Espanyol

L’hivern etern del ‘Monito’

Difuminat. Vargas va arribar l’estiu del 2019 com el fitxatge més car de l’entitat. Un any i mig després no hi ha rastre d’aquell futbolista talentós. El club confia en la seva recuperació

Matías Vargas (Salta, l’Argentina, 1997) arribava el juliol del 2019 a l’Espanyol. El futbolista argentí es convertia en la gran aposta del director esportiu, Francisco Joaquín Pérez Rufete, que feia mesos que seduïa el futbolista perquè es vestís de blanc-i-blau. Al final, el club blanc-i-blau va aconseguir els serveis d’aquest extrem esquerrà a canvi de 10,5 milions d’euros pel 80% dels seus drets pagats a Vélez Sarsfield. L’argentí estava cridat a formar part d’una gran operació de mercat i en aquell moment es va convertir en el futbolista més car de la història del club superat el fitxatge de Borja Iglesias per qui es va pagar 10 milions al Celta de Vigo i, un any després, es va vendre per 28 al Betis.

Rufete apostava pel talent d’aquest jove argentí com un valor refugi i una manera de crear patrimoni amb un dels futbolistes considerat pels analistes del club blanc-i-blau com un futbolista amb un creixement exponencial evident quan el van fitxar i, de moment, el negoci pot ser una autèntica ruïna per al club blanc-i-blau. El seu valor més alt de mercat van ser els 11 milions d’euros del juliol del 2019. La seva cotització, segons el portal especialitzat Transfermarkt, ha baixat fins als 2,5 milions. És a dir, el Monito ha perdut un 75% del seu valor de mercat i la seva projecció de futur sembla complicada. De fet, l’argentí estava cridat a ser un futbolista important després d’un primer any d’aclimatació, I encara més aquesta temporada que l’Espanyol juga en una categoria inferior com és la segona divisió. Les seves estadístiques aquesta temporada són discretes. És el 19è jugador amb menys minuts de la plantilla amb un total de 432. Només té per sota Pol Lozano (161’); Landry Dimata (157’) fitxat aquest hivern i Álvaro Vadillo (104’) marcat per les lesions que l’han deixat fora durant moltes setmanes.

L’Espanyol, de moment, espera que el futbolista faci un salt de qualitat en aquest últim tram de temporada. És d’aquells futbolistes de la unitat B que han de sumar a l’equip en aquest tram decisiu per apuntalar el retorn a primera. Sospira el club per aquest canvi i així rendibilitzar el fitxatge o, com a mínim, treure-li profit. El primer interessat en la revifada de Matías Vargas és Rufete, el seu principal valedor, que espera l’eclosió primaveral d’un futbolista que va arribar envoltat de grans expectatives i que sembla viure un hivern etern. Cap tècnic li ha donat confiança des que va arribar a l’Espanyol i el seu ritme de joc ha passat de l’efervescència inicial dels primers mesos a perdre’s en les convocatòries com un futbolista residual i amb una quota de participació anecdòtica en lliga. Un bagatge molt pobre per a un futbolista que va ser el fitxatge més car de la història del club. Ara es manté al podi al darrere de RDT i Embarba, ell és el tercer. Però l’argentí ha vist com Javi Puado li ha passat al davant com un avió.

Matías Vargas té contracte fins al juny del 2024. Té encara tres anys i mig per demostrar el futbol que porta dins. El dubte és si ho farà vestit de blanc-i-blau o si necessitarà una cessió per buscar minuts, recuperar el temps perdut i sentir-se, de nou, un futbolista important i transcendent.

DECREIXENT

El seu valor de mercat s’ha rebaixat un 75% i ha passat dels 11 milions als 2,5

POC PROTAGONISME

És el 19è jugador menys utilitzat de la plantilla en un any que hauria de ser clau per a ell

Fernando Calero, un camí paral·lel

Un dels altres grans fitxatges d’aquell estiu del 2019 va ser Fernando Calero. El central estava cridat a ser el recanvi de Mario Hermoso, traspassat a l’Atlético de Madrid. L’Espanyol va pagar 8 milions d’euros pel central que, com Matías Vargas, ha tingut un pas discret per l’Espanyol. De fet, el club va haver de reforçar la defensa fa un any amb l’arribada de Leandro Cabrera per qui va pagar 9 milions al Getafe. Calero ha tingut un protagonisme sostingut al llarg d’aquesta temporada i és el 10è futbolista més utilitzat de la plantilla tot i que ara ha perdut la titularitat davant la parella de centrals: David López i Cabrera. Però les prestacions del defensa aquesta temporada han obert un fil d’esperança de cara al futur. Calero té contracte fins al juny del 2024 com Matías Vargas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)