Sabadell

Els únics sense la senyera

Sabadell. L’entitat arlequinada és l’única en l’esport professional del país que no porta visible la bandera de Catalunya després de treure-la, també, del braçalet. El club nega raons polítiques

El Barça, l’Espanyol i el Girona en el futbol; el Manresa i el Joventut de Badalona en el bàsquet. Tots menys el Sabadell. El conjunt arlequinat és l’únic equip de l’esport professional del país que no porta la senyera a la seva samarreta. La bandera de Catalunya sí que apareixia a la màniga i al braçalet de capità en la pretemporada, però durant el curs ha anat caient fins al punt que no és visible en cap racó de l’equipament. El club descarta qualsevol raó política i explica que la normativa i la seva estratègia d’identificació –més propera a la ciutat de Sabadell– l’han portat a haver de descartar-la del seu equipament.

El Sabadell va decidir la seva indumentària d’aquest curs el desembre del 2019, quan encara no sabia si havia de jugar a segona o a segona B. En el projecte, segons explica el club, sí que hi havia la bandera de la ciutat de Sabadell i la de Catalunya, una en cada màniga, però amb l’ascens al futbol professional van haver d’escollir entre les dues banderes. LaLiga només permet que n’hi hagi una de visible a la samarreta –en el passat, quan Keisuke Sakamoto era el president i màxim accionista, el Sabadell n’havia arribat a portar tres: la del Japó, la de Catalunya i la de Sabadell– i l’entitat va escollir la de la ciutat, visible a la part posterior del coll. Segons han explicat fonts del club a aquest diari, amb aquest gest es volia reforçar la identificació del club amb la ciutat. El club, des que Esteve Calzada va arribar a la propietat el 2018, ha volgut recuperar terreny a la ciutat –la ràtio de socis per habitants és una de les més baixes del futbol professional–. El club, doncs, nega que aquest gest estigui motivat per una raó política, que hi hagi hagut cap pressió de cap tipus o cap voluntat de desmarcar-se de la identificació amb Catalunya, i, segons diu, vol sumar punts amb la localitat malgrat que l’entitat ja representa la ciutat portant en el seu nom.

I al braçalet?

Com la resta d’equips catalans, el capità del Sabadell també va començar portant el braçalet amb la senyera, però en la jornada 21, després de jugar contra el Girona, el club va decidir canviar-la per una bandera arlequinada. En aquest cas, sense cap normativa que ho reguli, l’entitat addueix motius de disseny. “Vam pensar que era original posar-hi la bandera arlequinada”, expliquen des del club, malgrat que els quadres ja hi són presents, en els seus equipaments. Segons admeten les mateixes fonts, no havien pensat que això els deixava com l’únic club del país que no porta la senyera enlloc. De fet, en el si de l’entitat no es descarta que en el futur la bandera del país pugui tornar al braçalet de capità. Això sí, el club no va voler ni confirmar ni descartar que la temporada vinent els seus jugadors tornin a lluir la senyera al seu equipament, tot i que el club planeja continuar amb la mateixa estratègia.

NORMATIVA

LaLiga només permet una bandera i el club va decidir portar la de la ciutat

BRAÇALET

El Sabadell diu que no llueix la senyera al braçalet per motius de disseny
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)