Girona

Ara no es pot frenar

Instal·lat per primera vegada en zona de ‘play-off’, el Girona busca a Las Gaunas la quarta victòria seguida (18.15h)

Francisco no té cap baixa en la visita a un equip amenaçat per la zona de descens

Ha trigat 37 jornades a treure el cap a la zona de play-off d’ascens i ara el Girona té el repte de defensar el terreny que ha recuperat de manera fugaç, retallant set punts en tres partits a l’Sporting i el Rayo. La sèrie –sis victòries en vuit partits– és digna de premi, però el dèficit que arrossegava l’equip l’obliga a mantenir un ritme molt alt, sense frenar, si no vol perdre allò que li ha costat tant d’atrapar. Avui, en la seva estrena al nou Las Gaunas (18.15 h), el Girona busca enllaçar la quarta victòria, cosa que no aconsegueix des de fa més de quatre anys, en la temporada de l’ascens.

Com en la jornada anterior, el Girona torna a jugar abans que els rivals que té en la lluita per accedir al play-off. Demà a Vallecas hi ha un duel directe entre el Rayo i el Leganés, i l’Sporting rep el Lugo. La intenció dels gironins és que ho facin amb la pressió afegida d’una altra victòria del Girona, que fa dies que els està fent augmentar el neguit en veure amenaçat un lloc que han ocupat durant gairebé tota la lliga. Per accentuar la pressió, però, l’únic camí del Girona –amb els mateixos punts que l’Sporting i un més que el Rayo– és la victòria a Las Gaunas. I tot i que les dinàmiques d’uns i altres són antagòniques, l’equip de Francisco té assumit que l’exigència del rival serà alta.

El Girona arriba al duel després d’enllaçar tres jornades amb la porteria immaculada. El Logroñés, en canvi, s’ha quedat sense marcar en els tres últims duels, amb dos empats i una derrota. De fet, només el cuer, l’Albacete, ha marcat menys gols que el Logroñés (25) en les 37 jornades disputades fins ara. L’equip de La Rioja marca la zona de permanència, amb un punt més que el Sabadell i dos més que el Cartagena, i necessita amb urgència alegries per no veure’s al pou. L’equip de Sergio Rodríguez, que va ser capaç d’encadenar sis victòries, només ha guanyat dos partits en tota la segona volta. I a Las Gaunas, ha guanyat un dels vuit últims duels.

Ni una baixa

En la millor dinàmica de la temporada i carregat de confiança, el Girona ha rebut una altra bona notícia amb la recuperació dels futbolistes que no podien jugar. Fa tot just dues setmanes que l’equip es va presentar al Carlos Tartiere minvadíssim per set baixes. Avui, en canvi, Francisco arriba a Logronyo amb els 22 futbolistes del primer equip –comptant-hi Ramon Terrats, Ibrahima Kébé i Arnau Martínez, amb dorsal del filial però integrats del tot a la primera plantilla– un cop recuperats Mamadou Sylla, inactiu els dos darrers partits, i Pablo Moreno, que se n’ha perdut cinc. En una temporada plena d’obstacles, no és gens habitual que Francisco tingui tot el marge de maniobra. De fet, només havia inclòs tots els jugadors en una convocatòria contra el Sabadell, i aquella cita a la Nova Creu Alta tenia trampa, perquè la presència de Juanpe entre els suplents només va servir perquè veiés la cinquena groga i fos sancionat aprofitant que estava lesionat. Amb tots a punt, Francisco no s’hi havia trobat. Setmanes enrere, contra l’Almeria, era la lesió del porter suplent Ortolá la que impedia tenir tota la plantilla a punt.

Quatre amenaçats

Francisco ha de decidir si dona plena continuïtat a l’onze o si hi afegeix algun matís. Un dels condicionants que té és que hi ha quatre jugadors –Yan Couto, Stuani, Terrats i Nahuel Bustos– que, si veuen la groga, es perdran el Girona-Sporting.

VENT A FAVOR

Quinze dies després d’haver anat amb set baixes a Oviedo, avui Francisco no en té cap

ELS PRIMERS

Els gironins volen avançar feina i afegir pressió als rivals de dalt, que juguen demà

CONTRAST

El Logroñés fa tres partits que no marca i el Girona, tres que no encaixa cap gol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)