Espanyol

Amor a primera vista

Espanyol. Els blanc-i-blaus toquen l’ascens amb les mans. Continuen en un estat de forma imparable. Setena victòria en els últims vuit partits. RDT (2) i Javi Puado liquiden el Màlaga

Espanyol 3 Màlaga 0

ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil, Lluís, Cabrera, Pedrosa; Keidi (Melendo, 81’), Darder (Mérida, 61’), Puado (Pol, 81’), Embarba (Melamed, 70’); Dimata (Wu Lei, 70’), RDT.MÀLAGA:Barrio; González, Juande, Lombán, Ismael (Haitam, 80’); Jairo (Ramón, 61’), Cristian (Joaquín, 61), Escassi, Cristo; Rahman, Caye (Stefan, 69’).GOLS:1-0 (15’) RDT; 2-0 (40’) Puado; 3-0 (77’) RDT.ÀRBITRE:Ortiz Arias. T.G: Embarba (43’); González (44’); Bare (65’); Pol Lozano (85’).

L’Espanyol es comporta com aquells grups mítics de rock. Tenen apresa la partitura d’una manera automàtica i tenen interioritzats els moviments amb una precisió de cirurgià. És igual qui sigui el rival. És igual si fa vent o calor. És igual que el rival li busqui les pessigolles des del principi. En qualsevol moment, la teòrica superioritat del seu adversari es farà miques amb els primers acords de la simfonia blanc-i-blava.

L’Espanyol ha encetat aquest tram final amb una combinació letal: jugar de memòria i amb el gust i la tranquil·litat de qui gaudeix damunt la gespa. Una comoditat que eleva el joc i el ritme de l’equip. Tot flueix amb una harmonia celestial. Els jugadors de l’Espanyol estan vivint aquests últims partits com una gira de comiat per segona divisió. Es tracta de gaudir dels petits moments: arribar a l’estadi, amb la comitiva d’aficionats acompanyant el bus de l’equip; posar-se la samarreta i les botes als vestidors; escalfar-se arran de gespa, amb aquella despreocupació adolescent de qui sap que cada nit és festa grossa... Si tempus fugit, carpe diem, es deuen repetir els futbolistes blanc-i-blaus, que gaudeixen d’un moment que s’han ben guanyat al llarg d’aquesta interminable marató de segona que ja arriba a la seva fi.

El Màlaga ràpidament es va adonar que l’Espanyol era un mur infranquejable. I això que els andalusos van dominar el partit en moltes fases. De fet, van entrar millor en el duel i van buscar les pessigolles als locals, però el somni d’esgarrapar algun punt es va dinamitar en el minut 15. Javi Puado va fer una bona jugada per la banda esquerra i va assistir RDT. El madrileny es va inventar un obús des de la frontal i va signar un golàs que obria la llauna. RDT en estat pur. No marcava des del 4 d’abril a Albacete, però tornava a mostrar les seves credencials, i encara va tenir temps per fer un doblet després d’una gran acció de Puado. Gol número 22 del madrileny.

L’Espanyol va liquidar el duel amb una nova diana abans del descans. Embarba va servir un córner i Puado, de manera majestuosa, es va elevar per sobre dels centrals i va rematar de cap. Dotzè gol del davanter del planter, que està en un moment estratosfèric de joc. És el futbolista revelació d’aquesta temporada. Ha fet un pas endavant després d’una profitosa cessió al Saragossa. Ara és capità a l’Espanyol i el gendre perfecte. Ho té tot per ser un dels pals de paller dels catalans el curs vinent a primera.

Per arrodonir la plàcida tarda, Diego López es va estirar i va frustrar un gol del Màlaga. El gallec és ara el Zamora de la categoria. O Pulpo, un vell rocker, és un altre dels puntals d’aquest Espanyol indomable, que camina de manera decidida cap a primera. L’ascens podria veure la llum a Saragossa. Terra promesa de Puado. Un estadi històric com La Romareda està cridat a veure el retorn de l’Espanyol a l’elit. Només caldria aconseguir-hi un punt després de l’empat del Leganés contra l’Sporting.

Hem fet un bon partit i hem estat valents, però teníem com a rival el millor equip de la lliga
Sergio Pellicer
entrenador del màlaga
Estic molt content de tenir aquests companys. Al final, gràcies a ells puc aconseguir gols
Raúl de Tomás
DAVANTER DE L’ESPANYOL
Hi ha molt sacrifici al darrere, i quan ho tens tan a prop és normal gaudir-ne. I els aficionats, més
Vicente Moreno
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)