Girona

GERARD VALENTÍN

FUTBOLISTA DEL LUGO

“Veig el Girona més còmode i més competitiu que a la primera volta”

“Venien en hores més baixes. El partit a Montilivi serà molt disputat”

“Sempre m’agrada tornar-hi. És on ho tinc tot i on vull viure el dia de demà”

Format al Figueres, al Girona i amb pas per l’Olot, Gerard Valentín (Avinyonet de Puigventós, 1993) va arribar a Galícia a l’estiu del 2017, procedent del Nàstic, per jugar al Dépor. Gairebé quatre anys després, continua allà, ara a cent quilòmetres de La Corunya, a Lugo. Amb l’equip roig-i-blanc visita el Girona demà a Montilivi.

Fa temps que està instal·lat a terres gallegues. S’hi deu trobaré bé...
La veritat és que hi estic molt còmode. És un lloc que s’assembla bastant a l’estil de vida de Girona, sí que el clima és més humil però s’hi viu tranquil i bé.
Allà va aterrar-hi per jugar al Dépor.
Al principi sempre és difícil. Tot i que no era la primera vegada que marxava de casa, ja havia estat al Sevilla, sí que ho era en el futbol professional i al principi fins que t’adaptes és difícil. Als cinc mesos ja em vaig començar a trobar molt a gust i així es veu, que m’hi he quedat.
Va jugar a primera divisió. Amb què es queda d’aquella temporada?
Va ser un any de molt d’aprenentatge. Son sensacions diferents, jugues amb gent al més alt nivell, els partits i els entrenaments son diferents... De fet, com s’afronta tot és diferent. Al principi va ser un temps d’aprenentatge i després sí que em vaig quedar amb ganes de jugar més del que ho vaig fer.
I després va anar Lugo cedit.
Vaig venir aquí perquè era una cessió, estava a prop de La Corunya i com només havien de ser quatre mesos no volia anar gaire lluny. Però m’hi vaig sentir molt a gust i ja m’hi vaig voler quedar i així va ser. Aquesta és la tercera temporada que hi jugo.
Estant tenint un curs irregular, amb canvis de tècnic, ja en porten tres, i ara encadenen sis jornades sense guanyar. Com està l’equip?
Al final, tan de canvi pot provocar algun dubte, però crec que l’equip està fort. A casa, per exemple, portem moltes jornades sense perdre. Sí que és veritat que ens està costant guanyar però els partits que hem perdut els hem competit fins al final. També hi ha hagut partits que hem merescut guanyar i que no ha pogut ser.
En aquesta, tres canvis a la banqueta, la passada també van tenir tres entrenador... com viu això el jugador?
És complicat perquè cada tècnic té la seva manera de funcionar i de veure el futbol i intentem adaptar-nos el més ràpid possible. Tot i això sempre és necessari un període curt de temps.
Luis César va arribar fa poc més d’una setmana.
Està intentant portar a terme les seves idees, que son diferents a les que veníem fent i al final, crec que l’equip s’està adaptant prou ràpid pel poc temps que porta.
Diumenge juguen contra el Girona a Montilvi. Si ha enfrontat moltes vegades, però segueix sent un partit especial, clar.
Girona és casa meu. Sempre m’agrada tornar-hi. És on vull viure el dia de demà, on hi tinc la meva família, la meva xicota, on ho tinc tot i sempre és especial. Sí que és veritat que ja fa anys que ens creuem en el camí i ja és més habitual.
La situació potser ho fa un pèl més descafeïnat.
Sí. Perquè al final, ni la família, ni els amics podran venir a l’estadi. Tornes a Girona, veus la ciutat però falta aquell punt de calor que tenia abans.
Esportivament què li sembla el Girona?
Els hi ha passat una mica com nosaltres, de no aconseguir aquella estabilitat. Ara sembla que estan una mica millor però han tingut alts i baixos durant la lliga que no acabaven d’arrencar, de passar un mal tram, però ara crec que han agafat una mica més de volada per tenir l’estabilitat que necessiten.
Com afronten el partit?
Els dos equips necessitem guanyar. Nosaltres per obtenir la tranquil·litat que necessitem i ells per no desenganxar-se dels de dalt. Serà un partit disputat.
Quin partit preveu? En la primera volta van ser molt superiors (3-0).
Ells venien en aquesta etapa que li deia que estaven en hores més baixes però ara estan més còmodes, son més competitius i el partit serà disputat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)