Girona

El protagonista

Juanpe Ramírez

Jerarquia en l’onze

El central canari no era titular des de la primera jornada de lliga i ahir va disputar 74 minuts

Gairebé mig any més tard, exactament 162 dies després, Juanpe Ramírez va tornar a la titularitat. El central canari, que va estar fora dels terrenys de joc des de la jornada 1 fins a la jornada 25, més d’una volta sencera, a causa de dues lesions consecutives, va recuperar a la 28 el seu lloc en l’onze disputant 74 minuts. I és que el central continua afinant-se després de tant temps d’inactivitat. Fa dues setmanes va reconèixer que encara tenia molèsties al tendó d’Aquil·les, on va tenir la segona de les dues lesions. La primera va ser un trencament muscular, i ahir va fer un pas més, important, per completar aquesta reintegració a l’equip. Contra el Mirandés (3-3) el dia que va reaparèixer va disputar 20 minuts; contra el Castelló (1-0), mitja hora; contra el Fuenlabrada (1-1) no va jugar, i ahir va sortir d’inici.

El repte d’anar guanyant minuts en el conjunt, a més de tenir el component físic, també té l’esportiu, ja que per Francisco la parella formada per Bueno i Bernardo era pràcticament intocable, però ahir, coincidint, a més, amb un canvi de sistema, la va trencar tot apostant per una línia de tres defenses formada per Bueno a la dreta, Juanpe pel centre i Gumbau a l’esquerra. El retorn a l’alineació del dorsal 15 blanc-i-vermell va produir-se, doncs, en un context estrany per a ell, ja que gairebé mai havia compartit línia defensiva amb cap dels dos. Amb Bueno hi va coincidir en l’últim partit de lliga del curs passat (2019/20) al feu de l’Alcorcón (2-0) tres minuts sobre la gespa, i en aquest (2020/21) la mitja hora contra el Castelló, mentre que amb Gumbau, que va jugar els seus primers minuts com a central amb l’elàstica gironina, sí que havia compartit espai de joc, però mai junts en la mateixa línia. A més, al davant hi havia Umar Sadiq, un dels millors davanters de la categoria, molt difícil de defensar, ja que és corpulent i gran, i, també és ràpid.

Malgrat tot, el central, una peça indiscutible en el Girona des que va aterrar-hi l’estiu del 2016, va mostrar la seva jerarquia, ben posat, correcte en els duels i sobri en la sortida de pilota, tot i que és cert, també, que en algunes accions, Sadiq el va posar en serioses dificultats. Va ser substituït just després del gol encaixat, en el qual no va tenir cap responsabilitat, i, si res li ho impedeix, repetirà titularitat la setmana vinent contra el Lugo amb Bernardo sancionat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)