Girona

L’impuls dels juvenils

Arnau Martínez (17 anys) i Yan Couto (18) han contribuït al creixement del Girona amb empenta, frescor i talent

Tot i la seva joventut, els dos futbolistes s’han convertit en peces capitals per a Francisco en els darrers partits

“Jo no faig jugar la gent mirant el DNI.” Francisco ho ha dit més d’una vegada, no li importa l’edat del futbolista que alinea, i no només ho ha dit, també ho ha predicat. En aquesta última versió del Girona que tan bé està funcionant destaca la presència habitual de jugadors tan joves com Arnau Martínez (17), Yan Couto (18), Ramon Terrats (20), Ibra Kébé (20) i Pablo Moreno (18), a més de Santi Bueno (22) i Monchu (21); tots ells fan els primers passos en el futbol professional. De fet, tres d’ells, Arnau, Yan Couto i Moreno, fins i tot encara tenen edat d’estar en el futbol formatiu, però malgrat tot ja han mostrat que són capaços d’oferir un rendiment òptim en el futbol professional. A Moreno, que en diversos trams de la temporada ha estat realment útil, l’estan aturant les lesions els últims dies, cosa que l’està privant de participar ara com sí que estan fent Arnau i Yan Couto, que s’han convertit en peces bàsiques del conjunt blanc-i-vermell. Arnau, juvenil de segon any, encadena cinc partits sencers disputats, mentre que Yan, juvenil de tercer any, n’encadena vuit de titular jugant-ho tot, i només ha estat rellevat en un, i en el minut 87. Tots dos han resultat una alenada d’aire fresc per al grup.

Arnau (Premià de Dalt, 2003), del filial, va entrar d’emergència contra l’Albacete a Montilivi (2-1) en un partit en què va formar duet amb Juanpe a l’eix de la defensa i en què va protagonitzar una actuació impactant en el seu debut en la lliga. No ha tornat a sortir del camp, i ara fa de central esquerre en la línia de tres. “Ho està fent genial”, reconeix Francisco. “S’ha entrenat tot el curs amb nosaltres, pràcticament. Ara mateix és un jugador de la primera plantilla, té 17 anys però és molt equilibrat. Crec que hi ha central per a molt de temps al Girona”, assegura el tècnic sobre un jugador que està mostrant una fiabilitat sorprenent a la seva edat. “Estic molt content per tots els minuts que m’està donant el mister. El Girona m’està donant una oportunitat”, explica Arnau, al club blanc-i-vermell des de cadet, al qual va arribar procedent de l’Hospitalet, on militava després de passar pel Barça.

L’altra irrupció és la de Yan Couto (Curitiba, Brasil, 2002). Al brasiler, un dels futbolistes més prometedors del planeta, recentment escollit com a número 35 en la llista NXGN, que presentava els 50 joves amb més futur, li ha costat fer-se un lloc a l’onze. Campió del món sub-17 fa un any i mig i fitxat pel Manchester City, no havia aconseguit convèncer Francisco fins al canvi de sistema, en què, jugant de carriler dret, ha acabat consolidant-se com un dels futbolistes més diferencials de l’equip. “Sabíem des del principi que Yan era un jugador molt valuós, però tot té un procés. Necessitava un procés d’adaptació, ell l’ha tingut i ara està jugant a un nivell fantàstic”, assenyala Francisco sobre la tardana aparició de Yan. “És un jugador de 18 anys que no havia jugat mai al futbol professional. El City fa per ell una inversió molt forta, surt del seu país per primer cop a milers de quilòmetres, es troba un ritme totalment diferent del ritme en què havia jugat sempre, ha agafat un volum de massa muscular important des que va arribar... S’ha estabilitzat tot i estem molt contents amb ell”, diu l’entrenador, que no ha tornat a asseure el defensa des del partit contra l’Almeria a Montilivi (0-1) de fa un mes i mig. “Estic molt content per estar jugant. Bona part de la temporada vaig estar sense fer-ho, però he treballat per poder entrar i soc feliç de tenir minuts”, diu l’exjugador del Coritiba.

Peces molt joves

El Girona és un dels equips que més joves alineen aquest curs. I és que aquesta temporada en la lliga també han jugat nois com Pau Víctor (19), Eric Monjonell (19), Adrián Turmo (20) i Álex Pachón (20), i altres com Sulei Camara (19), Àlex González, Gonpi (21), i Pau Resta (20) han estat convocats diverses vegades, sense arribar a debutar. En aquest sentit, l’equip orientat per Francisco és dels que han fet jugar els més petits, i en el top 15 de jugadors més joves que han jugat en la lliga aquesta campanya, n’hi ha quatre del Girona: Arnau Martínez, Yan Couto, Pablo Moreno i Pau Víctor.

ELS PROTAGONISTES

Estic molt content per tots els minuts que m’està donant el ‘mister’ i per l’oportunitat
Arnau Martínez
FUTBOLISTA DEL GIRONA
Ho està fent genial. Penso que hi ha central per a molt de temps al Girona
Francisco Rodríguez
ENTRENADOR DEL GIRONA
1- Luka Romero (Mallorca)
15 anys, 9 mesos i 26 dies
2- Damián Caceres (Fuenlabr.)
17 anys, 6 mesos i 18 dies
3- Omar El Hilali (Espanyol)
17 anys, 6 mesos i 23 dies
4- Chadi Riad (Sabadell)
17 anys, 6 mesos i 25 dies
5- Luis Carbonell (Saragossa)
17 anys, 7 mesos i 12 dies
6- Iván Azón (Saragossa)
17 anys, 10 mesos i 15 dies
7- Arnau Martínez (Girona)
17 anys, 11 mesos i 3 dies
8- Loren Zúñiga
18 anys, 1 mes i 24 dies
9- Alejandro Francés (Sarag.)
18 anys, 2 mesos i 1 dia
10- David Larrubia (Màlaga)
18 anys, 4 mesos i 24 dies
11- Pablo Moreno (Girona)
18 anys, 4 mesos i 23 dies
12- Yan Couto (Girona)
18 anys, 5 mesos i 11 dies
13- Cristian Olivera (Almeria)
18 anys, 5 mesos i 17 dies
14- David Astals (Sabadell)
18 anys, 9 mesos i 6 dies
15- Pau Víctor (Girona)
18 anys i 10 mesos

LA CANALLA

He estat temps sense jugar, però he treballat per poder-ho fer i soc feliç de tenir minuts
Yan Couto
FUTBOLISTA DEL GIRONA
Necessitava un procés d’adaptació, ell l’ha tingut i ara està jugant a un nivell fantàstic
Francisco Rodríguez
ENTRENADOR DEL GIRONA
Pablo Moreno (18), Ibra Kébé (20) i Ramon Terrats (20) també són habituals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)