Espanyol

Festa de primera sense RDT

Espanyol. El màxim artífex de l’ascens no serà a La Romareda. El pitxitxi es perdrà les possibles celebracions. Vicente Moreno haurà de buscar noves variants per suplir la seva baixa

Si hi ha un futbolista que es mereixia ser dissabte a la gespa de La Romareda aquest era Raúl de Tomás. El davanter ha estat la punta de llança de l’ofensiva blanc-i-blava. Els seus 22 gols són la millor mostra de la seva alta resolució de cara a gol. El madrileny ha vist com la Covid-19 l’ha privat de la gran festa de l’ascens. D’aquells moments d’alegria grupal que hauria viscut amb els seus companys a la gespa de la Romareda. Ho haurà de fer sol a casa i davant del televisor i mossegant-se les ungles, però amb la consciència tranquil·la per haver posat tot el seu talent al servei de l’equip. “Soc millor jugador després d’aquesta temporada”, admetia el madrileny en una entrevista a Movistar aquesta setmana. El punta deixava entreveure que ara era un futbolista més implicat amb el col·lectiu. El gran canvi de RDT ha estat posar el seu talent al servei de l’equip i aquí hi ha tingut molt a veure el tècnic, Vicente Moreno, que ha sabut domar un futbolista aspre en la distància però empàtic en les distàncies curtes.

La baixa de De Tomás té una implicació directa per al davanter: la seva lluita per aconseguir el títol de màxim golejador de la categoria. Ara mateix, el madrileny està en disputa directa amb Djuka, de l’Sporting de Gijón, que té un gol menys que el golejador blanc-i-blau. Queden cinc jornades per acabar la lliga i RDT confiava a ampliar la distància respecte al davanter serbi. De moment, el madrileny sap que es perdrà els dos pròxims partits de lliga: dissabte contra el Saragossa i el divendres 14 de maig contra el Cartagena a casa. Segurament ampliarà la seva absència fins al duel contra la Ponferradina (jornada entre setmana), que es jugarà el 18 de maig. Per tant, només arribaria als dos últims partits de lliga, contra el Tenerife, a casa, i la cloenda contra l’Alcorcón a domicili. Aquesta baixa de tres partits, com a mínim, també frena el golejador en l’objectiu de superar el seu sostre de 24 gols que va fer amb el Rayo, el curs 2017/18.

OBJECTIUS

Perilla el premi de màxim golejador i superar el rècord personal com a professional

FRENAT PER LA COVID

Es perdrà els tres pròxims partits amb el Saragossa, el Cartagena i la Ponferradina

Melendo o Melamed, a l’onze titular

Vicente Moreno haurà d’escollir una nova variant per jugar sense RDT. El tècnic ja sap el que és jugar sense el seu davanter de referència i, en totes les ocasions, l’equip ha donat un bon rendiment. L’últim exponent va ser contra el Logroñés. En aquell partit, el tècnic de Massanassa va apostar per un 4-2-3-1 amb Dimata en punta i Melendo a la mitja punta, amb Puado i Embarba per les bandes. L’Espanyol va guanyar amb un solvent 4-0. A Gijón també va jugar sense RDT però apostant per un 4-4-2 amb Melendo i Dimata com a referències ofensives i Puado i Embarba per les bandes. Per tant, si Vicente Moreno continua amb la seva tradició tàctica tornarà a apostar per Melendo, però també es pot obrir la possibilitat de Nico Melamed, la segona alternativa. Jugador amb més gol però menys control de pilota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)