Girona

Els deures ara són a casa

El Girona necessita donar continuïtat a la victòria a Las Palmas i millorar els números a Montilivi, on ha guanyat només dos dels set últims partits (16h)

L’Albacete, que lluita per sortir del pou, posa a prova l’equip de Francisco, condicionat per les baixes de dos dels tres centrals

Fan molta falta gols, alegria i tranquil·litat a Montilivi. El Girona va sortir de Las Palmas amb una remuntada que esquivava el drama (1-2), però no n’hi ha prou. I, a casa, els números són especialment tristos. En 15 cites a l’estadi, només 6 victòries i 11 gols. Els blanc-i-vermells han fet menys de la meitat de punts (22) com a locals, i les decepcions han estat massa reiterades. Dels últims 7 partits, només 2 triomfs. Després del 2-1 contra el Castelló, la derrota per la mínima contra l’Almeria i l’empat, i gràcies, contra el Lugo. Després de tanta grisor, un altre pas en fals aquesta tarda (16 h) seria greu. L’equip de Francisco rep la visita de l’Albacete, que lluita per sortir de la zona de descens, conscient que ha esgotat el marge d’error. I si no és capaç de donar continuïtat a la victòria de Las Palmas –no enllaça victòries des del desembre– qualsevol expectativa de lluitar pel play-off d’ascens serà pura utopia.

Torna Stuani

El Girona recupera Cristhian Stuani, baixa a Las Palmas per una lesió muscular. Si l’uruguaià torna a l’onze, el més probable és que ho faci per formar tàndem amb Mamadou Sylla, que s’ha guanyat un lloc a la punta després d’un parell de suplències i de partits anteriors sacrificat a la banda. Els maldecaps de Francisco es concentren al darrere. L’equip perd de cop per sanció Santi Bueno i Bernardo, els jugadors de camp amb més minuts. I com que només hi ha un altre central del primer equip en la plantilla (Juanpe), Francisco haurà d’innovar. Més encara si el tècnic decideix mantenir l’esquema que ha utilitzat les tres últimes jornades, amb línia de tres al darrere i carrilers profunds com Yan Couto, una de les notícies més agradables. Encara que jugui amb dos centrals, el tècnic necessitarà soci per a Juanpe. I si no és el joveníssim Arnau Martínez, haurà de reubicar futbolistes. Laterals com Jordi Calavera i Antonio Luna es poden adaptar a l’eix, i també podria endarrerir algun migcampista com Gerard Gumbau, tot i que el de Campllong va patir molt contra el Lugo. Francisco té més marge de maniobra al mig del camp, perquè recupera tant Cristóforo com Monchu, baixes per sanció a Las Palmas.

I torna Ortuño

La victòria del Girona en el duel de la primera volta al Carlos Belmonte (0-2) va provocar la destitució d’Aritz López Garai i l’arribada d’Alejandro Menéndez. Una molt bona ratxa (13 punts de 15) va impulsar l’equip manxec, abans d’una encallada de sis jornades (2 punts de 18) que el va enviar a la cua de la classificació. L’Albacete arriba a Montilivi després d’haver agafat aire amb una victòria fonamental contra el Cartagena, dilluns, (2-0) que l’ha reanimat. Menéndez va apostar per jugar amb dos davanters de referència, Zozulia i Alfredo Ortuño, tot i que no és clar que avui repeteixi la fórmula. El murcià, l’heroi de la salvació del Girona la temporada 2013/14, buscarà el seu cinquè gol contra els blanc-i-vermells, després d’haver marcat amb Las Palmas, el Cadis i l’Oviedo. Qui no hi serà avui és Pape Diamanka, cedit pel Girona i amb clàusula que li impedeix enfrontrar-se a l’equip que li paga una part de la fitxa. El senegalès, de fet, no ha estat titular en tota la segona volta i, dilluns, va reaparèixer després d’una lesió al quàdriceps.

LA IRREGULARITAT

El Girona no encadena dues victòries, clau per poder somiar, des del desembre

DOS O TRES CENTRALS

Francisco haurà de situar laterals, mitjos o el jove Arnau a l’eix, i més si manté el dibuix

“El Girona ataca millor que defensa”

Com el Girona, l’Albacete també va tallar una mala ratxa, amb un triomf vital, dilluns, contra el Cartagena. “És boníssima la sensació del vestidor. Ja ho era, però el resultat dobla la moral –explicava Alejandro Menéndez–. Cada dia tenim millors registres en diferents moments del joc, i els resultats ens ajuden a créixer.” L’entrenador de l’Albacete espera “mantenir el nivell d’intensitat” que l’equip va mostrar contra el Cartagena. Sobre el Girona, Menéndez explica: “És un equip que ataca millor que defensa. Són jugadors ràpids en atac, en transició, amb desequilibri. Intenten dur el partit a camp rival.” I hi afegeix: “El Girona té un inici de joc en molts moments més directe i focalitza el seu joc en els homes de més talent, que són els més ofensius. Nosaltres intentarem defensar bé i que el partit no estigui gaire enrere.”

Quatre empats i dues victòries

L’última visita de l’Albacete és el darrer partit de segona A que es va jugar amb públic (7.914 espectadors) a Montilivi, el 7 de març del 2020, abans del confinament. Els manxecs en van treure un punt, després que Manu Fuster va igualar amb un bon gol l’1-0 de Brandon Thomas. L’empat és, de fet, el signe més repetit dels duels entre tots dos a Girona. També van acabar en taules els partits dels cursos 2008/09 (3-3), 2009/10 (2-2) i 2014/15 (2-2). Els altres dos precedents van acabar amb triomf local clar (3-0), la temporada 2010/11 i la 2015/16.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)