Girona

Aterratge d’emergència

El Girona arriba a Las Palmas amb la necessitat de donar un cop que li permeti frenar la davallada

Amb l’absència per lesió de Stuani i amb baixes també al mig, l’equip de Francisco té una prova dura contra un rival amb els mateixos punts però amb més confiança

La dinàmica decebedora del Girona li afegeix cada vegada un punt més de pressió. El sisè lloc fuig del discurs, perquè és impossible pensar-hi amb tants mals resultats, i convé espavilar-se per evitar mals majors. I l’única manera d’esquivar les alarmes és aixecant el cap i marcant un punt d’inflexió que talli la línia descendent. Ja no només s’allunya del sisè, sinó que l’han anat superant rivals. I avui en visita un altre que l’ha atrapat en la classificació amb el balanç clavat de victòries, empats i derrotes però en millor estat anímic després d’haver tallat una mala sèrie a camp contrari. A Las Palmas (21 h), el Girona de Francisco se la juga, conscient que una altra ensopegada seria molt contraproduent.

Els gironins arriben a l’estadi Gran Canària amb l’absència destacada de Cristhian Stuani, que es va fer una lesió muscular –a l’adductor mitjà de la cama esquerra– que li tallarà una sèrie de vuit titularitats seguides. El tòtem del Girona estava lluny del seu nivell òptim, i només havia marcat en una d’aquestes vuit cites, el doblet salvador d’última hora a Anduva (3-3). Sense l’uruguaià, Mamadou Sylla té tots els números de tornar a ser el principal referent ofensiu, després de dues suplències i d’evitar la derrota contra el Lugo en el minut 90, amb la seva reaparició golejadora.

El Girona, que ja havia jugat sense Stuani els primers mesos de la competició, intentarà recuperar la versió que havia ofert en estadis com els del Leganés, el Castelló o l’Espanyol. De fet, en un context delicat similar, l’equip havia mostrat l’orgull en partits de molt patiment i havia celebrat quatre victòries a camp contrari, fins que es va aturar el 6 de desembre amb el 0-2 a Albacete. Avui, s’hi afegeix que, després d’unes jornades amb més treva en les baixes, Francisco torna a estar condicionat per les absències. Més enllà de la de Stuani, les sancions de Cristóforo i Monchu compliquen les combinacions al mig del camp. També hi tindrà a veure si el tècnic recupera l’esquema més habitual amb línia de quatre al darrere –Gumbau tindria tots els números de tornar al mig del camp– o insisteix en l’esquema amb què ha començat els dos últims partits. Al mig, Ibrahima Kébé és un dels aspirants a acaparar protagonisme al costat de Ramon Terrats.

Rivera, rescatat

Amb els mateixos punts, i tot i el seu historial, Las Palmas prefereix el discurs de la modèstia i atribuir la pressió al Girona. El conjunt de Pepe Mel, com ja li va passar quan va visitar Montilivi (1-1), té a l’horitzó el derbi contra el Tenerife de la setmana que ve. Mel, però, assegura que no vol ni pensar en la gran cita canària. El tècnic té el dubte de Sergio Ruiz, un dels futbolistes més destacats, per unes molèsties musculars. En un equip alegre amb futbolistes com Pejiño, Araujo, Mújica i Jesé –el retorn sonat del mercat d’hivern–, sobta també la reaparició de Christian Rivera. L’asturià va jugar cedit al Girona la temporada passada però va tenir poquíssim protagonisme (vuit partits) i va acabar desapareixent del tot amb Francisco, que només el va fer jugar en el partit de les rotacions de l’última jornada a Alcorcón. A Las Palmas, Rivera també estava molt desconnectat –només havia jugat quatre partits–, però Mel el va recuperar, i com a titular, la setmana passada a Fuenlabrada.

ALS ORÍGENS

Amb baixes i en un context delicat, el Girona busca l’aire de partits a fora dels primers mesos

A L’HORITZÓ

Com en la primera volta (1-1), el duel arriba per a Las Palmas just abans del derbi canari

Mel: “Ens pot donar molt”

X.M.

La setmana que ve hi ha derbi canari, i Pepe Mel va haver de defugir-lo. “Seria un error gravíssim pensar en el partit contra el Tenerife. Per mi ara mateix no existeix, aquest partit”, explicava l’entrenador de Las Palmas, que dona molta transcendència a la visita del Girona: “És el més important de la temporada perquè ens pot donar moltes coses. I hem de competir molt bé.” Tots dos arriben al duel empatats de punts, però Mel vol traspassar la pressió al conjunt gironí: “És un equip que té l’objectiu ineludible de l’ascens, i perdre punts li fa difícil la travessia.” Però avisa: “Encara que pugui semblar que estan adormits, en qualsevol moment es poden despertar. Tenen jugadors de molt nivell.” Mel defensa que el primer objectiu de Las Palmas és la permanència. “Però hem de ser ambiciosos”, sentencia el madrileny.

L’anterior visita, el dia del retorn

X.M.

El Girona, que va viatjar ahir cap a Gran Canària, torna aquest vespre a l’escenari on va viure el retorn del futbol, després d’una aturada de tres mesos arran del confinament per la pandèmia. El 13 de juny del 2020, el Girona va jugar el primer partit sense públic –tot i que el president de Las Palmas va fer gestions per obrir les portes de l’estadi, sense èxit– i va empatar sense gols en un duel molt insípid. L’anterior cita a Gran Canària, en l’últim partit del curs 2017/18 a primera, va acabar amb triomf del Girona (1-2), que trencava una sèrie de quatre derrotes a Las Palmas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)