Girona

El somni agafa fonament

La sisena victòria en vuit partits deixa el Girona cinquè, amb l’expectativa d’acabar la jornada en ‘play-off’ si l’Sporting o el Rayo fallen

Els gironins fan valer un cacau de Franquesa (33’) amb molta dedicació defensiva per contenir el pas endavant del Tenerife

GIRONA 1 TENERIFE 0

GOLS:1-0 (33’) Franquesa.ÀRBITRE:Ávalos Barrera, del col·legi català.VAR:Hernández Maeso.Targetes grogues:Stuani (67’) i Yan Couto (87’), del Girona; i Aitor Sanz (63’) i Manu Apeh (85’), del Tenerife.Targetes vermelles:cap.INCIDÈNCIES:Abans de començar el partit es va fer un minut de silenci en memòria de l’expresident del Girona Antoni Madeo, traspassat el passat 20 d’abril. LOCAL: Juan Carlos Santi Bueno Juanpe Arnau Yan Couto
Gumbau Cristóforo
Terrats (83’) Monchu
Ibra Kebé (83’) Franquesa
Valery (91’) Yoel Bárcenas
Samu Sáiz (70’) Stuani
Nahuel Bustos (70’)
RESTA DE CONVOCATS: Ortolá (p.), Bernardo, Aday, Calavera, Luna i Monjonell
VISITANT: Dani Hernández Kakabadze
Shaq Moore (65’) Carlos Ruiz
Alberto (14’) Sipcic Pomares Valera
Manu Apeh (65’)
Sergio González
Jorge (84’) Aitor Sanz
Vada Shashoua
Nono (65’) Fran Sol
RESTA DE CONVOCATS: Serantes (p.), Víctor (p.), Jacobo, Suso i Félix

No va ser la versió més brillant, ni de bon tros, però ara que ha accelerat i s’ha posat de ple en la lluita per un play-off d’ascens que semblava inabastable setmanes enrere, el Girona també hi sap posar ofici. Superar el Tenerife era fonamental per pressionar de debò l’Sporting i el Rayo, i els blanc-i-vermells ho van aconseguir. En un partit equilibrat i amb més espessor que llums, un bonic gol d’Enric Franquesa va ser suficient. Perquè el mateix equip que es veia incapaç de mantenir la porteria immaculada –dotze jornades seguides rebent gols– ara encadena tres zeros. El Girona ha canviat i, amb uns números que fan goig (sis victòries en vuit jornades, amb 19 punts dels últims 24), de moment ha fet el pas d’assaltar la zona de play-off. I en el cinquè lloc provisional, l’Sporting –avui, a Leganés– i el Rayo –demà, a Sabadell– saben que hauran de puntuar si volen veure els gironins fora de la zona noble.

Francisco recuperava peces i va fer un canvi per línia, amb l’entrada de Santi Bueno, Gumbau i Stuani, tot i que el més cridaner del full de partit va ser la presència d’un àrbitre català, Ávalos Barrera, que va substituir d’urgència Gorostegui Fernández, positiu per Covid-19. El Tenerife, sense gaire res a fer en la classificació, va ser el primer de fer un xut. A l’altra àrea, ho va provar Monchu. Els gironins tenien més la pilota, però els costava molt fer mal. La circulació era lenta i amb passades al peu, sense buscar l’espai ni el risc, cosa que facilitava la feina al conjunt de Ramis, ben ordenat. Yan Couto estava molt més apagat que en partits anteriors, i el tàndem d’atac que formaven Stuani i Yoel Bárcenas entraven poc en joc. El Tenerife, però, tampoc amenaçava amb la profunditat, i tot plegat generava un espectacle deslluït, sense salsa.

