Girona

El Girona també es dispara en la base, que somia en els reptes més ambiciosos

En la lluita. El filial depèn de si mateix per aconseguir l’ascens a 2a divisió FEF en la segona fase i el juvenil podria assolir la millor classificació de la història i encara no ha dit adeu a la lliga

El Girona viu un moment dolç en línies generals; perquè, més enllà de la remuntada en la classificació del primer equip, que li permet dependre de si mateix per jugar el play-off d’ascens a primera, els equips inferiors també estan completament immersos en la lluita pels objectius més ambiciosos. El filial també té a les seves mans aconseguir l’ascens a la 2a divisió federació en la segona fase que està disputant ara –si no ho aconsegueix, tindrà una segona oportunitat en el play-off– i el juvenil ha arribat al tram final de la lliga amb possibilitats de guanyar-la. Serien dues fites històriques i també dues sorpreses majúscules, perquè abans de començar la temporada no era ni de bon tros l’objectiu que el club tenia marcats per als dos equips. Passi el que passi, però, la temporada ja ha servit per demostrar el bon estat de salut del futbol de base del club, ja que continuar lluitant per les fites més altes l’any que el primer equip més ha hagut de recórrer als joves de baix –sobre el paper, Terrats hauria d’estar jugant en el filial i Arnau, en el juvenil, per posar-ne dos exemples– és una demostració de força molt gran.

Dues bales a la recambra

El Girona B d’Àxel Vizuete té en les pròximes setmanes l’oportunitat d’encadenar un segon ascens i fer que el filial gironí continuï escalant categories. Ara mateix els gironins són quarts amb 43 punts i tenen al davant el Terrassa i el Vilafranca, amb 44. L’avantatge que té el Girona B és que té un partit disputat menys i la diferència de gols guanyada amb el conjunt del Penedès, al qual ha guanyat els dos partits, i dels tres duels que li resten per jugar dos seran contra el Terrassa, que pot ser que ho acabin decidint tot –la FCF encara no ha confirmat la data del partit que es va ajornar, que segurament haurà de ser dimecres que ve. L’altre partit pendent és el d’aquesta setmana al camp d’un Europa que ja està de celebracions després d’aconseguir l’ascens.

Si el Girona B assalta la segona posició en aquests partits que resten, ja tindrà l’ascens al sac i ben lligat; però, si no, tindrà una segona oportunitat, perquè després disputaria el play-off amb els equips no ascendits del seu grup i els dos millors del grup D. A més, el Vilafranca té complicadíssim aspirar a l’ascens, ja que des d’aquest any actua com a filial del Lleida i els de la Terra Ferma necessiten un miracle per assolir l’ascens a 1a divisió FEF i no frenar el possible ascens dels vilafranquins.

Somiar està permès

El cas del juvenil de divisió d’honor del Girona és diferent. Els d’Àlex Marsal van superar dissabte un Sabadell que venia de guanyar l’Espanyol i el Barça, i ara arriben al tram final de lliga amb possibilitats de lluitar entre els millors i aconseguir la millor classificació de la història del club. De fet, quan queden dues jornades, matemàticament els gironins encara tenen possibilitats de guanyar la lliga, però sobre el paper les opcions són molt escasses perquè tenen la diferència de gols particular perduda amb el Barça i la general amb l’Espanyol excessivament en contra (+28 els blanc-i-blaus i +17 els gironins). La lliga, això sí, s’ha convertit en un caos, i és que hi ha ajornats un Girona-Saragossa i un Saragossa-Barça que poden acabar sent decisius.

El primer partit dels ajornats que es recuperarà serà el dels gironins, que dissabte rebran el Saragossa amb l’oportunitat d’empatar amb el Barça i el Nàstic a 40 punts en la segona posició, només tres punts darrere de l’Espanyol i dos per sobre del Saragossa, que encara hauria de jugar contra els blaugrana i que també té pendent jugar contra l’Espanyol en la penúltima jornada.

Amb aquest ball de números en la classificació, el Girona sap que només es pot centrar a mirar de sumar els nou punts que li queden en joc –després de rebre el Saragossa rebrà el Cerdanyola i visitarà l’Ebre, penúltim i antepenúltim, respectivament. Si suma els nou punts, el Girona acabarà segur entre els tres primers i podria acabar segon o primer si l’Espanyol, el Barça o tots dos ensopeguen dues vegades. La mala notícia en aquest sentit és que el segon classificat no jugarà la copa, perquè aquest any només es classifica el millor segon de grup i els gironins no ho podrien ser en cap cas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)