Espanyol

Març, la rampa de llançament de l’ascens

Calendari. El club blanc-i-blau, enmig dels greuges arbitrals, busca bastir la seva situació de privilegi en un mes que serà clau i en què jugarà cinc partits amb equips de la zona mitjana i baixa

L’Espanyol continua acalorat pels greuges arbitrals que va viure a El Molinón. Un duel en què ni el col·legiat ni el VAR van revisar un clar penal sobre Óscar Gil i una expulsió que es va estalviar el col·legiat a Javi Fuego. Això va privar al club català d’assolir un triomf en terres asturianes malgrat el seu bon partit. Més enllà d’això, els deixebles de Vicente Moreno continuen capficats a millorar el seu futbol. Un bon joc que no va tenir premi a Gijón, però que estimula de cara al futur. Vicente Moreno, l’home de glaç de la banqueta, sap que no s’ha de perdre en circumloquis i que ha de redoblar esforços per apujar el nivell de cara a un mes de març que ha de ser clau per establir el camí de l’ascens. L’Espanyol té un camí benigne, si tenim en compte els rivals als quals s’haurà d’enfrontar. Cinc partits en què estaran en joc quinze punts que han de ser el trampolí perfecte per bastir la rampa de l’ascens. Els blanc-i-blaus rebran a l’RCDE Stadium l’Oviedo, el Logroñés i el Fuenlabrada, i jugaran a domicili contra el Mirandés i el Castelló. En la primera volta del campionat, els blanc-i-blaus van aconseguir 13 punts dels 15 possibles contra aquests equips. Tot van ser victòries, a excepció d’un empat contra el Fuenlabrada, en un partit en què la victòria se’ls va escapar en l’últim minut per una errada de Diego López.

Ara els blanc-i-blaus buscaran, si més no, repetir la mateixa puntuació o fer el ple. De fet, l’ascens obliga a fer un març excel·lent per reafirmar-se en la zona alta i aprofitar els duels directes que tindran els altres equips de la zona alta. De fet, l’Espanyol s’ha fet fort contra els equips de la zona mitjana i baixa, contra els quals ha acostumat a mostrar-se superior i guanyar. Això és el que persegueixen Vicente Moreno i els seus homes. El tècnic de Massanassa sap que aquest mes serà vital per cuinar a foc lent l’ascens i arribar al tram final de les últimes deu jornades amb un bon coixí de punts i minar la moral dels rivals directes, que, de moment, tampoc afluixen. Per fer-ho, l’Espanyol arriba a aquest tram de curs amb bones sensacions i un futbol valent i vertical. L’exemple més fefaent és el joc desplegat a Gijón i sense jugar amb la referència ofensiva, RDT. Tot i això, els blanc-i-blaus necessiten afinar en defensa i no es poden permetre que un error puntual, com el de Bare, faci saltar la bona planificació argumental de l’equip. El març és el mes clau. Trenta dies per enlairar-se i fugir del purgatori de segona.

PRIMERA VOLTA

Els blanc-i-blaus van obtenir 13 punts de 15 contra els rivals que tindrà al març

UN MES CLAU

El març és la rampa per enlairar-se i afrontar les 10 últimes jornades amb la moral alta
Espanyol - Oviedo
5/03/2021 (21 h)
Mirandés - Espanyol
13/03/2021 (21 h)
Espanyol - Logroñés
21/03/2021
Castelló - Espanyol
28/03/2021
Espanyol - Fuenlabrada
31/03/2021

Busca el respecte arbitral des de la prudència

L’Espanyol va tornar a parlar, ahir, amb les institucions arbitrals per demanar més respecte després del nefast arbitratge d’El Molinón. El club va aixecar la veu per fer patents els constants greuges arbitrals que està vivint aquesta temporada. Però, de moment, les seves queixes només han estat proclames sense resposta en el desert i que deixen patent la poca força que té el club a Madrid. El club està en una situació de debilitat evident des de fa unes temporades i encara pateix la desconsideració del curs anterior, en què, amb la boca petita, es va queixar mitjançant advertències del seu portaveu institucional, Joan Capdevila. El conseller delegat, José María Durán, va continuar amb el seu discurs de perfil baix i de no caure en un “populisme” que pot ser nociu per a l’Espanyol als ulls del directiu. Una tàctica de perfil baix als mitjans de comunicació però d’insistència a les institucions. Caldrà veure si aquesta tàctica aconsegueix els seus fruits. De moment, totes les iniciatives han estat estèrils i això demostra la poca força de l’Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)