Espanyol

Vicente Moreno: “Hem d’accelerar i buscar l’ascens”

Optimista. “Tenim la primera oportunitat per pujar però no depèn de nosaltres. Hem de guanyar el Màlaga”,diu el tècnic. Les derrotes d’Almeria, avui, i Leganés, demà, amb triomf de l’Espanyol els retornaria a primera

Vicente Moreno ha repassat l’actualitat de l’Espanyol en la prèvia del duel davant el Màlaga (16.00 h/ RCDE Stadium) on els blanc-i-blaus, tenen, per primera vegada l’opció de ser equip de primera matemàticament. Per ser-ho han de guanyar el Màlaga i que l’Almeria, on debutarà Joan Francesc Ferrer ’Rubi’ no guanyi avui l’Oviedo (18:15h) i demà el Leganés no ho faci contra l’Sporting de Gijón. Una doble carambola per ser equip de primera. En tot cas, la combinació guanyadora, i sense dependre de tercers, depèn de guanyar dos partits.

Vicente Moreno continua amb el seu discurs de màxima prudència, però ja ha obert l’escletxa a la possibilitat d’ascens. “El que depèn de nosaltres és guanyar el partit del Màlaga i serà un partit complicat. Hem de fer un bon partit per guanyar i després es poden obrir altres escenaris, però ens preocupen del nostre partit. Després si es donen altres escenaris doncs ja veurem”, ha dit el tècnic que ha mostrat el desig de com voldria que fos l’ascens. “Com pujar? Amb la nostra afició a la grada, però això no s’escull. Avui aquesta possibilitat pot quedar eliminada (si guanya l’Almeria)”, ha recordat. El tècnic que convida a la plantilla a prémer l’accelerador. “Estem exposats com a qualsevol equip i a vegades les coses no surten com volem. Ho veiem amb possibilitats d’aconseguir-ho. El nostre dia a dia és exigència, obligació. Portem ja 240 sessions d’entrenament i arribats a aquest punt, ara com ara hem d’accelerar, collar. Ho hem de viure amb il·lusió i alegria. No ens distraurem”.

Vicente Moreno ha parlat d’una de les claus de la temporada: la gestió emocional.”Les cares que hi ha ara a la plantilla són totalment diferents. És abismal, el cel i la terra. Quan arribo aquí hi ha una situació traumàtica per a tothom i en totes les parcel·les: directiva, jugadors, afició. Però totes han deixat de banda els sentiments i s’ha dedicat a treballar i intentar ser positius. El mèrit de tots els estaments i aficionats és que, tot i aquesta situació, li hem donat la volta i això no és fàcil. Hi ha equips que cauen i passen anys per alçar-se. Cal valorar el que ha fet aquest equip i d’on venia”.

Per últim ha parlat de dos noms propis. Primer de Wu Lei que marxarà amb la seva selecció i el seu futur s’allunya de l’Espanyol de cara al curs vinent. “Marxa amb la selecció i això és important per ells perquè és un jugador de nivell i és una sort tenir-lo. Però, en principi, torna en la part final de la competició. És un futbolista de molt nivell. A l’inici de temporada ha estat important i després la lesió i el nivell de l’equip li ha costat entrat. Ha entrat en 28 partits i ha intervingut en quasi totes les jornades. Mereix molt més del que ha jugat per qualitat i actitud”, ha dit el tècnic. I, en segon terme, de Javi Puado, un dels jugadors de moda i clau en aquest curs. “És un jugador que té un gran nivell futbolístic i també personal. L’any passat els vaig seguir i va ser un encert del club executar aquella cessió al Saragossa. És un futbolista jove que ve d’avall, intel·ligent, preparat. És el xicot ideal per a qualsevol filla, però ara jo no puc”, ha dit Vicente Moreno.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)