Espanyol

Decidits cap a primera

Espanyol. Els blanc-i-blaus no afluixen i signen contra l’Albacete una nova victòria que eleva la distància respecte al tercer a set punts. El contrapunt és la greu lesió d’Óscar Gil a l’espatlla. Omar, de 17 anys, debuta

Albacete 0 Espanyol 3

ALBACETE:Tomeu Nadal; Alberto Benito, Boyomo, Gorosito, Diego Caballo; Dani Torres (Jules, 69’), Eddy Silvestre, Diamanka (Zozulya, 65’); Manu Fuster (Cedric, 69’), Álvaro Jiménez (Álvaro Pena, 77’), Ortuño.ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil (Omar, 55’), David López, Calero, Pedrosa (Dídac Vilà, 45’); Embarba (Melamed, 69’), Keidi Bare, Darder, Puado (Wu Lei, 85’); Dimata (Mérida, 69’), RDT.GOLS:0-1 (39’) RDT; 0-2 (64’) Calero; 0-3 (95’) RDT.ÀRBITRE:López Toca. T.G.: Pedrosa (12’); Daniel Torres (24’); Diamanka (30’); Calero (48’).

L’Espanyol s’ha convertit en una màquina de guanyar partits. El seu posat és el d’aquell escalador del Tour que no tem cap mena d’etapa i s’adapta amb solvència a les característiques topogràfiques del recorregut. El duel del Carlos Belmonte feia respecte a Vicente Moreno. Les diferències entre el líder i el cuer són notables, però la classificació és un parany perillós i en les últimes jornades qualsevol equip pot rescabalar-se. L’Albacete va ser un adversari digne i amb substància competitiva. Un equip que lluita contra el destí d’un descens. Però al davant tenia el conjunt més en forma de la categoria, que s’ha decidit a posar la directa cap a primera divisió. És com si en l’algoritme de programació de Vicente Moreno hi hagués un codi per desplegar tot el potencial de l’equip en aquest final de curs. Una potencialitat associada a la manera com competeixen els seus deixebles. Ahir no hi va haver temps per desplegar els focs d’artifici d’altres partits, perquè el rival, amb un joc dur i intens, no ho va permetre. Però l’Espanyol va interpretar el guió mostrant una precisió de cirurgià en els metres finals per desfer el rival. De fet, de quatre ocasions de gol clares, l’Espanyol en va fer tres per guanyar. Només va fallar la primera, des de les botes d’RDT, que no la va encertar en una acció d’un contra un amb Tomeu Nadal. El madrileny es va refer després d’un llançament de penal en què va marcar en el refús posterior i en el temps afegit i va signar el doblet. El pitxitxi ja acumula vint gols, a només quatre del seu rècord personal en una temporada. Entre els gols d’RDT, Calero va fer el segon rematant de cap un córner llançat per Embarba. Primer gol del central i molt celebrat per tots els companys.

Nova golejada d’un Espanyol molt efectiu que continua alimentant els seus números: catorze gols en els últims quatre partits. Ritme de golejades constants que reforcen l’autoestima i desdibuixen la confiança d’uns perseguidors que veuen com els blanc-i-blaus ja se situen a set punts de distància respecte al tercer: l’Almeria. És el moment de més comoditat del curs per a l’Espanyol, que mai havia tingut un coixí d’aquestes dimensions i que afronta els dos pròxims duels, contra el Leganés i l’Almeria, com una possibilitat de donar un cop d’autoritat pràcticament definitiu si aconsegueix guanyar o de donar vida als seus perseguidors. Però el seu posat ferotge i competitiu ens mostra un Espanyol desinhibit i convençut del seu potencial que comença a fer olor de primera.

El contrapunt a tanta felicitat és la lesió d’Óscar Gil, que, en espera de confirmació oficial, es perdrà la resta de temporada. El futbolista va abandonar el terreny de joc amb l’espatlla desplaçada. Més dolor al lateral dret, on Miguelón ja va passar per la sala d’operacions. Oportunitat per a Omar. El jove, de 17 anys, va debutar amb el primer equip i ara s’entreveu com l’únic lateral dret pur en les nou jornades finals.

Estem preocupats per l’Óscar [Gil]; potser té alguna cosa trencada i el podríem perdre
Vicente Moreno
entrenador de l’espanyol
Havíem de guanyar i ho hem fet. Cal continuar treballant. Ens deixarem l’ànima per l’ascens
Raúl de Tomás
DAVANTER DE L’ESPANYOL
No ens podem equivocar. Cal tenir calma, encara hi ha molts punts en joc. Havíem encadenat tres empats i semblava un drama
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)