Espanyol

Gay dispara amb bala

Crític. L’ex tècnic del filial blanc-i-blau ha criticat la gestió de la direcció esportiva l’endemà del seu comiat. “Ens han empès al precipici. Em continuo trobant orfe de directors esportius amb honestedat”, ha dit

José Aurelio Gay va ser acomiadat ahir com a tècnic del filial després de consumar-se el descens del filial. Ara, el preparador madrileny no tindrà l’oportunitat de seguir treballant en el conjunt blanc-i-blau i s’ha mostrat molt crític amb la gestió dels rectors del club, especialment amb la directiva esportiva del club que encapçala Francisco Joaquín Pérez Rufete. Ho ha fet en una entrevista a Ràdio MARCA, un dia després de la seva sortida del club. “Ens han empès al precipici. No va haver-hi pressió ni amenaces. Al començament de curs ja els vaig preguntar si era el moment d’apostar per futbolistes tan joves. En cap cas em van tenir en compte malgrat ser un tècnic veterà. Era una idea romàntica. Em vaig alinear amb ells, però quan es torcen les coses ni et donen una mà ni et protegeixen. Em continuo trobant orfe de directors esportius amb honestedat”, ha assenyalat el tècnic que no entén la seva sortida quan el club sempre ha dit que calia apostar per la formació de futbolistes i no pels títols o les categories. De fet, ha posat l’exemple de Jordi Lardín, exdirector esportiu, que va aguantar a David Gallego en el filial tot i baixar a tercera. “He gaudit com feia molt que no aconseguia. M’hauria agradat acabar el meu treball. Jordi Lardín va confiar en David Gallego i li va donar suport fins al final. Li va dir que seguís i culminés el treball”. El tècnic ha explicat quina era la seva filosofia i les advertències que va fer als jerarques del club. “La meva proposta era agafar als sis o set més joves i a jugadors de més edat que, en moments difícils, sabessin gestionar la situació. Calia atendre el rendiment. La meva proposta era fer una barreja. Vam proposar fins i tot amb David García, cap de captació, diversos noms. Però no es van tenir en compte. La base de l’equip era de l’any 2001. Han debutat nou juvenils, dos d’ells de l’any 2004. Un és de juny i un altre octubre, només tenien 16 anys. Aquesta setmana anaven a debutar dues més”.

Per últim, Gay ha explicat el perquè d’agafar la proposta de l’Espanyol a principi de temporada tot i la divergència en els plantejaments tàctics i de captació. “La idea del club va ser continuar construint un equip molt jove. Ho vaig veure estimulant. L’equip competia en tots els partits, però hi ha un procés. Ho pagaràs amb errors i no guanyaràs amb freqüència. S’han espantat i em sembla injust, sobretot amb l’equip tècnic. Jo estic acostumat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)