Girona

Una volta al Sol en silenci

Demà farà exactament un any que al feu del Girona no hi entren espectadors

Com la resta de clubs, l’entitat blanc-i-vermella se n’ha ressentit econòmicament

Montilivi ha fet una volta al Sol en silenci. Demà serà el dia que farà un any de l’últim partit amb públic en un estadi que, com la resta dels del futbol professional, ha quedat buit a causa de la pandèmia de la Covid-19. Cap dels 7.914 espectadors que van presenciar aquell Girona-Albacete (1-1) el 7 de març del 2020 –el darrer enfrontament a porta oberta al feu blanc-i-vermell–, ni tampoc els que van quedar-se a casa, no s’imaginava que no podrien tornar-hi durant un llarg temps.

I és que tot i que hi ha hagut diversos intents perquè la gent pogués tornar a entrar als camps, la realitat és que Montilivi va celebrar, el mes d’agost, els 50 anys d’inauguració sense ningú, i, també en soledat, va ser l’escenari de tota una final de play-off per a l’ascens a primera divisió. I així continua. Només la presència d’un grup de membres del Jovent Gironí que, situats a la part superior del gol sud a l’exterior de l’estadi, animen l’equip en cada partit trenca el mutisme existent. Les graderies les ocupen ara els suplents dels dos equips, alguns responsables i empleats dels clubs, i també membres dels mitjans de comunicació.

No s’albira, a més, quan podran tornar a accedir els espectadors als estadis. Fa, de fet, nou mesos que es va reprendre la lliga després d’aturar-se la competició per la Covid, i ja aleshores, en plena desescalada, es va començar a parlar de la possibilitat de tornar a permetre l’entrada d’aficionats als recintes esportius. Les autoritats ho van descartar en aquell moment i la decisió, en espera d’una millora de la situació de la pandèmia, continua postergada.

En aquest sentit, Montilivi havia de ser part d’una prova pilot com a part del projecte anomenat Obrim Girona, que tenia per objectiu celebrar esdeveniments amb públic, i un havia de ser el Girona-Almeria de demà, però, de moment, no hi ha novetats. La iniciativa, que tenia marcada com una de les primeres cites esportives el partit de rugbi GEiEG-Las Rozas de diumenge passat, no es va poder posar en marxa perquè no tenia el permís de Salut i està posposada fins a nou avís per als esdeveniments esportius.

Sense data de retorn a l’horitzó, doncs, Javier Tebas, el president de LaLiga, aquesta setmana es va atrevir a dir que d’aquí a 50 dies la cosa podria canviar. “La nostra il·lusió és que hi pugui haver públic als estadis l’última setmana d’abril o principis de maig”, va expressar el dirigent. Al Regne Unit, el primer ministre, Boris Johnson, va assegurar darrerament que a partir del 17 de maig es permetrà l’entrada de fins a un màxim de 10.000 espectadors als camps.

La caixa ho nota

La pèrdua d’ingressos per no poder fer caixa ni amb entrades ni amb tot el que envolta els dies de partit és significativa, amb l’afegit dels abonaments. L’entitat blanc-i-vermella va cobrar a l’estiu la meitat de la quota als abonats, però es va comprometre a compensar els seus seguidors si no podien accedir a Montilivi per veure, com a mínim, la meitat dels enfrontaments, cosa que és segur que succeirà.

JAVIER TEBAS

El president de LaLiga creu que el públic podria tornar als estadis “a finals d’abril o principis de maig”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)