Un aspirant fa més

El Girona torna a ser incapaç d’enllaçar victòries, tot i marcar aviat, i perd una bona oportunitat d’acostar-se al sisè lloc

El Fuenlabrada sotmet l’equip gironí amb un joc molt físic després del gol de penal de Stuani (9’) i troba premi en la segona part (70’)

Fuenlabrada 1 Girona 1

GOLS:0-1 (9’) Stuani, de penal. 1-1 (70’) Nteka.ÀRBITRE:López Toca (col·legi càntabre).Targetes grogues:a Nteka (12’), Kanté (16’), Cristóbal (37’), Pol Valentín (46’), Diéguez (80’), Franchu (85’) i Fuentes (89’), del Fuenlabrada i a Gumbau (12’), Sylla (52’), Bernardo (62’) i Stuani (65’), del Girona.Targetes vermelles:cap. LOCAL: Belman Iribas
Nahuel Bustos (90’)
RESTA DE CONVOCATS: Ortolá (p.), Cristóforo, Juanpe, Yan Couto, Ibrahima Kebé i Luna

Ni amb el millor guió inicial. No hi ha manera que el Girona s’instal·li en una espiral d’alegries, que al cap i a la fi és l’única manera per aspirar de debò a recuperar terreny i enfilar-se a la zona noble. No sempre fallaran els rivals. El Rayo s’ha encallat (2 punts de 12) i ha obert la veda del sisè lloc, però el Girona no ho acaba d’aprofitar. El 0-1 de Stuani (9’) al Fernando Torres era prometedor, però l’equip es va apagar, va ser sotmès pel Fuenlabrada i va acabar traient-ne un sol punt, que és poca cosa però que no es pot discutir vistos els mèrits dels uns i els altres. Un aspirant fiable hauria mostrat una versió molt més ferma i contundent que el Girona, que prou feina té a fer puntets.

Francisco, com era d’esperar, va repetir l’alineació que va superar el cuer a Montilivi. Va començar bé el Girona, que va treure petroli del primer córner. Nteka no només va fer una rematada al pal de la seva porteria, sinó que en la continuació de la jugada va cometre penal a Yoel Bárcenas. Stuani va assumir la responsabilitat –després d’uns minuts d’incertesa amb el VAR per un control de l’uruguaià– i va transformar el seu primer gol del curs des dels 11 metres, que li permet atrapar com a pitxitxi un Sylla apagat des de fa tres mesos.

El gol havia d’alliberar el Girona, però va ser el punt de partida d’una reculada incomprensible. Per mèrit del rival o per voler especular massa amb el marcador a favor, el fet és que el Girona va cedir tota la iniciativa al Fuenlabrada, que va imposar el seu joc físic. Els gironins tenien peces al mig del camp per fer moure la pilota, sobretot amb Ramon Terrats per començar les jugades, però hi va renunciar. El conjunt madrileny va fer valer el poder físic per acostar-se a l’àrea de Juan Carlos i generar córners i faltes penjades. Res que no fos previsible, però que calia contrarestar amb sortides amb criteri quan el Girona tenia la pilota. I això va ser impossible perquè l’equip de Francisco era incapaç d’allargar cap possessió. Ni una. El Fuenlabrada començava a merèixer premi. Però va topar, com tants altres rivals, amb la inspiració de Juan Carlos, gegant en treure una doble ocasió clamorosa, primer de Nteka i després de Kanté (40’). Ja no era només el joc físic el que imposaven els madrilenys, sinó que Mula i Franchu també generaven joc per terra. A l’altre costat, ni rastre. I això que, en la segona aparició dels blanc-i-vermells a l’àrea rival, ja just abans del descans, Yoel Bárcenas va fer una centrada xut que Sylla va estar a punt de poder connectar.

Cedir tota la iniciativa al rival i jugar-ho tot a la inspiració de Juan Carlos era massa risc per al Girona. Era molt necessari canviar la tendència, i l’equip de Francisco va fer un pas endavant –tampoc res de l’altre món– després del descans. Com a mínim va guanyar uns quants metres, va pressionar més endavant i va discutir una mica més la pilota al rival. La primera possessió va ser més llarga que qualsevol de la primera meitat, que tampoc costava gens. Tot i que el Fuenlabrada va fabricar dues jugades en els primers minuts, el Girona també va aparèixer a l’àrea local. Franquesa, en una bona arribada, va buscar el 0-2, però Belman li va treure el xut amb el peu. El Fuenlabrada no desistia i, superada una hora de joc, havia arribat a la desena de córners. La insistència, però, ja era més matisada. Però en una fase en què el Girona semblava més tranquil, i just després d’un contraatac mal resolt per Yoel, va arribar l’1-1, en una acció en què Nteka i Kanté van combinar amb massa facilitat. Faltaven encara 20 minuts, però no hi va haver més llum en cap àrea i sí molta interrupció. Francisco, que havia canviat Sylla poc abans de l’1-1, va fer entrar Samu Saiz i Pablo Moreno, però no hi va haver manera de generar perill real. Tampoc el Fuenlabrada, per més córners que xutés.

COMENÇA BÉ

El primer gol de penal de Stuani (9’) sembla aplanar el camí, però és fictici

ANUL·LATS

El Girona no sap generar perill en una recta final carregada d’interrupcions

LA PRIMERA PART

El Fuenlabrada supera en tot un equip que no té gens la pilota i viu de Juan Carlos

LA SEGONA PART

Els gironins fan un petit pas endavant, però reben l’1-1 quan menys patien

MINUT A MINUT

2’ Córner en curt que acaba amb xut de Mula des de fora de l’àrea per sobre de la porteria.
6’ Córner servit per Gumbau que en l’intent de refús de Nteka acaba al pal. Stuani recull el refús, cedeix cap a Yoel i força penal davant de Nteka.
9’ Després que el VAR comprovés si hi havia mà o no d’Stuani en el recull del refús al pal, l’uruguaià executa la pena màxima i fa el 0-1.
13’ Falta molt llunyana que fa un bot estrany que obliga Juan Carlos a posar la mà a córner. 21’ Córner servit per Iribas al segon pal i després que l’esfèrica superés Juan Carlos, Jano intenta una rematada que refusa la defensa. 38’ Cop de cap de Franchu des de dins l’àrea que bota davant de porteria i surt fora.
40’ Juan Carlos, providencial, evita l’1-1 amb una aturada miraculosa davant de Nteka i després Monchu posa la cama davant de Kanté. 45’ Xut massa creuat de Nteka després d’una penetració perillosa a l’àrea de Franchu. 45+2’ Yoel arriba a la línia de fons superant Iribas i fa una centrada que Sylla no pot rematar.
50’ Gran Calavera bloquejant un xut de Franchu després d’una centrada enrere de Mula en una posició molt clara ja a dins de l’àrea.
54’ Falta lateral servida per Mula que Jano remata amb el cap a les mans de Juan Carlos.
57’ Yoel fa l’obertura cap a Franquesa que prova un xut creuat que Belman refusa amb el peu.
70’ Combinació entre Kanté i Nteka, que rep del company i supera Juan Carlos al pal curt (1-1).
78’ Errada de Monchu en la cessió a Juan Carlos però el porter intercepta bé l’intent de Kante de superar-lo ja a dins de l’àrea. 87’ Samu Saiz caça un refús a la frontal i prova una volea amb l’exterior que marxa a fora.
88’ Recuperació de Cristóbal, que prova el xut però Calavera toca just per enviar a corner.
91’ Rep Borja Garcés de Pinchi. L’atacant prova un xut al pal curt i atura Juan Carlos.