Espanyol

El Ferrari de Vicente no ha tingut pana

Espanyol. El tècnic va agafar una plantilla en coma emocional i l’ha revitalitzat a còpia de confiança i mentalitat guanyadora

Vicente Moreno (Massanassa, 1974) ha entrat en les pàgines de la història de l’Espanyol com el gestor del cinquè ascens. El club blanc-i-blau ha tingut la fortuna que tots els seus retorns a primera s’han aconseguit un any després de baixar. Però el futbol dels anys 70, 80 o 90 no tenen res a veure amb el futbol modern. La segona divisió és ara un niu d’històrics que s’han quedat ancorats en la categoria d’argent on equips sense tanta història aconsegueixen fer-se un forat. Una divisió en què el pressupost és relatiu i l’equilibri entre els conjunts que lluiten per l’ascens i els que eviten el descens és un fil molt prim. Vicente Moreno va acceptar enrolar-se al projecte de l’Espanyol conscient que tenia poc a guanyar i molt a perdre. No podia fallar en l’objectiu de retornar un dels històrics del futbol espanyol a primera. Tenia totes les eines per aconseguir-ho: el pressupost més gran mai vist a la categoria, una plantilla amb grans futbolistes i una exigència competitiva des del minut u. Tots aquests ingredients elevaven l’Espanyol com el gran favorit per pujar amb una pressió extra a la motxilla que Moreno ha sabut gestionar amb diligència.

Dins de l’Espanyol, ell era qui més i millor coneixia la segona divisió. Els seus anys com a futbolista al Xerez i entrenador i més tard al Nàstic i el Mallorca eren el millor aval. Des del primer moment va posar les bases de l’èxit amb una gestió metòdica que depenia de recuperar uns futbolistes en coma emocional per un descens traumàtic i, al mateix temps, encoratjar-los a patir i gaudir a la recerca de l’ascens. Un camí de dues velocitats que el va conduir a buscar resultats pragmàtics durant el primer tram de temporada i, més tard, a sublimar el futbol col·lectiu amb un joc dinàmic i coral.

El Ferrari de Vicente no ha tingut pana. Aquest era el gran perill de la temporada. El preparador ha cohesionat el grup i Rufete, el director esportiu, ha vist com la seva gran aposta per la banqueta ha estat un encert total.

ELEMENT CLAU

La seva arribada ha estat encert de Rufete i la seva gestió, decisiva per a l’ascens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)