Girona

A Montilivi hi falta gent

Com la resta dels camps del futbol professional, el feu blanc-i-vermell continua amb la porta tancada a l’afició

El Girona, que diumenge passat va rebre a l’estadi mig miler de persones en el partit del femení, té preparat el protocol per si s’hi torna a permetre l’entrada de seguidors

El CSD és l’únic organisme competent

La porta dels estadis del futbol professional continua tancada per a l’afició. La primera i la segona divisió A continuen, més d’un any més tard, sense possibilitat de tenir públic als seus partits, un fet xocant si es té en compte que en les competicions no professionals sí que es pot fer. Montilivi és l’exemple clar de tot plegat; diumenge passat s’hi va disputar el partit del Girona femení contra el Saragossa CFF B corresponent a la primera estatal femenina en què es van aplegar 510 espectadors –n’hi haurien pogut entrar 1.000–, mentre que està incapacitat per ser escenari d’un enfrontament de la segona divisió A. Una circumstància que molesta els clubs, que, sense poder tenir gent als estadis, estan experimentant una important pèrdua d’ingressos. Un d’aquests clubs, l’Espanyol, va aixecar la veu darrerament en aquest sentit. “Cinemes, teatres, mítings, votacions... sí. Però el futbol de LaLiga, no? Si s’apliquen els protocols, que fa mesos tenim preparats, les aficions podrien tornar als estadis de manera segura. Treballem-hi més fermament. Estem cansats de tanta incoherència”, va dir l’entitat blanc-i-blava en un comunicat.

La clau de tot, però, perquè el públic pugui tornar als camps radica en el fet què el CSD (Consell Superior d’Esports), l’organisme del govern estatal que té les competències en l’àmbit esportiu, hi doni llum verd. I és que, d’acord amb el que es va estipular en el reial decret llei 21/2020, del 9 de juny passat, el CSD és l’únic que pot autoritzar el retorn dels espectadors als estadis de les lligues professionals; és a dir, de la primera divisió i de la segona divisió A, i també de la primera categoria del bàsquet, l’ACB, les tres competicions considerades professionals a l’Estat. Pel que fa a la resta d’esports i les seves respectives competicions, que no són considerades professionals, i també en les activitats d’àmbit cultural, l’entrada o no de públic depèn dels governs autonòmics. “El que no pot ser és que hi hagi un partit de l’Asobal amb públic a les 19 h i un altre de l’ACB sense públic a les 21 h. És incoherent, però jo no ho puc solucionar”, va explicar aquesta setmana el president de LaLiga, Javier Tebas, optimista, no obstant això, pel que fa a la possibilitat que el públic pugui entrar aviat als estadis. “Ja estem preparats, ho hauríem estat fa mesos, però hi ha circumstàncies que no podem controlar”, va indicar el dirigent, que va situar l’obertura dels camps “per a després de Setmana Santa, si la pandèmia ho permet”. La decisió, doncs, és a les mans del CSD, un ens del qual ara mateix no se sap qui serà el cap visible, ja que Irene Lozano, la presidenta fins ara, deixarà dimarts el càrrec després d’estar-hi 13 mesos al capdavant, per anar a les llistes del PSOE en les eleccions de la comunitat de Madrid.

El Girona i Montilivi

Obert al públic el cap de setmana passat, no se sap, doncs, quan Montilivi podrà tornar a rebre gent. L’estadi serà escenari demà (16 h), precisament, del partit contra l’últim rival que va jugar al feu blanc-i-vermell amb gent, l’Albacete. 385 dies ja han passat des d’aquell matx (1-1), que van presenciar 7.914 espectadors i demà, tots dos equips, també canviats, es tornaran a veure les cares, sense gent.

L’escenari és incert, malgrat les paraules de Tebas, ja que des del govern estatal no s’han fet passos endavant en aquest sentit. De fet, les últimes declaracions sobre el tema les va fer la ministra de Sanitat, Carolina Darias, la setmana passada referint-se a la possibilitat que la primera de les finals de la copa que es jugaran durant el mes d’abril, la que disputaran l’Athletic Club i la Real Sociedad el dia 3, es jugués amb públic a les graderies. “No és adequat, no és oportú i no és convenient”, va sentenciar Darias.

Tot i això, i a expenses que la situació es desbloquegi pròximament, el Girona té preparat el protocol. Des del club gironí expliquen que ja fa temps que hi estan treballant, però que depèn, sobretot, de l’aforament que es permeti. Fins al final del campionat queden sis partits al feu blanc-i-vermell.

L’altra via, que obria la presència de seguidors a Montilivi aquesta temporada era la del projecte Obrim Girona. L’estadi gironí havia de ser part d’una prova pilot en l’esmentat projecte, que tenia per objectiu celebrar esdeveniments amb públic, i un havia de ser un partit a Montilivi, però la iniciativa no ha aconseguit el vistiplau de les autoritats i està en un punt mort. Els responsables d’Obrim Girona indiquen que estan treballant amb Salut per poder-la tirar endavant i poder incloure, com estava previst, un enfrontament del Girona entre els esdeveniments que tenien programats.

‘OBRIM GIRONA’

El projecte està en converses amb Sanitat per mirar de tirar endavant

MONTILIVI

L’Albacete, que visita demà el Girona, és l’últim rival que hi va jugar amb públic
Girona- Albacete
Jornada 31 - 28/3 (16 h)
Girona- Ponferradina
Jornada 33 - 3/4 (16h)
Girona- Saragossa
Jornada 35 - 18/4
Girona- Tenerife
Jornada 37 - 2/5
Girona- Sporting
Jornada 39 - 16/5
Girona- Alcorcón
Jornada 41 - 23/5

PROFESSIONALS

En futbol, primera i segona A, i, en bàsquet, l’ACB, estan en mans del CSD

DIFERÈNCIA

En l’esport no professional, que pugui entrar gent depèn dels governs autonòmics
Després de Setmana Santa, si la pandèmia ho permet, el públic tornarà als estadis
Javier Tebas
PRESIDENt DE LALIGA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)