Girona

Només val accelerar

Trencada la sequera de victòries, el Girona necessita continuïtat per arribar amb aspiracions a Vallecas el 10 d’abril

“Només hem de mirar un partit. Si fem números, ens equivocarem”, diu Gerard Gumbau, que té clar que per ser ambiciós no hi ha marge d’error

La victòria amb remuntada a Las Palmas ha reactivat el Girona, que ha superat una situació crítica. “Una victòria sempre reforça, i amb remuntada encara ens dona més alegria, satisfacció i força al treball que estem fent”, assegura Gerard Gumbau. Els 42 punts donen aire i tranquil·litat a un equip que estava en davallada i que encara manté l’expectativa de lluitar per un lloc en el play-off d’ascens. Per continuar aspirant-hi, però, l’acceleració és imprescindible. Els tres anteriors cops que el Girona ha guanyat, ha estat incapaç d’encadenar dues victòries, i així no s’hi arribarà. “No tenim marge d’error; se’ns ha acabat. Hem de guanyar cada partit per assolir l’objectiu”, assumeix Gumbau.

A l’horitzó, hi ha una visita al camp del Rayo Vallecano, que marca la zona de play-off amb set punts més, el dissabte 10 d’abril. Per arribar-hi amb la intenció de fer tremolar els madrilenys, el Girona necessita haver-se espavilat abans. “Seria increïble, però nosaltres no podem mirar tres partits. N’hem de mirar un. Si fem números, ens equivocarem i passarà el que no ha de passar. Ens focalitzem a treballar bé aquesta setmana. L’Albacete s’hi està jugant la salvació. Ara tots ens hi juguem alguna cosa, i serà un partit molt dur, tot i que si fem bé la feina i estem com hem d’estar, el tirarem endavant”, indica el futbolista de Campllong. L’Albacete, penúltim, és el primer de dos rivals de la zona baixa en només quatre dies, perquè dimecres els gironins visiten el Sabadell, que ha caigut a l’últim lloc. Després, arribaran els dos partits contra els equips que ara mateix precedeixen l’equip de Francisco en la classificació, la Ponferradina (setè) a Montilivi i el Rayo.

Abans del duel contra el Girona, el Rayo té dos partits seguits a Vallecas –contra el Mirandés i l’Sporting– i visita l’Almeria, un dels equips més forts de la categoria. En aquestes tres jornades que precediran el Rayo-Girona, els d’Iraola juguen el seu partit sempre un dia abans que el Girona.

La pressió, des de dins

El Girona viu una temporada delicada, amb els efectes d’haver-se quedat sense ascens a primera després d’haver fet una aposta fortíssima. Ser a dalt era una obligació el curs passat. I ara? “La pressió se l’ha de posar cadascú. És un moment de la temporada en què tothom ha d’oferir el seu màxim nivell al servei de l’equip. És bo posar-se pressió per aconseguir els objectius. Tenim un bon equip i ho hem de donar tot; si no, se’ns escaparà”, reconeix Gumbau, que no és gaire partidari d’obsessionar-se amb la classificació: “Sincerament, només la miro quan guanyem. Quan perds, no tens ganes ni de mirar on ets. Ara pots arribar a un punt d’angoixar-te, si et veus lluny. Sembla un tòpic, però centrar-te en el dia a dia i en el següent partit és clau en el futbol.”

L’esquerrà ha assumit més pes al vestidor en la seva segona temporada a Montilivi, després de la marxa de jugadors amb molta trajectòria. També es veu millor que en l’arrencada de curs: “Últimament em sento més còmode, més lliure pel camp. Al principi no m’acabava de trobar al meu màxim nivell. Ara estic més endollat, intentant ajudar l’equip”. Gumbau no té cap dubte que, tot i els mals resultats, Francisco té tot el suport dels futbolistes: “Això és claríssim. El mister sempre treballa d’una manera increïble amb nosaltres, ens intenta transmetre tot el que sap. Està fent una feina increïble.”

EL CALENDARI

Després de dos rivals de baix, el Girona jugarà contra els dos que el precedeixen

LA PRESSIÓ

El Rayo jugarà el dia abans que el Girona els tres partits abans de veure’s a Vallecas
Últimament em sento més còmode, més lliure pel camp. Estic més endollat que al principi i intento ajudar
Gerard Gumbau
MIGCAMPISTA DEL GIRONA

ELS PRÒXIMS PARTITS

GIRONA
8è, 42 punts
31. GIRONA-ALBACETE
(21è) Diumenge 28 (16 h)
32. SABADELL
(22è)
-GIRONA
Dimecres 31 (19 h)
33. GIR.-PONFERRADINA
(7è) Dissabte 3 d’abril (16 h)
34. RAYO-GIRONA
Dissabte 10 d’abril (18.15 h)
RAYO VALLECANO
6è, 49 punts
31. RAYO-MIRANDÉS
(9è) Dissabte 27 (14 h)
32. RAYO-SPORTING
(5è)
Dimarts 30 (21.30 h)
33. ALMERIA
(3r)
-RAYO
Divendres 2 d’abril (21 h)
34. RAYO-GIRONA
Dissabte 10 d’abril (18.15 h)
Hem d’intentar no mirar la classificació, et pot angoixar si et veus lluny. Ens hem de focalitzar en el partit següent, que serà dur com tots
Sabem la importància de les victòries. No tenim marge d’error; se’ns ha acabat. Per assolir l’objectiu hem d’anar guanyant partits
És bo posar-se pressió per assolir els objectius. Tenim bon equip i cadascú ha d’oferir el màxim nivell i donar-ho tot; si no, s’escaparà

“Em trobo més incòmode de central que de mig”

X.M.

Una de les incògnites del partit contra l’Albacete és si Francisco mantindrà l’esquema amb tres centrals que ha utilitzat els tres últims partits. En condicions normals, tindria tot el sentit que hi donés continuïtat, però per diumenge ha quedat amb Juanpe com a únic central pur del primer equip, per les sancions de Bernardo i Bueno. Per mantenir-ho, haurà de fer invents o recórrer al filial. “Dependrà del que vulgui fer el mister contra l’Albacete. Cada rival és diferent. Aquest sistema ens està aportant equilibri i profunditat. Crec que incomodem els rivals i tenim arribada”, exposa Gumbau, candidat a tornar a jugar al darrere, com va fer contra l’Almeria i el Lugo. “El tècnic sempre fa proves; no només aquesta setmana. Jo m’adapto on em vulgui. Em trobo més incòmode de central que de mig, perquè no hi tinc tanta experiència, però em considero polivalent.”

“Controlar i corregir” les expulsions

X.M.

Gumbau lidera la llista de les targetes grogues del Girona, amb vuit. Es va perdre un partit per sanció quan va tancar el primer cicle, però no ha estat expulsat. I això que l’equip és, amb diferència, el que més expulsions (12) acumula de segona A. Els gironins semblaven haver aturat l’allau de vermelles amb l’entrada del 2021, però han reincidit amb tres jornades seguides perdent un jugador abans d’hora. “Crec que ho hauríem de controlar una mica”, admet el gironí. “Una vermella et condiciona molt, no només per jugar amb un menys sinó també per l’aspecte anímic. Sí que hi ha situacions límit en què has de fer una falta, però algun dia potser ha estat per resultat o per no estar prou ficat en el partit; hi ha hagut errors individuals.” Gumbau diu que n’han parlat al vestidor. “D’aquí al final, ho hem de corregir, perquè és un aspecte que et pot donar o treure punts.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)