Girona

Doble ampliació per corregir les pèrdues

Múscul. El Girona aprovarà el 27 de maig en una junta general una primera aportació dels propietaris de 4 milions d’euros i una altra d’un màxim de 16 milions

Les limitacions econòmiques han estat collant molt el Girona, que va aprovar un pressupost (23,8 milions d’euros) que preveia unes pèrdues de 8 milions i que, per confeccionar la plantilla, va haver d’excedir de manera notable el límit salarial que li fixava LaLiga, que l’havia reduït de manera dràstica respecte al de la temporada anterior –de 29,2 a 4,3 milions– però que, en context de pandèmia, permetia que els clubs se sobrepassessin. En qualsevol cas, feien molta falta elements correctors, i el Girona els té en el potencial dels màxims accionistes. Arran de l’entrada de Marcelo Claure a l’accionariat, el City Football Group té el 47% de les accions i el bolivià, el 35%, que va adquirir al Girona Football Group (manté el 16%) de Pere Guardiola, president del consell d’administració. El club ha convocat per al 27 de maig una junta general extraordinària en la qual té previst aprovar dues ampliacions de capital que contribuiran a corregir les pèrdues i donar aire amb el límit salarial.

La primera ampliació de capital fixada en l’ordre del dia de la junta general correspon a un préstec que els màxims accionistes del club ja van fer fa unes setmanes al club, i que ja no recuperaran. La segona ampliació que s’aprovarà s’eleva fins a un màxim de 16 milions d’euros, tot i que no és segur que s’arribi a aquesta xifra. El segon punt de l’ordre del dia ho preveu: “Aprovació, en el seu cas, d’augmentar el capital social només en la quantitat de les subscripcions efectuades; o sigui, un augment de capital incomplet.” La junta general està programada dies abans de l’últim partit de lliga regular (un Cartagena-Girona) i, si l’equip té en aquell moment expectatives de jugar el play-off (es juga al juny), l’escenari sobre la situació del club la temporada que ve seria encara una incògnita, perquè varia moltíssim ser a segona A o a primera. La junta general extraordinària d’accionistes es farà el 27 de maig a la tarda (17 h) i, com és habitual, fa falta acreditar tenir 1.784 accions per ser-hi present.

NECESSARI

El pressupost del curs aprovat pel consell preveia pèrdues de 8 milions d’euros

ELS 4 MILIONS

La primera ampliació és la compensació d’un préstec fet pels propietaris

PER COMPENSAR

El club també té molt excedit el límit salarial, amb el vistiplau de LaLiga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)