Girona

Creure-hi mentre hi hagi vida

El Girona rep el Saragossa a Montilivi (a les 21:00 h) sabedor que ha de guanyar per posar pressió als seus rivals en la lluita per una plaça de ‘play-off’

Francisco recupera per al duel Juanpe, Ramon Terrats i Samu Saiz, sense ritme, però tindrà les baixes de Bernardo, Pablo Moreno, Enric Franquesa i Valery

Mentre hi ha vida, hi ha esperança o, altrament dit, mentre les matemàtiques no demostrin el contrari, el Girona ha de lluitar amb totes les seves forces per intentar accedir al play-off d’ascens a primera, el principal desig. L’equip blanc-i-vermell rep el Saragossa a Montilivi (a les 21 h) després de perdre en l’última jornada contra un rival directe com el Rayo Vallecano, el sisè en la taula (2-1). Els gironins van acabar el duel enrabiats amb el VAR i conscients que havien perdut una oportunitat d’or per assaltar les posicions preferencials, però gairebé una setmana després, i amb el cap més fred, saben que sumar els tres punts contra el conjunt aragonès els permetrà tornar a posar pressió als contrincants, tot esperant una ensopegada que torni a fer revifar les possibilitats de l’equip.

L’únic camí viable

Tot i que abans de la derrota a Vallecas el Girona havia enllaçat una bona sèrie de resultats sumant deu dels dotze últims punts possibles, tornar al camí de la victòria i sumar de tres en tres és l’única via possible per tenir possibilitats d’atrapar les posicions de play-off d’ascens. El retorn a Montilivi per rebre el Saragossa és una bona oportunitat perquè els futbolistes dirigits per Francisco tornin a recuperar el somriure. I és que, com a locals, els gironins han guanyat tres dels últims cinc partits i han sumat deu dels últims quinze punts possibles, un balanç prou bo, que han de mirar de millorar per tenir més possibilitats de fer-la grossa. La setmana d’entrenaments ha permès a Francisco recuperar efectius per a la causa com ara Juanpe Ramírez, Ramon Terrats o Samu Saiz, de qui el tècnic andalús va confirmar que no havia fet prou entrenaments però que entraria en la convocatòria. És a dir, que, tot i comptar amb tres futbolistes més, la participació d’aquests és tota una incògnita, si bé la presència de Juanpe sembla més necessària per mantenir l’esquema dels tres centrals i evitar reconvertir un dels laterals –Luna ha estat l’encarregat de fer aquesta funció–. En l’apartat de baixes confirmades continua havent-hi les de Bernardo i Pablo Moreno, lesionats, a més de les d’Enric Franquesa i Valery, positius per coronavirus.

Un rival a l’alça

El Saragossa aterra a Montilivi en el seu millor moment de forma i de resultats. Els aragonesos sumen onze punts dels últims quinze possibles i en l’últim partit de lliga van vèncer l’Almeria, el tercer de la taula (2-1). La bona sèrie ha permès l’equip dirigit per Juan Ignacio Martínez JIM assolir un coixí de sis punts respecte del descens, una zona de la classificació en la qual han estat habitualment des de l’inici del curs. El conjunt aragonès va començar la campanya amb Rubén Baraja com a tècnic, però després de deu jornades Iván Martínez va assumir el relleu. El tècnic només va aguantar en el càrrec vuit partits més, fins que el veterà JIM va agafar les regnes d’una plantilla cridada a lluitar per accedir al play-off, però que s’ha vist immersa en la lluita per abandonar la zona baixa. Per al Saragossa, l’etapa després del confinament; és a dir, l’últim any, ha estat un desastre. De perdre la lluita per l’ascens directe, a caure en la primera eliminatòria del play-off i, ja en la present temporada, veure’s incrustat a la part baixa sense trobar la regularitat per poder escalar posicions.

RETORNS

Juanpe és qui té més números d’entrar en l’onze per ser un dels tres centrals

EL RIVAL

El Saragossa suma cinc partits sense perdre i ja té un marge de sis punts respecte al descens

En lliga regular, domini gironí

El Girona i el Saragossa es veuran les cares per tretzena vegada en terres gironines. El conjunt blanc-i-vermell és clarament el dominador dels precedents entre els dos equips sempre que ha jugat com a local, i és que contra els aragonesos ha aconseguit cinc victòries i cinc empats en els enfrontaments disputats de lliga regular de segona divisió. Els dos clubs s’han vist les cares en dues promocions d’ascens a primera divisió, i en totes dues el Saragossa es va endur el triomf com a visitant. En el primer duel, la temporada 1935/36, els aragonesos van vèncer 0-2 i en el més recent, en la tornada de la primera eliminatòria del play-off del curs 2014/15 van remuntar un 0-3 a La Romareda per passar a la final gràcies a un 1-4. Des de llavors, el Saragossa no ha aconseguit marcar a Montilivi en els tres últims precedents (dos empats a zero i l’1-0 del curs passat, amb diana de Stuani).

López Toca, per afegir-hi ingredients

El càntabre José Antonio López Toca serà l’àrbitre que dirigirà el partit entre el Girona i el Saragossa. El de Santander va ser l’encarregat d’arbitrar la tornada de la final del play-off del curs passat entre els gironins i l’Elx, en què, a instàncies del VAR, va expulsar Cristhian Stuani, un fet que va condicionar el tram final del matx i el no ascens dels blanc-i-vermells a primera. Aquest any, López Toca ja ha arbitrat el Girona en tres ocasions, però totes a domicili amb un balanç d’un triomf, un empat i una derrota gironines.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)