Girona

El llistó s’eleva molt

El Girona assumeix que millorar les prestacions és fonamental per fer caure l’Almeria, que arriba a Montilivi amb l’aspiració de prendre el segon lloc a l’Espanyol (21 h)

Rival en l’últim ‘play-off’, el conjunt andalús ha fet créixer el potencial i progressa a un altre ritme

Un Girona irregular i inestable té aquest vespre un examen de molta exigència. El conjunt que prepara Francisco Rodríguez rep a Montilivi (21 h) la visita de l’Almeria, un dels rivals que més es va trobar la temporada passada i al qual més va frustrar, en eliminar-lo del play-off d’ascens. El context, però, ha canviat molt. Els andalusos, amb tant o més potencial econòmic, són a la lluita més llaminera i, de fet, prendran el segon lloc a l’Espanyol si guanyen avui. El Girona, en canvi, viu els efectes negatius d’haver-se quedat hipotecat pel fet de no haver pujat després d’haver-se-la jugat molt, i prou feina té a escurar les possibilitats d’accedir a l’últim lloc d’accés al play-off. I això que el Rayo continua concedint oportunitats. Els madrilenys van rebre ahir l’1-1 del Las Palmas en la recta final, i si el Girona guanya se situarà a dos o tres punts (en funció de la Ponferradina) del sisè.

Els gironins no només són incapaços d’encadenar victòries, sinó que tampoc estan fins en el joc. L’equip assumeix que ha de millorar molt les prestacions, entre altres coses perquè l’Almeria eleva molt el llistó de rivals anteriors com el Castelló o el Fuenlabrada. Els andalusos, capaços de canviar de dalt a baix una alineació d’un partit a l’altre sense que el nivell col·lectiu se’n ressenti, han fet actuacions completíssimes. L’amenaça l’encapçala Umar Sadiq, tot i que aquesta setmana ha arrossegat molèsties. A l’altre costat, Francisco recupera Valery Fernández i no té baixes més enllà de la del porter suplent, Adrià Ortolà, que s’ha fet una microruptura al bessó intern de la cama esquerra.

El retorn de José Gomes

José Gomes va debutar com a tècnic de l’Almeria a Montilivi, en les semifinals del play-off. Va durar dos partits, guanyats pel Girona. Amb més temps, el portuguès ha construït un equip que, ara sí, ha respost a les expectatives i el potencial econòmic d’un gegant. “Ens hem de centrar a intentar guanyar un equip molt ben organitzat”, diu Gomes. “El Girona és molt més que Stuani o Sylla. Tenen mitjos de molta intensitat o centrals alts i contundents.”

UNA SOLA BAIXA

Francisco recupera Valery i té totes les peces a punt menys Ortolà, el porter suplent

MOLTA AMENAÇA

Umar Sadiq, que ha tingut molèsties, lidera l’arsenal d’un grup ple de recursos
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)