Espanyol

L’amenaça David Gallego

El rival. Intentarà fer entrar l’Sporting en la lluita per l’ascens directe amb un triomf contra l’Espanyol. El surienc ha recuperat l’alegria d’entrenar després de sortir del club blanc-i-blau

David Gallego tornarà a veure’s les cares amb l’Espanyol aquest diumenge a El Molinón. El partit de la primera volta va acabar amb una victòria blanc-i-blava (2-0) aconseguida en els últims minuts de partit. Wu Lei va marcar a dos minuts del final i Darder va tancar el partit després d’una acció polèmica protagonitzada per Babin. Els asturians, llavors, arribaven en zona de play-off i a només cinc punts dels catalans. La història no ha canviat gaire des d’aquell 6 de desembre a Cornellà. Els dos equips continuen mantenint bons números. L’Espanyol es manté en zona d’ascens directe i l’Sporting, que a l’inici de curs era una sorpresa, ja s’ha convertit en una confirmació per mitjà del surienc. Els asturians han sumat tres victòries consecutives i només són a sis punts dels blanc-i-blaus.

David Gallego ha recuperat l’alegria d’entrenar a Gijón, on s’ha trobat amb un ecosistema ideal per fer créixer els joves talents de Mareo i donar-los continuïtat. El tècnic té el suport de l’afició, que ha vist com, d’una plantilla curta, n’està traient un suc força competitiu. El foc d’encenalls de principi de curs s’ha convertit ara en un efecte real en què l’Sporting s’ha mantingut com un equip estable en la zona de play-off i ara busca fer un salt més per ficar-se en el grup d’elit per l’ascens directe, on ara hi ha el Mallorca, l’Espanyol, l’Almeria i l’Albacete. Un triomf contra el seu Espanyol seria un cop definitiu i Gallego té prou arguments futbolístics per aconseguir-ho. L’Sporting va competir a un nivell molt alt a l’RCDE Stadium i diumenge tornarà a presentar batalla aixoplugat en la seva bona ratxa de tres victòries consecutives, contra el Logroñés (0-4), el Màlaga (1-0) i l’Albacete (0-1); a més a més, els asturians sumen quatre jornades sense encaixar cap gol i estan en dinàmica ascendent.

“Que si guanyem l’Espanyol podem lluitar per l’ascens directe? Per mi el premi és competir diumenge. Des del primer moment he dit que volia un equip que competís amb la possibilitat de guanyar qualsevol partit a casa o a domicili. Fins ara així ho hem fet i sempre hem estat dins dels partits per guanyar els tres punts. Diumenge vull que torni a ser així”, va explicar el surienc sobre el fet de fer un salt de qualitat en la classificació. De fet, els asturians han recuperat la bona dinàmica i en els últims cinc partits han calcat els resultats de la primera volta. Unes bones xifres que tornen a disparar l’eufòria d’un ascens a Gijón. “A nosaltres no ens confondran ni les victòries ni les derrotes. Hem agafat el camí i no sortim de la via”, va reblar David Gallego, que continua tenint les idees clares i la ment desperta.

Personalitat renovada

El surienc continua amb el seu discurs d’exigència i seguretat en les seves propostes futbolístiques. L’essència és la mateixa d’aquell entrenador que va enlluernar Chen Yansheng en el filial. Discurs clar i diàfan, resultats i creixement exponencial dels jugadors del planter. El seu pas pel primer equip de l’Espanyol va ser un electroxoc per ell. El primer tast, després de la destitució de Quique Sánchez Flores, va ser molt profitós i l’equip va sumar 13 dels 15 punts disputats. El seu bateig de foc va arribar amb la sortida del seu bon amic Joan Francesc Ferrer, Rubi. Un estiu complicat amb la disputa de l’Europa League i la desinversió en fitxatges. La sortida d’homes clau com Borja Iglesias o Mario Hermoso no es va cobrir amb suficiència i el surienc mai va agafar el pols a l’equip. Era l’inici del descens als inferns de l’Espanyol. Gallego va abandonar el club el 6 d’octubre del 2019 després d’una desfeta a Mallorca. Ara el seu camí es creua, de nou, amb l’Espanyol i el seu objectiu és sumar-se a la festa de l’ascens amb un Sporting que s’ha convertit en un mirall de la seva renovada personalitat. Un David Gallego més calmat en les rodes de premsa, més reflexiu i menys cridaner. El seu esperit s’ha renovat, però també l’exterior, ja que llueix una figura més prima i amb una perfilada barba. És el nou David Gallego que amenaça l’Espanyol amb un Sporting de Gijón que no ha perdut cap partit a El Molinón en tot el curs.

Víctor Campuzano no jugarà

Víctor Campuzano serà el gran absent del duel de diumenge a El Molinón. El davanter, que va marxar aquest hivern cap a l’Sporting, té una clàusula en el seu contracte de cessió que li impedeix jugar el partit contra el seu exequip. L’Espanyol mantenia els seus drets fins al 30 de juny i va posar aquesta clàusula per facilitar la sortida de punta.

A més, s’ha reservat un petit percentatge d’una futura venda. Campuzano va signar un contracte amb l’Sporting fins al 2025. Fins ara Campuzano només ha disputat 23 minuts i s’ha perdut els dos últims partits per una lesió muscular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)