Espanyol

Durán: “El nostre examen és l’ascens”

Segur. “Els crítics? Els convencérem pujant a primera i demostrant que estan equivocats, però en meitat d’una guerra no dispares el teu company. Ens queden 13 batalles”, diu sobre les crítiques de l’entorn

El conseller delegat de l’Espanyol, José María Durán, ha repassat l’actualitat del club als micròfons de Ràdio MARCA Barcelona. El jerarca ha ratificat la seva confiança total en la figura del tècnic. “Hi ha confiança plena en Vicente Moreno. Tenim un entrenador per llarg termini”. Durán ha aprofitat la seva intervenció per llançar un missatge de confiança entorn de l’equip i l’èxit d’aconseguir l’ascens. “El nostre objectiu és ser primers i si hi ha un equip capaç de guanyar els pròxims 13 partits, som nosaltres, però ara la nostra obsessió és guanyar el Logroñés tot i que sabem que no estem en el nostre millor moment”, ha remarcat tot i que és conscient que “no hem estat fins” en els últims partits i ha fet autocrítica. “No ens agraden els últims resultats, sabíem que això podria passar, la Segona és complexa i dura, però no són excuses. Volem guanyar cada partit” per afegir “només en una derrota hem estat clarament inferiors: Leganés”.

El mandatari blanc-i-blau ha lamentat la falta de públic a l’estadi. “Vull agrair a les penyes i tota l’afició el suport que ens està donant. La gent comença a entendre aquesta segona divisió i sap que la categoria és molt dura. Les coses s’igualen i, el fet de no tenir públic, ens perjudica. Som l’afició més gran de segona”, ha indicat per avançar que el club ja treballa pel retorn de la seva afició aquesta mateixa temporada. “Estem lluitant per jugar amb públic a finals d’abril i ja tenim preparats una operativa perquè així sigui”.

Crida a la unitat.

Una de les obsessions de José Maria Durán és crear un clima d’estabilitat dins de l’entorn per assolir l’ascens i s’ha queixat del soroll que hi ha a les xarxes i en certa part de l’entorn blanc-i-blau. “Hi ha dos tipus de persona els que donen la cara i els que s’amaguen. Del que s’amaguen no parlo però dels que donen la cara i són crítics els convencérem pujant a primera i demostrant que estan equivocats però, mai, s’ha de passar la línia del respecte. L’enemic és el nostre rival i no el de casa. Ens queden 13 batalles. Jo no els hi puc exigir res però en meitat d’una guerra no dispares al teu company i ja rendirem comptes a final de temporada”. En aquest sentit, ha insistit que l’entitat camina en la mateixa direcció. “Hem aconseguit un grau d’unitat que no s’ha aconseguit mai en tota la història del club. Estem treballant tots en una mateixa línia. El nostre examen és l’ascens” i ha demanat comprensió per certes actituds del club.”Primer hem d’arreglar la casa i per no desviar a ningú de l’objectiu no és el moment de treure pit de res. Estem evolucionant molts conceptes i una nova metodologia interna, no només en l’àmbit esportiu, ara hem de focalitzar-nos en tornar a primera. No estem aturats, tot depèn de pujar i quan tot passi entendreu les nostres decisions”, ha reblat el jerarca que ha tornat a apuntar que: “No hi ha pla B, anem a pujar. Estem units i lluitant contra tot. L’èxit és superar les derrotes sense desesperar-se”.

Àrbitres.

L’Espanyol és un dels equips més matxucats pels arbitratges. Durán ha buscat un to conciliador però no exempt de crítica. “El nivell arbitral que tenim diuen que és el millor del món. Molt bé. Però el que hem de fer és mirar-nos a nosaltres mateixos perquè la solució la tenim nosaltres. Els àrbitres són persones que s’equivoquen i amb nosaltres s’ha equivocat. Hem fet la feina que hem hagut de fer. La Federació sap el que pensem”. El mandatari també ha llançat un missatge velat: “Ens valoren més a Madrid, a fora, que aquí. Ens estimem i ens respecten molt més pel que fa a mitjans i polític”.

Virus FIFA.

L’Espanyol és un dels equips més afectats pel virus FIFA amb quatre baixes segures contra el Castelló: Vargas, Pedrosa, Puado i Bare. “Anàvem a jugar dilluns (contra el Logroñés) i ho hem canviat. El què no pot ser és que en una mateixa jornada hi hagi equips que poden tenir jugadors internacionals i d’altres no. Això desvirtua la competició però hem de jugar amb aquestes regles. Ens diuen que es fa per venda de drets i per donar visibilitat a la segona”, ha denunciat dins d’un panorama complicat en el futbol espanyol per les lluites entre la LFP i la Federació Espanyol. “Hi ha una guerra civil en el futbol Espanyol i el que no volem és que ens doni un tir en mig d’aquesta guerra. Lluitem per defensar el nostre club”.

Femení i filial.

Un dels punts delicats de l’actual esportiva, al marge de la situació del primer equip, és la classificació del filial, que pot baixar de categoria, i la del Femení que està en zona de descens a manca de 12 jornades per acabar la lliga. “L’Espanyol B no és un fi sinó un mitjà per ajudar al primer equip i volem generar talent”, s’ha defensat Durán que confia en la revifada del Femení tot i admetre la poca inversió feta. “El femení l’hem renovat totalment i tot i els pocs recursos hem de capgirar la dinàmica. L’any passat no van guanyar cap partit. Les noies ho estan lluitant i les vull animar perquè elles poden i espero que ens salvem”.

LES REACCIONS

El nostre objectiu és ser primers i si hi ha un equip capaç de guanyar els pròxims 13 partits, som nosaltres
El què no pot ser és que en una mateixa jornada hi hagi equips que poden tenir jugadors internacionals i d’altres no. Això desvirtua la competició
José María Durán
ENTRENADOR DE L’eSPANYOL
Hi ha confiança plena en Vicente Moreno. Tenim un entrenador per llarg termini
Estem lluitant per jugar amb públic a finals d’abril i ja tenim preparat una operativa perquè així sigui
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)