Espanyol

Més enllà de l’ascens

Objectiu. La plantilla blanc-i-blava s’ha conjurat per guanyar els cinc últims partits de lliga i acabar primers per signar un curs històric

La plantilla de l’Espanyol i el seu tècnic, Vicente Moreno, tenien un únic repte quan va començar aquesta temporada: tornar a primera divisió. No hi havia cap possibilitat d’errar aquesta bala de plata. L’entitat, club històric, no es podia permetre una relliscada i no aconseguir aquest objectiu per la seva supervivència emocional i no caure en un parany econòmic de magnituds imprevisibles. El punt culminant de la marató de segona divisió. 42 jornades. Un camí interminable que podria tocar a la seva fi dissabte a La Romareda. L’Espanyol en tindria prou amb un empat contra el Saragossa per ser equip de primera matemàticament. L’objectiu ja es toca amb les mans, però els futbolistes s’han conjurat per anar més enllà d’un simple ascens i busquen el títol de segona divisió. Ara mateix tenen sis punts de marge amb el Mallorca, segon classificat, però l’objectiu competitiu de la plantilla és no baixar el llistó fins al final de curs. “Tenim uns resultats molts bons i hem de seguir amb aquesta ratxa. El que volem és pujar, però també acabar primers”, va advertir, ahir, Adrià Pedrosa. Acabar primer té un premi econòmic però també hi ha el prestigi i buscar un rècord històric a segona.

Els jugadors volen allargar el gran moment de forma. Gaudeixen sobre el terreny de joc i tots es volen sumar a la festa. 14 jornades invictes amb nou victòries i cinc empats són les credencials d’un equip que s’ha convertit en un depredador en aquest tram final de lliga. En el moment més decisiu del campionat, l’Espanyol ha accelerat com un lleopard en mig de la sabana en cerca de la seva víctima. És un equip que olora la sang i no vol perdre l’ocasió de deixar la seva petjada a segona divisió. En la ment de tots els futbolistes hi ha els 91 punts que va fer el Deportivo la temporada 2011/12. És el rècord de la competició. I ara l’Espanyol busca superar aquest sostre i establir un nou registre amb 92 punts. El repte és complicat. Caldrà sumar els últims 15 punts en joc. Un objectiu possible per a un equip indomable en què molts futbolistes tenen objectius personals que sumaran en el rendiment col·lectiu. El primer és Diego López. Ara és el Zamora de la categoria, amb 23 gols encaixats, un menys que Manolo Reina, del Mallorca. El gallec mai ha aconseguit un Zamora en tota la seva carrera i aconseguir-ho seria un premi col·lectiu per a tota la defensa.

Raúl de Tomás també té, entre cella i cella, acabar com a pitxitxi de la categoria. El madrileny, ara, s’ha posat al capdavant de la classificació de golejador gràcies al seu doblet contra el Màlaga. 22 gols, un més que Djuka, davanter de l’Sporting. RDT mai ha aconseguit un Pitxitxi i aquest podria ser el primer de la seva carrera com a professional i, de retruc, superar els 24 que va fer amb el Rayo (2017/18). I en mig de tot això hi haurà l’exigència de Vicente Moreno, que és conscient que un bon final de lliga és el millor premi per acabar amb els bioritmes elevats de cara a la temporada vinent a primera divisió.

VICENTE MORENO

És conscient que un bon final de lliga és el millor premi de cara al futur a primera

ADRIÀ PEDROSA

“El que volem és pujar, però també acabar primers”, subratlla el lateral del planter
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)