Girona

Que els vinguin al darrere

El Girona agraeix el triomf del Sabadell contra el Rayo Vallecano i se situa per primera vegada en tota la temporada en zona de ‘play-off’

Els gironins lluiten en una recta final apassionant amb quatre equips més per la via indirecta d’ascens

El Girona s’hi ha posat. Ha trigat, però no només ha arribat a temps sinó que ho ha fet amb una antelació que ni els més optimistes del vestidor de Montilivi haurien pogut pronosticar. L’acceleració de les últimes jornades (19 punts de 24 i tres victòries consecutives) ha coincidit amb l’encallada dels equips als quals aspirava a fer tremolar. I després de retallar dos punts més a l’Sporting –n’hi ha eixugat 10 en cinc jornades–, l’equip de Francisco va fer el pas que li faltava. La victòria heroica del Sabadell contra el Rayo Vallecano va acabar d’arrodonir la jornada per als gironins, que se situen per primera vegada en tota la temporada en la zona noble. I això que havien sortit de Vallecas, fa quatre partits, amb el panorama enfosquit, a sis punts del Rayo, al qual han tret set punts en tres setmanes, comptant que els madrilenys tenien un partit pendent, que van perdre contra el Mirandés. Sisè, el Girona afronta les cinc últimes jornades carregat de confiança, molta més de la que tenen algun dels rivals en la lluita, enfeinats i preocupats.

Cinc per quatre llocs

Amb l’Espanyol a punt de celebrar el retorn a primera i el Mallorca ben encaminat per seguir-lo tot i una davallada a fora (1 punt dels últims 15), la via indirecta d’ascens arriba a les cinc últimes jornades amb tot per fer i resoldre’s. No només l’ordre, sinó també els protagonistes. El Girona s’ha aconseguit colar en una zona que no havia trepitjat en tota la temporada. En canvi, els altres hi havien acumulat gran part del campionat. L’Sporting hi és des de la segona jornada. El Leganés, des de la vuitena. L’Almeria, des de la novena. El Rayo hi era des de la dissetena, fins que el Girona l’ha superat.

A diferència del Girona, que ve embalat des del darrere, el Rayo i l’Sporting han vist com els augmentava la preocupació. La mala ratxa dels madrilenys no és tan llarga, però són els que han perdut el lloc de play-off, i dilluns tenen una altra cita exigent contra el Leganés, que tampoc té la feina feta. Més duradora és l’encallada de l’Sporting, que fa cinc partits que no guanya (2 punts de 15) i quatre que no marca. Ni tan sols l’Almeria, el més ben situat de la zona de play-off, viu un moment tranquil, perquè acaba de canviar l’entrenador, ha quedat ja allunyat de la zona d’ascens directe a què aspirava, i Rubi té feina per intentar posar-hi el seu segell. Hi ha sis punts entre el tercer classificat i el setè.

La ‘Ponfe’, endarrerida

Com el Girona, la Ponferradina també s’anava mirant la zona noble amb l’esperança d’acabar-hi arribant. La derrota a Las Palmas, però, ha deixat el conjunt del Bierzo a cinc punts del Girona, que a més li té guanyat el goal-average. És, de fet, l’únic duel particular que té guanyat el Girona –els resultats contra els rivals directes són una de les seves pegues– respecte als vuit primers, al marge de l’Espanyol, que dissabte té l’oportunitat de celebrar l’ascens a primera.

El dilluns 17 de maig

Com en la jornada tancada ahir, el Girona tornarà a jugar abans que els seus rivals el cap de setmana, i això que no ho farà fins diumenge, al camp del Logroñés. L’endemà, el Rayo té un duel directe contra el Leganés, i l’Sporting rep el Lugo. LaLiga també ha definit la programació fins a la 40a jornada. Destaca el Girona-Sporting de la 39a, que pot ser decisiu, i que es jugarà el dilluns 17 de maig (21 h) a Montilivi. Els gironins visitaran el Màlaga el dijous 20 (19 h).

JORNADA 38
Tenerife-Almeria
dv, 21h
Logroñés-GIRONA
dg,18.15h
Rayo-Leganés
dl,19h
Sporting-Lugo
dl.,21h
JORNADA 39
Almeria-Albacete
ds.15, 21h
Fuenlabr.-Rayo
dg.16, 16h.
Leganés-Logroñés
dg.16, 21.30
GIR.-Sporting
dl.17, 21h
JORNADA 40
Cartagena-Almeria
dm.18, 19h
Mirandés-Leganés
dc.19,21.30
Màlaga-GIRONA
dj.20, 19h
Sporting-Las Palmas
dj.20, 19h Rayo-Oviedo
dj.20, 21.30h
JORNADA 41
Almeria-Logroñés Castelló-Rayo GIRONA-Alcorcón Leganés-Màlaga Fuenlabrada-Sporting
JORNADA 42
Cartagena-GIRONA Rayo-Lugo Saragossa-Leganés
Sporting-Almeria
7
punts
ha tret el Girona al Rayo i a l’Sporting en tres jornades. El 2-1 polèmic a Vallecas deixava els madrilenys amb sis punts més (i un partit pendent).
8
punts
de marge respecte al setè ha perdut en cinc jornades l’Sporting. El Girona n’hi ha retallat 10.
20
jornades
feia que el Rayo era entre els sis primers. L’Sporting hi és des de la 2a jornada i el Leganés, des de la 8a. El Girona tot just s’hi posa en la 37
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)