Girona

Jofre Mateu

Exjugador del Girona i el Rayo i analista

“Té mèrit que el Girona s’hi hagi reenganxat”

El Rayo (2008-2010) i el Girona (2012-2014) són dos dels equips d’una llarga trajectòria en el futbol professional de Jofre Mateu, que ara fa d’analista tècnic de partits de segona A a la televisió (Gol), a més de comentar els del Barça a la ràdio (SER). Jofre veu oberta la lluita pel play-off. “Fa dues setmanes semblava que ho podíem donar per tancat. Podíem preveure que l’Almeria lluitaria per l’ascens directe i que els altres llocs serien per al Leganés, l’Sporting i el Rayo, però ara ha canviat”, explica el lleidatà. “El Girona s’hi ha reenganxat, i per mi això té molt mèrit perquè no era gens fàcil, tal com havia quedat. El mèrit és de creure-hi, d’aquesta feina de pedreta a pedreta de Francisco, d’anar fent i insistint. Això no es pot negar ni a Francisco ni a l’equip. Ara mateix ningú descarta el Girona.”

Jofre veu el calendari del Girona un punt més accessible que el de l’Sporting, tot i que relativitza la dificultat dels rivals. El Rayo, per exemple, té molts partits contra rivals que volen eludir el descens. “La part baixa també està molt embolicada, i és difícil que estigui definida a la 39a o la 40a jornada. Això generarà partits de molta dificultat. La part preciosa de tenir play-off és que la majoria d’equips es juguen coses.” L’exblaugrana creu que entre l’Sporting, el Rayo i el Girona es jugaran dos llocs.

L’empenta dels joves

Jofre veu el Girona “més resolutiu” que setmanes enrere. “Ha agafat bona dinàmica i hi ha afegit un pas endavant de les individualitats. Santi Bueno està molt bé, Gumbau ha fet un salt, Sylla sempre hi és... I els joves estan fins.” És, segons Jofre, una de les claus: “L’experiència t’ajuda, però quan està tot tan igualat hi ha un punt de frescor, ambició i gana que la categoria exigeix. I això crec que el Girona ho té per sobre d’altres equips com el Rayo.”

EL CALENDARI

“És difícil que la part baixa estigui definida, i això generarà partits de dificultat”

EL GIRONA

“Està afegint un punt de frescor, ambició i gana que la categoria exigeix”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)