Espanyol

El cost de tenir els millors

Espanyol. Als resultats irregulars s’afegirà l’èxode de diversos titulars pels partits de seleccions. Un cop letal que haurà de gestionar amb paciència de cirurgià Vicente Moreno

L’Espanyol viu d’ensurt en ensurt. L’equip passa pel moment més delicat de la temporada, amb 12 punts dels darrers 27 guanyats. Una mala ratxa que ha situat l’equip fora de la zona d’ascens directe. Queden 14 jornades per assolir l’objectiu de tornar a primera, però el destí, o més ben dit, les circumstàncies, semblen recordar, a cada moment, que el camí estarà ple de pedres i la digestió serà lenta. A l’horitzó hi ha un clar contratemps: els partits de seleccions. El famós virus FIFA truca a la porta i, en el cas de la segona divisió, és una rebregada total perquè la lliga no s’atura i per l’Espanyol és una garrotada que pot afectar diversos jugadors titulars. És el preu que cal pagar per tenir la millor plantilla, però el peatge pot sortir molt car.

Per ara, Vicente Moreno ja es pot fer a la idea que no podrà disposar de Pedrosa, Javi Puado, Keidi Bare i Matías Vargas. Els tres primers són titulars habituals en l’onze i peces nuclears. Puado i Pedrosa aniran amb la selecció sub-21. Luis de la Fuente hi confia i se’ls emportarà per disputar la primera fase final de l’Europeu de la categoria, en què jugarà contra Eslovènia, Itàlia i Txèquia els dies 24, 27 i 30 de març. Keidi Baré haurà de jugar el 25 contra Andorra; el 28, contra Anglaterra, i el 31, amb San Marino. Vargas ha estat convocat per la sub-23 d’Argentina per jugar dos amistosos a Tòquio el 26 i el 29. A la llista de possibles sortides per partits de seleccions s’hi podrien afegir Nico Melamed i Òscar Gil, que són a la preconvocatòria de la sub-21. El calendari farà que aquests sis futbolistes es puguin perdre fins a tres partits de lliga pel fet que hi ha jornada entre setmana. Els partits són el del dissabte 20 davant el Logroñés, el del cap de setmana del 27 de març contra el Castelló i el del 30 o 31 contra el Fuenlabrada.

Aquest cop letal obligarà Vicente Moreno a gestionar amb paciència de cirurgià i encert el fons d’armari que té en tres partits que arribaran abans del tram final de deu partits que marcaran el futur de l’equip. La lliga s’aprima i les jornades passen i, per això, el duel de dissabte a Miranda és clau per tallar l’angoixa de l’entorn i no perdre pistonada amb la zona d’ascens directe, que ara es és a un punt. No hi ha res perdut. Tot està per fer, però l’Espanyol sap que no pot badar ni relaxar-se.

Pendents d’Òscar Gil

Vicente Moreno està pendent d’Óscar Gil. El futbolista, baixa en l’últim partit, intentarà entrar en la llista per jugar contra el Mirandés. De moment, serà dubte d’última hora. Una baixa sensible al lateral dret per l’absència de Miguelón, baixa fins al final de temporada. Per ara, Vicente Moreno ha cridat el lateral del filial, Omar el Hilali, que s’entrena amb l’equip durant aquesta setmana per si Gil no arriba a temps d’entrar en la llista de convocats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)