Girona

L’empenta que més enrabia

El VAR reapareix per frustrar el Girona, irritat i allunyat d’una lluita pel ‘play-off’ cada cop més compromesa

El comunicat del club expressant el desconcert i la preocupació arriba després d’unes paraules de Geli i una petició d’imatges al comitè d’àrbitres

Va ser acabar el partit després d’un temps afegit raquític i veure Francisco anar-se’n fins al mig del camp a queixar-se a Pulido Santana. El tècnic es va sentir perjudicat per l’àrbitre i per qui el va guiar des del VAR (Varón Aceitón), que van contribuir a comprometre molt les expectatives d’accedir al play-off d’ascens dels gironins. Amb el peatge de la lentitud de setmanes enrere, la derrota a Vallecas era prohibitiva si l’equip volia presentar candidatura a la zona noble, i va arribar amb polèmica. Frustració i ràbia a la gespa, amb jugadors i tècnics, i a la llotja, on Pere Guardiola, president del consell d’administració, acompanyava Delfí Geli i Quique Cárcel, habituals en els desplaçaments. Irritats per una altra topada amb el VAR i amb la sensació que tot els va en contra, l’última empenta en un duel decisiu encara cou a Montilivi.

El Girona, amb una cara molt millorada respecte a la de mesos enrere, va competir bé al camp del Rayo, tot i les set baixes que acumulava i la incertesa que havia viscut hores abans del partit pels dos casos de positiu de Covid-19 i el perill que se’n detectessin més. Marcar el 0-1, amb l’estrena golejadora de Santi Bueno, tampoc va ser suficient, perquè el Rayo va remuntar i l’actuació arbitral el va ajudar. Francisco es va queixar del criteri en la segona part, del poc temps afegit i, és clar, del paper del VAR. Varón Aceitón no va ni entrar a valorar una trepitjada clara a Arnau Martínez que havia passat inadvertida per a Pulido Santana, però sí que va instar l’àrbitre a revisar un penal per mans d’Óscar Valentín en la recta final. I vistes al monitor, el canari va rectificar i va deixar el Girona sense penal i amb un pam de nas. Se’n va queixar Francisco, més contundent que en ocasions anteriors a la sala de premsa, en què va explicar que es tornaven a sentir perjudicats pel VAR, tot i que no hi va voler veure premeditació.

Reincidència

No és ni la primera ni la segona vegada que el Girona, que està pagant els efectes de no haver pujat en una final de play-off polèmica per l’expulsió en diferit de Stuani contra l’Elx, se sent perjudicat pel criteri del VAR. El club, arran dels casos més cridaners, ja havia fet algun pas. Després de la derrota a casa contra el Mallorca, el president, Delfí Geli, va parlar: “És normal que els nostres jugadors se sentin frustrats i perjudicats perquè no s’avaluen totes les jugades de la mateixa manera. Els darrers partits, sentim un greuge comparatiu entre un equip i l’altre en contra el Girona.” Més recentment, la polèmica la va generar el gol d’Umar Sadiq (Almeria) en posició dubtosa de fora de joc i sense imatges que ho clarifiquessin. El Girona va demanar al comitè tècnic d’àrbitres que li fes arribar la imatge del VAR que li va servir per donar per vàlid el gol que va ser definitiu (0-1).

El tercer format de queixa és el comunicat oficial que va fer el club després de la derrota a Vallecas, per expressar “la preocupació i el desconcert per la diferent interpretació que fa el VAR” d’algunes accions del joc. Hi relata la trepitjada a Arnau que no es va revisar i la correcció del penal per mans d’Óscar Valentín. “El Girona dona ple suport al VAR com a eina, però, de la mateixa manera que han expressat altres clubs, demanem un criteri més clar que eviti interpretacions que posin en dubte el seu valor i que perjudiquen els equips i també el mateix VAR”, acabava dient el comunicat.

Del Rayo a l’Sporting

El Girona tenia molt poc marge d’error, penalitzat per una trajectòria irregular i lenta, i l’està escurant. El Rayo és ara a sis punts –a més del goal average– i, dimecres, jugarà el partit pendent contra el Mirandés. De fet, ja és tan rival de referència o més l’Sporting, que ocupa el cinquè lloc. Els asturians tenen set punts més que el Girona i han de visitar Montilivi en la 39a jornada.

Les penyes s’hi afegeixen

En la línia del comunicat que va fer el Girona després de la derrota a Vallecas, la federació de penyes del club expressa el “desconcert, malestar i enuig” per la diferent interpretació que fan els àrbitres i el VAR d’algunes accions del joc. La federació explica que aquesta diferència de criteri perjudica el Girona d’una manera reiterada i “casualment, en partits decisius per al futur d’un club humil però que es mereix el mateix respecte que la resta” a poder aspirar a objectius que il·lusionen tota una afició. “Donarem suport a totes les accions de protesta que faci el club per demanar aquest respecte al nostre Girona FC. Sense por a represàlies, hem de dir prou!”, sentencia el comunicat de la federació de penyes.

Resposta sense imatge del comitè

Un dels passos fets pel Girona sobre el VAR va ser demanar al comitè tècnic d’àrbitres que li fes arribar les imatges que li van servir per no anul·lar el 0-1 d’Umar Sadiq (Almeria). El comitè va respondre la carta enviada pel Girona, però no va incloure les imatges que sol·licitava el club. El comitè justificava que la decisió de donar per vàlid el gol la va prendre l’àrbitre, i que el VAR –s’hi van estar més de quatre minuts– no el va corregir. També argumentava que no s’ha de fer cas a les imatges de xarxes socials. El cas és que no van adjuntar la imatge concloent de les línies, fet que no només fa perdre convicció en la resposta sinó que reforça la idea que el VAR va donar per bona la decisió arbitral en no tenir una imatge prou clara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)