Sabadell

Sobrevivint contra natura

Sabadell. Els arlequinats han perdut la batalla per la possessió de la pilota en cinc dels sis últims partits en què han puntuat. L’equip d’Hidalgo s’exposa menys i defensa millor

El Sabadell s’intenta aferrar a la salvació de qualsevol manera. La desesperació de veure’s en les posicions vermelles de la taula classificatòria ha portat l’equip d’Hidalgo a sobreviure en contextos que li són contraris. El tècnic sempre ha apostat per un estil de joc en què l’equip s’intenta imposar als rivals a partir de la possessió de la pilota, però els vallesans han fet fortuna en les darreres jornades amb exercicis defensius d’alt nivell i molt seguits.

Dilluns passat, el Mallorca va ser el rival del Sabadell i va tenir un registre superior de possessió de pilota. Fins a la darrera jornada, en què els arlequinats van aconseguir guanyar per la mínima un dels galls de la categoria, ningú havia superat el 71% que va registrar el conjunt balear, segons dades de SofaScore. “Segurament ha estat el partit amb menys pilota de l’any, però era molt important aconseguir aquests tres punts”, va dir l’entrenador Antonio Hidalgo després de l’enfrontament contra el Mallorca, deixant clar que el pla de partit era tenir més possessió. “El pla que tenia era tenir una mica més la pilota. Sabia que en aquest moment que estem no és fàcil tenir molt la pilota ni atacar espais contra Raíllo o Valjent. Després del gol hem fet un pas enrere”, hi va afegir.

De fet, els arlequinats són un dels equips que registren un percentatge a favor seu (51%, per un 49% dels rivals contra qui juguen), però en les darreres jornades l’equip s’està trobant còmode defensant-se. “La nostra situació de vegades et porta al fet que quan et poses davant vols assumir menys riscos”, reconeix el migcampista tot terreny Adri Cuevas. “Hi ha el sentiment que els punts no se’ns poden escapar. En altres partits també hem fet grans coses defensives, però potser ens hem descobert més del que vam fer [contra el Mallorca]”, hi afegeix. Contra el segon classificat, el Sabadell només va rebre tres xuts a porta gràcies a l’acumulació d’efectius i a una gran concentració defensiva.

El Sabadell ha perdut la batalla per la possessió de la pilota en cinc dels sis últims partits en què ha puntuat (dos triomfs i quatre empats). I tot i que Hidalgo ha deixat clar per activa i per passiva que no canviarà els seus plans de partit, les diferents circumstàncies han portat l’equip a recular, a diferència dels partits de l’inici de temporada, en què els arlequinats registraven altes xifres de possessió de pilota: la va guanyar al Mallorca, a l’Espanyol, al Mirandés i al Saragossa en els primers sis partits de lliga i només va aconseguir sumar un punt.

LES REACCIONS

Sabia que en aquest moment que estem no és fàcil tenir molt la pilota ni atacar espais
Antonio Hidalgo
entrenador del sabadell
En altres partits també hem fet grans coses defensives però potser ens hem descobert més del que vam fer [contra el Mallorca]
La nostra situació et porta al fet que quan et poses davant vols assumir menys riscos
Adri Cuevas
migcampista del sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)