Girona

Optimisme mesurat

El mitjapunta del Girona Samu Saiz subratlla que la plantilla és la primera sorpresa per haver-se enfilat tan aviat fins a les posicions de ‘play-off’

El madrileny admet que l’equip es troba en el punt òptim en el millor moment

El Girona ha assolit el punt de maduració òptim en el moment més adequat de la temporada, en un tram final de la lliga en què es decideixen els objectius de cada un dels equips. El conjunt dirigit per Francisco continua consolidant el seu joc sostingut en el sistema de tres centrals i dos carrilers (3-5-2) que li ha permès veure la porteria rival amb més assiduïtat (nou partits seguits marcant) i, a poc a poc, solidificar la defensa (tres porteries seguides a zero després d’encadenar-ne dotze encaixant com a mínim un gol). Els gironins han guanyat sis dels últims vuit partits i han pogut eixugar un desavantatge de set punts respecte a les posicions de play-off en un vist i no vist. “Està sent una temporada complicada, amb moltes baixes, jugadors nous, vam haver de refer-nos del cop dur del final del curs passat... Després de tot, és cert que no ens esperàvem estar a dins del play-off tan aviat ja que ens avantatjaven de força punts fa molt poc”, deia el mitjapunta del Girona Samu Saiz en la roda de premsa telemàtica que va oferir ahir als mitjans de comunicació.

“L’equip creu en el que fa i fa les coses bé. Generem més ocasions de gol i darrerament hem aconseguit que ens marquin menys dianes. Estem en bona posició però no hem aconseguit res i encara hem de remar per aconseguir el premi del play-off”, comentava el madrileny, conscient que el canvi de sistema ha fet créixer l’equip i molts jugadors individualment. “Vam arribar al moment important i es va apostar pel canvi de sistema, un fet que ha anat bé. Ha augmentat el nivell de compromís i molts jugadors han ofert la seva millor versió; això és indispensable quan s’arriba al tram més decisiu de la campanya”, assenyalava.

A Samu Saiz el canvi de sistema també li va permetre fer un pas endavant en el seu rendiment, tallat en sec per culpa d’una lesió després d’encadenar dues jornades seguides fent gol. “M’agrada jugar per dins, tot i que l’any passat el tècnic em posava per la banda i em trobava còmode; de fet, aquest any també he jugat molt des de la banda. Ara, el més important és ajudar l’equip i, tot i que he faltat, hem estat bé, o fins i tot millor. No es noten les baixes que tenim i els companys que surten ho fan bé i afegeixen competència”, explicava un Samu Saiz amb ganes de participar amb més regularitat després de deixar enrere la darrera lesió. “ Vull fer bé les coses, jugar i tenir protagonisme. La meva il·lusió es manté intacta encara que el mister decideixi que haig de jugar vint minuts o sortir d’inici”, deia.

Cinc finals i feina per fer

Tot i veure’s ja entre els sis primers, la plantilla del Girona és conscient que queda molta feina per fer i un calendari complicat per afrontar, i també comprimit en el tram final. A més de rebre a Montilivi l’Sporting, els gironins també s’hauran d’enfrontar al Màlaga i a tres equips de la part baixa: el Logroñés –diumenge–, l’Alcorcón i el Cartagena, els que més necessitats de punts estan en la lluita per evitar abandonar el futbol professional.

“S’està comprovant que els equips de dalt guanyen poc i els de baix força més en aquest tram de la lliga. És difícil guanyar els de baix perquè s’aferren a seguir al futbol professional. Tots els partits al final són igualats i molt disputats”, analitzava l’atacant, que confia en les possibilitats de l’equip, gràcies al bon moment que passa. “El tram final ens agafa en el millor moment de la temporada, tant pel que fa als resultats com al joc. Hi ha fases en què ens costa més, però a tots els equips els costa. Hem de sumar els tres punts contra el Logroñés i pensar partit a partit. Sobretot, ens hem de treure pressió de sobre perquè competim contra clubs gegants que han estat tot el curs en aquestes posicions. No ens volem il·lusionar gaire ja que la posició ens la poden prendre ràpidament”, sentenciava Samu, a punt i a total disposició de Francisco.

LES REACCIONS

Estem en bona posició i amb moral, però encara no hem aconseguit res i ens falta remar per aconseguir el premi del «play-off»
Hem de pensar en el Logroñés. No ens volem il·lusionar ja que la posició ens la poden prendre
Samu Saiz
mitjapunta del girona
El més important és ajudar l’equip i, tot i que he faltat, hem estat bé, o fins i tot millor. No es noten les baixes i tothom qui juga compleix
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)