf amb Garrido

El Castelló va decidir prescindir d’Óscar Cano, l’entrenador que els va fer tornar a plata, fa un mes. Va apostar per Juan Carlos Garrido, un tècnic amb experiència a primera –va arribar a semifinals de l’Europa League amb el Vila-real–i que els últims anys havia estat a Egipte, Aràbia Saudita, Tunísia i el Marroc. El germà de l’exentrenador de l’Olot va debutar a Castàlia amb una victòria contra l’Sporting (2-0), però l’equip després es va encallar i encadena tres derrotes que l’han deixat en l’últim lloc, superat per l’Alcorcón. A camp contrari, els blanc-i-negres s’han mostrat molt vulnerables. Només han fet 7 punts dels 36 possibles com a visitants, i això que van començar la lliga sorprenent el Ponferradina (1-2). Des d’aquell dia, quatre empats i set derrotes lluny de Castàlia. Garrido recupera avui Marc Mateu, un dels seus futbolistes més inspirats, sobretot en assistències. El dubte és a la porteria, perquè Álvaro Campos, el titular habitual, ha arrossegat problemes musculars, i el tècnic ha fet viatjar tres porters. El migcampista Khrin, un dels reforços d’hivern, no ha ni entrat en la llista.

CUER I ENCALLAT

El Castelló enllaça tres derrotes i ha aconseguit només 7 dels 36 punts a camp contrari

EL DUBTE

Francisco ha de decidir si fa tornar a l’onze inicial Juanpe, ja del tot recuperat

Valery, baixa com a contacte estret

Valery Fernández, que va ser titular en l’últim partit al camp del Mirandés, no podrà participar en el duel d’aquesta tarda. L’extrem de l’Escala s’ha hagut de quedar confinat per ser contracte estret d’un positiu de Covid-19. Valery va passar un test amb resultat negatiu, però ha de continuar aïllat seguint els protocols sanitaris. L’absència de Valery s’afegeix a les d’Aday Benítez, Pablo Moreno i Antonio Luna, que ajornen el seu retorn a l’equip. Sense Valery, Aday ni Pablo Moreno, s’accentuen les mancances a l’extrem, posició que l’equip ja té força coixa.

Garrido: “Les derrotes fan mal”

X.M.

Juan Carlos Garrido reconeix els efectes de la mala dinàmica de resultats del Castelló: “Haver perdut els tres últims partits fa mal. Afecten molt la confiança, i en el futbol això és bàsic. Hem d’aconseguir que els jugadors es refacin d’aquests mals resultats.” El tècnic és autocrític i no vol posar excuses, tot i que també creu que han tingut un punt de mala sort en els últims duels. “Hem de recuperar la confiança, en els quatre partits hem competit i hem fet coses bé, que són les coses que hem de reproduir. Competint arribaran els resultats i sobretot contra els equips de la nostra lliga.” Avui visita el Girona, que busca una altra lluita. “Tots sabem el club que és i la capacitat que té. Espero un partit difícil que ens obligarà a patir i lluitar molt. Hem d’intentar aprofitar cada arribada que tinguem”, va explicar l’exentrenador del Vila-real.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)