Espanyol

Nou festival blanc-i-blau davant el Fuenlabrada (4-0)

2a divisió. Els de Vicente Moreno es regalen una nova golejada per refermar el seu lideratge. El moment de forma dels periquitos és majestuós i ja encadenen nou jornades sense perdre

Espanyol 4 Fuenlabrada 0

ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil, Calero, Cabrera (Fran Mérida, 45’), Dídac Vilà; David López, Darder (Pol Lozano, 66’), Embarba (Vadillo, 56’), Melamed( Vargas, 73’); Dimata (Wu Lei, 56’), Raúl de Tomás.FUENLABRADA:Rosic; Iribas (Sotillos, 52’), R.Pulido, Diéguez, Glauder; Fuentes, Pathé Ciss (Valentín, 75’); Mula (Salvador, 45’), Nteka, Óscar Pinchi (Espinosa, 24’); Borja Garcés (Damián, 75’).GOLS:1-0 (17’) RDT, de penal; 2-0 (29’) Embarba; 3-0 (41’) Pulido en pròpia porta; 4-0 (65’) RDT.ÀRBITRE:Galech Apezteguía (Navarrès) T.G.:Iribas (31’); Cabrera (32’); Borja Garcés (45’); Fran Mérida (76’); Valentín (78’), Salvador (86’). .T.V. Nteka (16’).

L’Espanyol està en el moment més dolç de la temporada i ho fa en plena efervescència primaveral. Tot rutlla a la casa blanc-i-blava en un partit que s’entreveia difícil, per la força del Fuenlabrada, però que s’ha convertit en un nou festival dels catalans. L’Espanyol està còmode i arriba al tram final de lliga en plenes condicions físiques i mentals. La col·lecció de gols és infinita i en els tres últims partits ha fet onze gols i gaudeix de cada triomf al ritme de golejada. Una cadència frenètica que referma el lideratge d’un equip que accelera cap a l’ascens. És el moment de prémer l’accelerador i l’Espanyol ha ficat el gas a fons. No fa presoners i va pels partits de cara a barraca. Avui no ha estat una excepció. El primer quart d’hora ha demostrat l’ambició d’un equip sense fissures i que ha superat les turbulències habituals de la segona divisió. RDT, avui titular, ha avisat de les intencions locals amb un xut al pal que ha tocat a l’esquena de Dimata. Vicente Moreno ha apostat per un 4-4-2 amb el madrileny i Dimata en punta d’atac. Un canvi de dibuix motivat per la baixa per Covid de Melendo, titular en els últims partits, a qui també s’ha afegit Lluís López, el segon infectat. L’Espanyol ha buscat amb insistència la porteria local. El monòleg era absolut i s’ha fet encara més evident amb l’expulsió de Nteka per unes mans, revisades pel VAR; en una rematada de RDT en boca de gol. Expulsió i gol de madrileny que ja suma 17 gols aquesta temporada. La superioritat numèrica ha obert escletxes entre tots dos equips. Embarba ha aprofitat una assistència en profunditat de David López per fer el segon de manera inapel·lable. Vuitè gol del madrileny d’aquesta temporada i que torna a gaudir d’un gran moment de forma. L’Espanyol volia tancar el partit i ho ha fet abans del descans. Gran maniobra de Sergio Darder que s’ha endinsat fins a la cuina i la seva assistència ha estat rematada per Pulido en pròpia porta. Era el tercer gol, el de la sentència. Tres punts més a la butxaca davant un adversari gegant que s’ha diluït per la fermesa local.

La segona part ha servit per donar minuts a futbolistes menys habituals com Mérida, Pol Lozano, Vadillo, Matías Vargas i Wu lei i arrodonir una gran golejada. RDT no ha fet presoner i ha signat el doblet amb el seu 18è gol del curs. L’Espanyol ha rubricat així la seva millor ratxa de la temporada amb nou jornades sense perdre amb un balanç de quatre empats i cinc victòries, de les quals, tres són consecutives amb deu gols a favors i només un en contra.