Girona

Els números es normalitzen

Les dotze jornades consecutives que encadena el Girona encaixant com a mínim una diana del contrincant han fet baixar els blanc-i-vermells de les posicions preferencials del rànquing dels equips amb més porteries a zero. Els jugadors dirigits per Francisco Rodríguez havien aconseguit nou porteries a zero en la primera volta del campionat, però en les tretze jornades disputades de la segona volta només han lligat un partit sense encaixar cap gol, i va ser en el primer a Montilivi, contra l’Espanyol (1-0), precisament un dels enfrontaments que més ocasions van concedir i més van patir per evitar el gol en contra.

Per tant, el Girona ha passat de ser el tercer equip que més porteries a zero va aconseguir en la primera volta, només superat pels grans dominadors de la categoria, l’Espanyol (13) i el Mallorca (14), a ser el que fins ara menys n’ha aconseguit en la segona volta. Aquesta manca de solidesa en les darreres jornades ha impedit als de Montilivi poder ser més regulars i estar, de retruc, més a prop de les posicions de play-off d’ascens a primera. “No en tenia ni idea, que fossin dotze jornades les que encadenem rebent gols. Ens centrem en cada partit, a mirar de competir i fer les coses bé. No hi ha res matemàtic i, com es diu, les estadístiques hi són per trencar-les”, explicava Juan Carlos.

De la part alta de la classificació, l’altre equip que sol tenir problemes defensius és l’Almeria, el tercer. Els andalusos només han aconseguit tres porteries a zero en la segona volta (deu en total, com el Girona), però supleixen la seva poca consistència en defensa amb un poder ofensiu a l’abast de pocs. Els de José Gomes han fet 49 dianes, quinze més que els de Francisco, i s’han convertit en el segon més realitzador de tota la categoria, només superats per l’Espanyol, que amb 58 dianes comanda la classificació dels equips més golejadors.

Leganés-GIRONA 0-1 (j. 5)
GIRONA-Oviedo 1-0 (j. 6)
Castelló-GIRONA 0-1 (j. 8)
Almeria-GIRONA 0-0 (j. 10)
GIRONA-Mirandés 1-0 (j. 16)
Albacete-GIRONA 0-2 (j. 17)
GIRONA-Logroñés 2-0 (j. 2)
GIRONA-R. Vallecano 0-0 (j. 18)
GIRONA-Sabadell 0-0 (j. 20)
GIRONA-Espanyol 1-0 (j. 22)
El rànquing:
Mallorca (21), Espanyol (17), Sporting (16), Leganés, Màlaga, Tenerife i Alcorcón (13), Saragossa, Mirandés i Logroñés (12), Ponferradina, Lugo i Rayo (11), Almeria, Oviedo i Fuenlabrada (10), Las Palmas, Castelló i Albacete (9), Cartagena i Sabadell (8).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)