Ni la sort l’acompanya

El Girona millora les prestacions, però és víctima de la major efectivitat de l’Almeria, que en té prou amb una urpada de Sadiq (73’) per prendre el segon lloc a l’Espanyol

La revolució de Francisco genera més joc i més ocasions, però el sisè queda ara a cinc punts

GIRONA 0 ALMERIA 1

GOLS:0-1 (73’) Sadiq.ÀRBITRE:Iglesias Villanueva, del col·legi gallec.VAR:Pérez Pallas.Targetes grogues:a Terrats (49’), del Girona; i a Samu Costa (27’), Morlanes (50’), Juan Villar (94’) i Maras (97’), de l’Almeria.Targetes vermelles:directa a Bernardo (94’), del Girona. GIRONA: Juan Carlos Santi Bueno Juanpe
Bernardo (74’)
Gumbau Yan Couto Terrats
Mamadou Sylla (82’) Cristóforo
Monchu (82’) Aday Yoel Bárcenas
Nahuel Bustos (74’) Samu Saiz
Pablo Moreno (74’) Stuani
RESTA DE CONVOCATS: Jonatan (p.), Franquesa, Luna, Calavera, Valery i Ibra Kebé.
Juan Villar (93’)
RESTA DE CONVOCATS: Fernando (p.), Schettine, Chumi, Aketxe, Centelles, Carvalho i Villalba.

Les derrotes sempre couen. Si has de retallar punts per recuperar terreny, encara més. I si has estat capaç de fer patir un equipàs però acabes perdent, la frustració és majúscula. Un any clavat després de l’últim partit amb públic, el Girona va viure una altra decepció a Montilivi, un escenari que no és el mateix sense l’empenta de l’afició. Els blanc-i-vermells no només tornen a perdre l’oportunitat d’acostar-se al sisè, sinó que se n’allunyen un punt més, de quatre a cinc. Però no tot va ser negatiu a Montilivi, perquè Francisco va fer una sacsejada de les grosses i la resposta, per més que acabés sense ni un punt, va ser més que digna. Els gironins, que havien ofert versions molt espesses, van mostrar força millor cara. Uns brots verds que, tot i que es van combinar amb una altra derrota, haurien de servir per agafar-s’hi o, com a mínim, per no perdre del tot la fe.

Les sensacions no eren bones i Francisco, coincidint amb la visita d’un rival dels més potents a Montilivi, va fer una revolució. Ja no només pels noms (cinc canvis), sinó per l’esquema. El tècnic va rescatar l’esquema de tres centrals, però no amb els tres únics que té a la plantilla –Bernardo, amb quatre grogues com Bueno, era suplent– sinó endarrerint Gerard Gumbau, per tenir una sortida de pilota més neta. Carrilers nous (Yan Couto i Aday), Terrats i Cristóforo al mig, i Samu Saiz i Yoel Bárcenas amb la missió de connectar, cadascú amb les seves característiques, amb Cristhian Stuani. I l’equip va millorar. L’Almeria, és clar, representava molta amenaça, i va començar amb energia. Gumbau va evitar la primera arribada dels andalusos, que van maleir l’aparició providencial de Juan Carlos en una ocasió clamorosa d’Umar Sadiq, que havia guanyat l’esquena de Bueno (9’). Però la primera part no va ser el ruixat que podien indicar els primers minuts. El Girona es va anar entonant. Amb molt treball i sacrifici, l’equip va tenir fases de bona pressió per dificultar el joc de l’Almeria. No acabava de connectar amb Stuani, però Samu i sobretot Yoel apareixien sovint entre línies, i Aday buscava centrades des de l’esquerra. Ramon Terrats, que va fer la primera rematada (tova), va habilitar Yoel amb una molt bona passada. El panameny va fer bé una semiretallada, però va perdonar en la rematada d’una ocasió molt clara (24’). Hauria estat el guió ideal. L’1-0 també hauria pogut arribar si Stuani no hagués batut Makaridze, en una falta penjada per Gumbau, en fora de joc (29’). Pérez Pallas no va dubtar i, per un cop, també es va quedar quiet a l’hora d’analitzar un possible penal de Cristóforo a Sadiq (40’) que hauria estat un càstig sever i injust per tot el que havia fet el Girona. Venint d’on venia, l’equip va arribar al descans reforçat pel bon to ofert el dia que Francisco ho havia sacsejat tot.

