Girona

PEP CHAVARRÍA

LATERAL ESQUERRE DEL SARAGOSSA

“A segona A, o agafes el ritme o ningú t’espera”

“Serà un partit molt complicat perquè tenen jugadors amb molta qualitat en la línia ofensiva”

“Em fa molta il·lusió jugar-hi contra el Girona. Amb l’Olot vaig debutar-hi a segona B i ho recordo amb nostàlgia”

Quan arribes a un club i els resultats no són els esperats, estar en aquesta situació et fa créixer ràpid

Pep Chavarría (Figueres, 10/04/1998) tornarà a terres gironines defensant l’escut del Saragossa per enfrontar-se al Girona, club en què va jugar com a cadet d’últim any, en un parèntesi formatiu amb el club que el va veure créixer, el Figueres. La trajectòria de l’empordanès és meteòrica: de la Unió a tercera, passant per l’Olot a segona B, ara al Saragossa a segona A i amb projecció de trepitjar l’elit del futbol en un futur immediat.

Com ho ha digerit tot plegat? Fa tres anys jugava amb la Unió a tercera, en fa un amb l’Olot a segona B.
No m’ho acabo de creure ja que fins no fa gaire era a segona B amb l’Olot i, després de fitxar pel Saragossa, el primer que penses és que el camí no serà fàcil, et costarà jugar i entrar a l’equip, però des del primer partit tens la confiança del tècnic i jugues molts partits. Desgraciadament hi ha una destitució del tècnic, però continues disputant minuts i partits. Al final t’adones que estàs fent una gran temporada, jugar al futbol professional és molt complicat i fa que costi creure el que estic aconseguint.
Trenta-dos partits de lliga i un de copa, més de 2.500 minuts i una diana. Ni vostè mateix s’ho pensava?
La veritat és que no m’ho esperava. Estic content ja que ho estic donant tot i estic treballant molt. Si segueixo així puc acumular més minuts i partits, aportant més gols i assistències a l’equip.
Què l’ha sorprès més del futbol professional?
Una mica tot. Físicament tots els jugadors estan més preparats i tàcticament igual. Tot és molt més professional i és un salt de categoria, tot i que la segona B és una competició molt professional, amb jugadors de gran qualitat. Es nota el canvi perquè t’has d’adaptar i agafar el ritme. Aquí, o agafes el ritme o ningú t’espera.
No ha pogut tenir contacte amb l’aficionat del Saragossa, però sent que té suport?
Des del primer moment que vaig arribar l’afició em va rebre amb els braços oberts. A mesura que han anat passant els partits encara més. Sempre m’han donat suport per les xarxes socials o m’han aturat pel carrer. Noto que m’estimen, m’aprecien i soc important.
Llàstima que no estan vivint una temporada amb regularitat i bons resultats?
La meva primera temporada en el futbol professional està sent un any complicat. És cert que el Saragossa sempre ha estat lluitant per objectius més ambiciosos com fer play-off o pujar a primera. Això és el que ens ha tocat i sí que és cert que quan estàs en un club d’aquestes dimensions, en la situació en què estem, sempre hi ha més pressió.
Què li ha mancat a aquest Saragossa?
El futbol ja se sap. Una temporada estàs a dalt i la següent pots estar a baix. No sé què ens ha passat realment però tenim jugadors amb ganes de lluitar, compromesos i treballem per tirar endavant la situació.
A més dels mals resultats, ha hagut de combatre amb canvis de tècnic?
Està sent un any d’aprenentatge continu tot i ser el primer. Quan arribes a un club i les coses no estan sortint bé perquè els resultats no són els esperats, estar en aquesta situació et fa créixer ràpid. Tens la pressió de guanyar partits, de competir al màxim, però mentalment i físicament estic fort i bé.
Segueix tota la categoria, però el Girona en especial?
Vaig jugar a les categories inferiors del Girona en l’últim any de cadet, amb 15 anys. Li tinc estima ja que és un club de la meva terra i conec diversos futbolistes. Estan fent una temporada bona, ja que després de la patacada del curs passat contra l’Elx, igual que el Saragossa, que va viure la decepció del play-off, estan competint i aconseguint bons resultats. Van perdre a Vallecas però ja estan preparats per jugar contra nosaltres per donar-ho tot.
El partit de la primera volta va ser ben boig. El de Montilivi serà diferent per les dinàmiques i les propostes dels dos equips?
És cert que en la primera volta vam tenir ocasions però el Girona va ser qui les va materialitzar primer i ens va fer anar a remolc. Vam aconseguir l’empat in extremis, però en aquest partit de tornada venim amb més aire ja que ens hem allunyat lleugerament dels llocs de descens. Venim amb ganes de guanyar el partit ja que ens permetria fer un pas important.
Quin partit espera a Montilivi?
Serà un partit molt complicat; el Girona té jugadors de molta qualitat en la línia ofensiva. Nosaltres tenim les nostres armes i sabem com les hem de jugar. Serà un duel igualat, venim en bona dinàmica i tenim confiança, serà molt disputat.
Li fa il·lusió jugar a Montilivi? Va ser l’estadi on va debutar a segona B en un Peralada-Olot el curs 2018/19?
Sí. Em fa molta il·lusió jugar a Montilivi contra el Girona. Amb l’Olot vaig debutar a segona B i ho recordo amb nostàlgia. És un estadi impressionant, recordo que no em creia que estigués jugant allà, les graderies, la gespa... És un equip a qui tinc estima i serà un partit molt maco de jugar.
Llàstima que no hi podran assistir ni la família ni els amics?
Fa molta ràbia. El futbol sense afició no és futbol. No pots sentir l’escalf de la gent, però és el que ens ha tocat. Esperem que d’aquí a poc tothom pugui entrar al camp.
A l’Olot era un carriler tot terreny. Enguany juga més de lateral, tot i que també ha jugat d’extrem. Se sent còmode?
Estic jugant més de lateral que d’extrem, tot i que també m’ha tocat jugar-hi. La meva posició és lateral esquerre o carriler. D’extrem, quan hi he hagut de jugar m’hi he sentit bé. Soc aquí per ajudar l’equip i jugo on em diu el tècnic.
L’objectiu del Saragossa és quedar al més amunt possible i girar full com més aviat millor?
Exacte. Volem quedar al més amunt possible ja que és el mínim que es mereix aquest club. Intentarem girar full perquè el curs vinent sigui millor.
Té contracte amb el Saragossa fins al 2024, però qui ho sap?
Ja es veurà. Tant de bo que tot vagi bé. Estic molt content al Saragossa però el meu objectiu és millorar cada dia i poder anar a l’elit.
En el mercat d’hivern va sonar per al Granada. És cert o no hi va perdre pas el temps?
És cert que alguns clubs van mostrar interès per mi, però al final no es va donar la situació. Jo seguiré treballant perquè hi pugui haver més oportunitats com les que hi va haver l’hivern passat.
Troba a faltar Figueres, Olot..., casa seva?
Sí, molt. Catalunya en general. És la meva terra, hi ha els meus pares, els meus amics... La situació és complicada, no ens podem moure gaire i no em poden venir a veure, i trobes a faltar més la teva gent.
Parla amb excompanys de l’Olot. Ja sap que no estan tenint una temporada fàcil?
Parlo sovint amb molts companys de l’Olot ja que hi tinc molt bona relació. Sé que se’n sortiran perquè tenen bon equip. Han encadenat dues victòries i ara aniran cap amunt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)