Estèril en jugades, el Girona va agrair el tercer córner a favor, que va regalar Sipcic en una acció estranya. Monchu el va xutar tancat al primer pal. El rebuig va quedar curt. I Enric Franquesa, tot i tenir desavantatge, hi va posar molta més atenció i fe que el rival, hi va arribar abans i va etzibar un cacau que va entrar amb violència a la porteria (33’). Els gironins van tenir, poc després, una magnífica ocasió per marcar el segon, en una acció que va començar el lateral santcugatenc. Stuani va llegir la passada i va voler picar la pilota veient la sortida de Dani Hernández, que va estar fi i va treure el 2-0 a l’uruguaià. En qualsevol cas, els gironins van arribar al descans amb més confiança i convenciment i amb un bon treball sobretot en la pressió.

Canvia el panorama

El Tenerife va sortir amb una marxa més després del descans. Sipcic va donar el primer avís, en quedar sol davant Juan Carlos, però va ser incapaç de resoldre-ho. No va ser una acció aïllada, perquè el domini dels visitants es va anar intensificant, sobretot amb aparicions perilloses de Shashoua, que en va tenir una de clara. De fet, el primer quart d’hora del segon període, els de Ramis van tenir tres ocasions clares. Totes, sense que el Girona hagués fet res per discutir el domini del rival. Per l’empenta del Tenerife o per iniciativa pròpia –o una mica de cada–, el conjunt de Francisco es va dedicar a defensar l’avantatge i prioritzar el treball sense pilota. Amb el problema que, quan la tenia, ni allargava les possessions ni era capaç de sortir amb velocitat al contraatac. El tècnic va canviar el tàndem d’atac, amb la idea que Nahuel Bustos tingués profunditat i Samu Saiz donés aire i lucidesa amb la pilota. Ni una cosa, ni l’altra. Els blanc-i-vermells es van treure de sobre la intensitat del Tenerife –qui sap si el triple canvi de Ramis quan més valents semblaven els va acabar frenant–, però no van trepitjar l’àrea de Dani Hernández. Només hi va haver una progressió de Yan Couto que va acabar amb un xut desviat del brasiler. Els gironins es van centrar en el treball defensiu, amb un bon nivell dels centrals i l’ajuda col·lectiva. Terrats i Ibra van donar aire a Cristóforo, que va acabar fos, i Monchu. I tot i que el Tenerife va tenir alguna altra aproximació sense xut, no va caldre cap intervenció salvadora de Juan Carlos. La tercera victòria consecutiva –totes sense rebre cap gol– confirma que el Girona s’hi ha posat. Acabi o no la jornada entre els sis primers, l’equip blanc-i-vermell promet lluita en una altra recta final de curs vibrant. Que, tal com progressava l’equip mesos enrere, és tot un èxit. Tornen les emocions fortes a Montilivi.

POCA COSA

En una primera part equilibrada i força espessa, els gironins tenen més la pilota

PROTAGONISTA

Franquesa, atent en el rebuig d’un córner, fa l’1-0 i habilita Stuani, a punt de fer el 2-0

PAS ENRERE

El Tenerife assumeix el domini i crea perill en l’inici de la segona part

FERM AL DARRERE

Inexistent en atac en el segon acte, el Girona aposta per garantir el tercer zero seguit

MINUT A MINUT

10’ Valera prova el xut des de la frontal però toca en un defensa i surt a córner.
15’ Monchu no engalta bé una volea des del punt de penal i el porter atura sense problemes. 21’ Vada es regira a la frontal però, ben tapat per Yan Couto, xuta molt desviat.
33’ Monchu serveix un córner molt tancat i el refús defensiu l’aprofita Franquesa des de dins l’àrea per afusellar el porter i marcar l’1-0.
36’ Franquesa assisteix Stuani, que es queda sol davant el porter, però Dani evita el gol. 45’ Xut de Gumbau des de la frontal que toca un defensa i acaba a les mans del porter.
49’ Sipcic controla absolutament sol dins l’àrea però amb tot a favor remata als núvols.
52’ Gran jugada de Shashoua que acaba amb un xut que no troba porteria per ben poc. 74’ Nono controla dins l’àrea molt forçat i es regira però Juan Carlos li treu l’esfèrica dels peus. 79’ Vada rep la passada de Manu Apeh dins l’àrea però després de controlar xuta a l’aire. 83’ Xut de Yan Couto amb l’esquerra des de la frontal que li surt tou i desviat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)