Girona

La confiança del referent

Cristhian Stuani destil·la optimisme per la dinàmica del Girona, tot i les baixes amb què arribarà a la cita clau de dissabte a Vallecas

“Veient els anys anteriors, m’ha costat més, però tampoc som màquines”, diu el davanter uruguaià, que reconeix haver viscut una temporada “diferent i complicada”

Tres dies abans d’una cita de molta transcendència a Vallecas, Cristhian Stuani va oferir la primera roda de premsa de la temporada. L’uruguaià, lluny de la continuïtat i les xifres impactants dels seus tres anteriors cursos a Montilivi, mira d’anar fent passos endavant, com està fent l’equip després de molts mesos d’irregularitat. Autor de dos gols en els tres últims partits, el referent número 1 de la plantilla és optimista malgrat els contratemps, que no s’acaben. Stuani atenia els mitjans poc després que el club confirmés en un comunicat que Juanpe Ramírez també es perdrà –com Bernardo, Samu Saiz i molt probablement Pablo Moreno– el duel de dissabte contra el Rayo. “Tenim baixes de jugadors amb jerarquia. Els voldríem tots, però aquesta temporada l’equip s’ha sobreposat a adversitats d’aquestes. Segur que trobarem una manera de fer un equip competitiu”, explicava Stuani.

El davanter creu que l’equip ha fet un pas endavant. “Estem en una dinàmica molt bona, hem millorat en molts aspectes i es veu l’equip amb confiança. El vestidor està bé i fort, amb ganes i il·lusió.” La millor ratxa del curs (11 punts de 15) li ha permès recuperar el setè lloc i aspirar al sisè. “Ens hem hagut de sobreposar a moltes adversitats. Ens ha costat arribar fins aquí. Estem en el tram més important. Hem d’intentar seguir la dinàmica, millorar i que tot el que hem passat ens serveixi per créixer.” Francisco sembla haver trobat la fórmula amb l’esquema de tres centrals, tot i que a Vallecas ho tindrà difícil per mantenir-lo. El fet és que Stuani beneeix el dibuix: “Crec que l’equip es troba còmode. Tenim carrils profunds que ens poden alimentar més, als davanters, i generar arribades per banda i ocasions. L’equip es troba bé, sòlid i ferm. Estem força a gust amb aquest plantejament, però no vol dir que no puguem tornar a jugar amb quatre al darrere.” Els problemes de centrals han permès l’eclosió del juvenil Arnau Martínez, l’últim d’afegir-se a una nòmina llarga de futbolistes joves amb presència al primer equip. “Els han tocat partits difícils i ho han afrontat amb valentia. Veient com treballen, n’hi ha per treure’s el barret. Els animo a seguir així perquè en el futbol s’ha de lluitar sempre”, assenyala l’uruguaià. “Tenim una barreja de nois amb molta fam i jugadors més veterans, que els ajudem.”

Menys minuts i gols

Les xifres de Cristhian Stuani les tres temporades anteriors són espectaculars. “Estàvem mal acostumats”, deia el davanter, que va estar bona part de la primera volta inactiu i ha arrossegat diversos problemes. “Sempre vols estar a punt, però aquest any he tingut problemes. Anys enrere ho jugava tot. Aquesta temporada em costa més, però no som màquines. A vegades el cos et marca un stop perquè t’aturis i tornis més fort.” Menys minuts, menys gols. N’acumula set en 18 partits, amb una mitjana d’una diana cada 178,6 minuts. “L’any passat en vaig fer molts [31], però ho hauria canviat per pujar. Com aquest any, que prioritzo l’objectiu col·lectiu. Intentaré fer el màxim de gols perquè l’equip arribi al play-off”, afirma el de Tala. “No he tingut la regularitat que hauria desitjat, però a poc a poc vaig trobant el meu nivell.” Stuani, referent únic al davant el curs passat, ha jugat els últims partits al costat de Mamadou Sylla. “És molt important que l’entrenador tingui diverses armes. Jugar amb més gent és millor i serveix com a ajuda perquè l’equip generi més situacions de gol.”

PROTAGONISTA

La dinàmica és molt bona, hem millorat en molts aspectes i tenim confiança. L’equip se sent fort, amb ganes i il·lusió
Estàvem mal acostumats amb tants gols. Intentaré fer-ne el màxim perquè l’equip arribi al ‘play-off’
Cristhian Stuani

EL PAS ENDAVANT

Hem lluitat contra adversitats i ens ha costat arribar fins aquí, però ve el més important. Tot el que hem passat ha de servir per créixer
A vegades el cos et marca un ‘stop’ perquè t’aturis i tornis més fort. No he tingut regularitat però a poc a poc vaig trobant el meu nivell
Stuani agraeix l’esquema amb tres centrals i carrilers per crear més en atac
2020/21 (2a A) 7
gols
en 1.250 minuts (18 p.)
178,6
minuts a marcar un gol
2019/20 (2a A) 31
gols
en 3.519 minuts (40 p.)
113,5
minuts a marcar un gol
2018/19 (1a) 19
gols
en 2.730 minuts (32 p.)
143,7
minuts a marcar un gol
2017/18 (1a) 21
gols
en 2.702 minuts (33 p.)
128,6
minuts a marcar un gol
Elogia el paper que tenen en un context difícil els més joves, “per treure’s el barret”

El Rayo, la víctima preferida

X.M.

A tres punts del Rayo Vallecano, que jugarà al cap de quatre dies el partit pendent contra el Mirandés, el Girona té dissabte un partit que Stuani no vol qualificar de “final”, tot i que admet que és “clau” per a les aspiracions dels blanc-i-vermells. “Sabem que el Rayo és un equip molt dur, però tenim les nostres armes i la confiança de poder aconseguir un resultat positiu.” L’empat seria insuficient? “La idea és guanyar, que ens situaria en el sisè lloc. I si no, sumar per continuar en la lluita”, diu l’uruguaià, que té en el Rayo la víctima preferida, i amb diferència. Stuani acumula 12 gols en 16 partits contra el conjunt madrileny, el doble que el segon rival (l’Almeria i el Madrid) al qual n’ha marcat més. A Vallecas, hi va fer un doblet amb el Racing i un amb el Girona, i un gol amb l’Espanyol. Després d’un hat-trick a Montilivi el 8 de setembre del 2019, no ha marcat en els dos últims duels contra el Rayo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)