No se’l pot deixar sol

El Girona va començar la segona part amb la intenció de mantenir la dinàmica de la primera, i Samu Saiz semblava estar com un peix a l’aigua. A l’altre costat, però, hi havia Sadiq, que va tornar-hi amb una jugada individual. Santi Bueno i Juan Carlos van estar molt atents en una altra acció puntual dels andalusos (64’), però els gironins també sabien arribar a l’àrea visitant. Amb el partit obert, va arribar l’acció definitiva. Sadiq, en una de les poques vegades que va rebre tot sol a la frontal, la va endreçar (73’). Van fer falta, això sí, més de quatre minuts d’incertesa –fins i tot Francisco va fer un triple canvi– amb el VAR, fins que Pérez Pallas es va decidir. El 0-1 va fer accelerar el Girona. Stuani va tenir l’empat a tocar, en una pilota que li va caure solta a dins l’àrea, però la rematada va ser massa creuada (81’). Francisco va acabar amb Sylla, Pablo Moreno, Nahuel i Stuani, en una mena de 4-2-3-1. Monchu ho va provar amb un cacau i Aday no va saber triar bé després d’haver arribat sol dins l’àrea. Els set minuts de temps afegit, en comptes d’ajudar a trobar el camí de l’empat, van servir perquè Bernardo veiés la vermella directa. Se’n van acabar jugant vuit d’extres, i fins i tot Aday va tenir un llançament de falta directa en l’última acció, però no hi va haver manera.

SACSEJADA

Francisco sorprèn canviant mig equip i situant una línia de tres amb Gumbau al darrere

LA PRIMERA PART

Juan Carlos evita el 0-1 de Sadiq, però el Girona fa un pas endavant i fa patir el rival

LA GARROTADA

Sadiq no perdona en una de les poques pilotes que rep sol i amb incertesa del VAR

SENSE ENCERT

Monchu, Stuani i Aday tenen ocasions per fer un empat que hauria fet justícia

MINUT A MINUT

5’ Corpas la posa dins l’àrea i Lazo, massa forçat, remata desviat. Sense perill per a Juan Carlos.
9’ Grandíssima assistència de Morlanes per a Sadiq, que no defineix bé davant Juan Carlos. 21’ Terrats remata de cap una centrada molt tova i la pilota acaba a les mans de Makaridze.
25’ Bárcenas rep a l’espai de Terrats, retalla dins l’àrea però xuta fluix a les mans de Makaridze. 29’ Stuani marca de cap una falta penjada a l’àrea, però en fora de joc. Gol anul·lat.
39’ Cuenca desvia cap a la seva porteria una centrada de Samu, però atura, atent, Makaridze. 47’ Xut de Morlanes des de la frontal, molt centrat i directe a les mans de Juan Carlos.
54’ Sadiq es desfà primer de Juanpe i després de Gumbau, però xuta molt desviat.
64’ Aitor Buñuel, sol dins l’àrea, caça un rebot i afusella Juan Carlos, que treu una molt bona mà.
73’ Assistència de Brian per a Sadiq, que rep sol dins l’àrea, supera Juan Carlos amb un xut sec al primer pal i marca el 0-1.
78’ Corpas aprofita que Aday s’adorm, rep dins l’àrea i xuta al ninot.
81’ Samu comet una errada i regala la pilota a Stuani, que dins l’àrea xuta massa creuat.
86’ Xut potent de Monchu des de la frontal que no troba porteria per poc. 91’ Stuani remata de cap amb poca força després d’una pentinada de Bernardo. 99’ Falta d’Aday per sobre del travesser.