Girona

Esperit de rebel·lia

El Girona se sobreposa a l’allau de baixes i obté una victòria que el situa de ple en la lluita pel ‘play-off’

L’equip sap contenir l’Oviedo amb un gran treball sense pilota i converteix en or una aparició de Bárcenas (63’)

OVIEDO 0 GIRONA 1

OVIEDO:Femenías; Johannesson (Borja Valle, 68’), Grippo, Arribas, Lucas; Èdgar, Tejera, Sangalli, Nahuel; Samu Obeng (Rodri, 68’) i Blanco Leschuk (Borja Sánchez, 32’). GIRONA:Juan Carlos; Arnau, Juanpe, Luna; Yan Couto, Cristóforo, Terrats (Ibrahima, 68’), Monchu, Franquesa; Yoel Bárcenas (Valery, 82’) i Nahuel Bustos (Stuani, 58’). GOLS:0-1 (63’) Yoel Bárcenas.ÀRBITRE:Sagués Oscoz (basc).T.G.:Borja Sánchez (45’), Sangalli (49’), Nahuel Leiva (59’), Rodri (84’) i Grippo (89’), tots de l’Oviedo.T.V.:Ziganda, entrenador de l’Oviedo, quan el partit ja s’havia acabat

Explicava Francisco que, després de veure com Mamadou Sylla es lesionava, va decidir aturar l’últim entrenament, no fos cas que en caigués algun altre. El Girona es va presentar al Carlos Tartiere amb set baixes de pes. I amb Stuani, que arrossegava molèsties, a la banqueta. Només calia veure la llista de suplents –Ortolá, Stuani, Calavera, Valery, Ibra i Monjonell per cobrir tot just la meitat dels dotze llocs permesos– per avaluar la magnitud de les limitacions. Però l’equip va treure l’esperit de rebel·lia que l’ha mantingut viu en moments crítics. Pocs podien creure que el Girona seria a temps de res quan transitava amb tanta irregularitat. Lluny d’ensorrar-se, Francisco primer i la plantilla al darrere han mantingut encesa la flama. I la victòria a Oviedo, la cinquena en set partits des de la remuntada en un context delicadíssim a Las Palmas, el catapulta com a candidat número u a discutir els llocs de play-off als que els han ocupat gairebé de manera inalterable. El Girona hi creu, i els rivals ja ho van assumint.

A Oviedo, amb la pólvora molt limitada, tocava accentuar el treball sense pilota, i l’equip se’n va sortir encadenant el segon partit amb la porteria a zero, un dels punts que més li costava d’assegurar fins i tot quan l’equip ja feia una altra cara. L’arrencada va ser tímida, dels uns i dels altres. Amb poquíssima activitat a les àrees, qui més destacava era Cristóforo, tan pencaire i consolidat com a pivot al davant de la defensa que Francisco va preferir col·locar Terrats d’interior. El Girona va anar acaparant més la pilota, però el domini i la possessió quedaven en res de bo quan l’equip s’acostava a la línia de tres quarts. Faltava acceleració, amenaça, malícia. El tàndem ofensiu format per Nahuel Bustos i Yoel Bárcenas no feia patir gens la defensa de l’Oviedo, els carrilers no arribaven a la línia de fons i els interiors tampoc eren un recurs ofensiu. Els gironins no van fer cap xut en tota la primera meitat, que s’hauria pogut complicar en la recta final. L’Oviedo va necessitar l’entrada de Borja Sánchez –pels problemes a les cervicals de Blanco Leschuk– per fer alguna cosa de mèrit, però va tenir molt a prop l’1-0 en una rematada de cap d’Èdgar (38’). Poc després, Tejera va reclamar un penal de Cristóforo, sense èxit.

Stuani i el gol

La segona part va arrencar amb el Girona ben posat, sense fissures, quan no tenia la pilota. Quan l’agafava, però, era força innocent. Francisco va decidir jugar la carta Stuani, que sempre genera més capacitat d’intimidació que Nahuel Bustos encara que no estigui ni de bon tros en plenes condicions. I si l’entrada de Borja va activar l’Oviedo en la primera part, la de Stuani va coincidir amb les primeres aparicions del Girona a l’àrea local. Yoel Bárcenas va fer un primer xut que va treure Femenías. I en el segon, poc després, va arribar el 0-1. El panameny va recollir una passada de Franquesa i, amb una jugada de mèrit, va buscar-se i trobar l’espai per batre Femenías amb un xut al pal llarg.

El gol de Bárcenas, a l’estadi que l’havia vist jugar les dues temporades anteriors, era petroli per al Girona. Ziganda va acumular futbolistes ofensius al camp, però sense gaire ordre ni conjunció. Tocava defensar com fos l’avantatge i esperar que la pressa dels asturians els deixés descoberts en alguna contra. En va tenir una de claríssima, el Girona, però Franquesa va perdonar el 0-2 (76’). Just després, a l’altra àrea, Rodri va lamentar no haver fet un bon control davant de Juan Carlos. Francisco va fer tres canvis en tres finestres diferents –com abans de la pandèmia– i l’equip va saber resistir, davant la desesperació creixent de l’Oviedo. Rodri va voler fer caure Arnau en un parany, però el maresmenc, atent i sabent sempre el que ha de fer, va celebrar la majoria d’edat amb un altre partidàs. El Girona s’ho creu i il·lusiona.

MINUT A MINUT:

9’ Arnau Martínez fa una excursió, vol superar dos rivals al límit de l’àrea i cau a dins, però no és penal ni falta.

24’ Rematada molt alta de Tejera després d’un córner.

38’ Borja fa una bona acció per l’esquerra i treu una centrada cap a Èdgar, que arriba com un tren, supera Monchu i fa un cop de cap que es perd per poc.

41’ Centrada de Terrats cap a Nahuel Bustos, que no hi arriba per poc.

43’ Tejera cau dins l’àrea davant Cristóforo, però ni l’àrbitre hi veu res ni el del VAR l’avisa.

54’ Centrada xut de Franquesa que surt per sobre del travesser.

56’ Rematada molt tova i d’esquena de Nahuel Leiva que Juan Carrlos atrapa.

61’ Yoel Bárcenas recull a la frontal un refús d’una falta lateral i fa un xut molt potent que Femenías desvia a córner. En l’acció posterior, Monchu supera Sangalli i fa una rematada desviada.

63’ (0-1) Yoel Bárcenas rep la passada de Franquesa dins l’àrea, es regira molt bé per superar Èdgar, es fa l’espai i fa una rematada rasa creuada que supera Femenías.

72’ Rodri remata a fora amb el cap una centrada des de l’esquerra.

76’ En una bona contra del Girona, Franquesa rep la centrada de Monchu i, des de dins l’àrea, remata als núvols.

77’ Rodri, a l’àrea petita, no pot connectar bé una centrada i Juan Carlos recull la pilota.

80’ Rodri espera Arnau per forçar penal però l’àrbitre li ho nega.

AMB EFECTIVITAT

El Girona troba a faltar amenaça tot i dominar, i el rival té una ocasió clara i demana un penal