Girona

Final en quarantena

Dos positius de Covid-19 accentuen els problemes del Girona en la visita transcendental a Vallecas, que perillarà si apareixen més casos entre els jugadors que són a Madrid

L’equip de Francisco, molt minvat per les baixes, aspira a fer tremolar el sisè lloc del Rayo

En la temporada dels contratemps, la cita marcada en vermell al calendari que té el Girona aquesta tarda a Vallecas (18.15 h) inclou una dosi de suspens inesperada. L’equip anava acumulant maldecaps a causa de les baixes, que semblava que havien marcat una treva però que han tornat a masegar-lo de valent. A les lesions –l’última, la de Ramon Terrats–, s’hi han afegit els positius per Covid-19 que amenacen fins i tot la disputa del partit. Perquè el club va comunicar que havia detectat dos positius en els tests a què es va sotmetre ahir la plantilla. Els futbolistes es van quedar a casa, però els que ja són a Madrid –hi van anar en tren a primera hora de la tarda perquè LaLiga ja no subvenciona vols xàrter– estan pendents dels resultats de més proves. I si surten més positius, LaLiga podria aprovar la suspensió del duel.

L’últim cap de setmana

Segons el protocol unificat de LaLiga, tres positius detectats de manera simultània o propera ja es consideren brot. La patronal denega les peticions de suspensió dels clubs que no tinguin un mínim de 13 jugadors inhabilitats per jugar –no ho va permetre al Granada tot i tenir moltes baixes–, però sí que té en compte l’aparició de positius en els dies o hores previs a la disputa del partit, pel risc de contagi que generaria. Aquest escenari, el d’un brot descontrolat, sí que podria activar l’ajornament, i és on entraria el Girona si a l’aparició dels dos positius d’ahir se n’hi afegeixen més avui. Es dona la circumstància afegida que aquest és l’últim cap de setmana –tant a primera com a segona A– que un club pot sol·licitar un ajornament. Si té un brot més endavant que li impedeixi presentar-se a jugar, se li donarà el partit per perdut.

L’interrogant generat pels positius afegeix neguit a un partit que té pinta de final per al Girona. Quedaran encara vuit partits, però per al Rayo seran nou perquè té pendent el que ha de jugar dimecres contra el Mirandés. I amb tres punts d’avantatge, la victòria seria or per als d’Iraola, que deixarien el Girona sis punts per sota més el goal average i el partit pendent. Per als gironins, la victòria equivaldria no només a atrapar el Rayo i prendre-li de manera provisional l’últim lloc que dona dret a jugar la fase d’ascens, sinó també donar un senyor cop d’autoritat. En les circumstàncies en què hi arriba, però, tampoc seria cap mal negoci sobre el paper un empat, que el mantindria viu en la lluita.

El Rayo, un equip amb molt potencial que ja va fer patir de valent els gironins en el duel a Montilivi (0-0), defensa una zona que fa mitja lliga que ocupa, tot i que en els últims mesos ha perdut fiabilitat a Vallecas, on ha guanyat un dels últims cinc partits, res a veure amb la productivitat de la primera volta com a local.

Enric Franquesa i Valery Fernández es van quedar a casa, com també Ramon Terrats, per culpa d’un problema al turmell que ja arrossegava en els dos anteriors partits. Les tres baixes confirmades ahir eleven a set el nombre d’absències, un cop sabudes les de Bernardo, Juanpe, Samu Saiz i Pablo Moreno. Els maldecaps –si no n’hi ha més– de Francisco se centren a l’eix de la defensa, sense Juanpe ni Bernardo. Tot i tenir només Santi Bueno i el juvenil Arnau Martínez com a centrals purs, el tècnic podria donar continuïtat a l’esquema amb tres al darrere –ara que l’equip ha fet un pas endavant– i situar a l’eix un lateral, sigui Jordi Calavera o Antonio Luna. El marge de maniobra és molt escàs, i les últimes baixes encara ho han accentuat més.

Amb Monjonell i Suli

La convocatòria del Girona és de només 18 futbolistes. I no hi ha ni tan sols jugadors del filial habituals en les llistes, com Pau Víctor i Pau Resta –i això que Francisco va curtíssim de centrals–, que jugaran amb l’equip d’Axel Vizuete al camp del Vilafranca, en el primer partit de la segona fase de tercera. Francisco ha completat la convocatòria amb l’extrem Suli i el defensa Monjonell.

TRES JA ÉS BROT

Si surten més positius, LaLiga podria aprovar la suspensió per brot descontrolat

AMB SET BAIXES

Franquesa i Valery es queden a casa i Terrats s’afegeix a la llista de lesionats

AMB UN LATERAL?

Si no hi ha més contratemps, Francisco podria apostar per la línia de tres centrals

PROHIBIT PERDRE

Només el triomf permet atrapar el Rayo, però un punt mantindria viu l’equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)