Girona

No hi ha qui els pari

El Girona passa com un avió per Las Gaunas, goleja en el partit més plàcid del curs i espanta els rivals amb la quarta victòria consecutiva

Arnau obre la llauna (14’), Stuani fa doblet (40’ i 57’) i Juanpe remata el festival (85’)

LOGROÑÉS 1 GIRONA 4

LOGROÑÉS:Santamaría; Unai Medina (Jaime Sierra, 46’), Álex Pérez, Bobadilla, Iago López; Andy, Petcoff (Bogusz, 46’), Paulino (Rubén, 57’), Iñaki (Andoni López, 66’); Pacheco (Ander Vitoria, 74’) i Nano Mesa. GIRONA:Juan Carlos; Santi Bueno, Juanpe, Arnau; Yan Couto, Cristóforo (Terrats, 84’), Gumbau (Ibrahima Kébé, 81’), Monchu, Franquesa (Luna, 81’); Yoel Bárcenas (Sylla, 68’) i Stuani (Nahuel Bustos, 68’). GOLS:0-1 (14’) Arnau. 0-2 (40’) Stuani. 0-3 (57’) Stuani, de penal. 0-4 (85’) Juanpe. 1-4 (91’) Rubén.ÀRBITRE:Sánchez López (murcià).T.G.:Petcoff (13’), Paulino (21’), Bobadilla (56’), Andoni López (83’), Ander Vitoria (88’), del Logroñés, i Monchu (90’), del Girona .T.V.:cap.

No hi ha millor manera d’espantar rivals que amb actuacions com la que va oferir el Girona a Las Gaunas. És la victòria, capital per mantenir-se en zona de play-off i mirar-se alguna cosa més que el sisè lloc, i és també la manera com ho va fer. Amb una autoritat indiscutible, escombrant el rival, el Girona va enviar un altre avís als equips amb els quals lluita a la zona noble. La quarta victòria seguida –des de la temporada de l’ascens que no ho aconseguia– i la setena en nou jornades va ser la més plàcida. Tot plegat a partir d’un rendiment excels en la pilota aturada, origen dels quatre gols. Amb l’estrena d’Arnau, que afegeix un altre registre al seu rendiment impactant; amb doblet de Stuani, amb dues assistències de Gerard Gumbau i amb reaparició golejadora, després de més de tres anys, de Juanpe. Tot suma. Tot surt rodó.

Des de l’arrencada

Amb el mateix onze que va superar amb dificultats el Tenerife, el Girona va començar fort a Las Gaunas. Sabia molt bé què havia de fer, i ho va aplicar de meravella. La pressió que feien els gironins quan el Logroñés intentava creuar el mig del camp l’ofegava. Equilibrat i solidari, el Girona oferia una sensació molt millor que la dels locals. A cada recuperació, un aplaudiment de Francisco des de la banqueta. I un cop la tenia, l’equip s’intentava estirar, amb un Yoel Bárcenas força més activat que la setmana passada. Però no va ser cap jugada continuada el que va aplanar el camí, sinó l’estratègia. Fa setmanes que el Girona ha fet un pas endavant també en la pilota aturada. I ahir va ser letal. L’esquerra de Gerard Gumbau va ser diferencial. Primer, va trobar Arnau Martínez, que ja no només mostra un nivell impecable al darrere sinó que és capaç de fer gols dignes de Stuani. Més tard, va ser l’uruguaià qui va recollir l’assistència de Gumbau, en un córner, per situar el 0-2. A diferència de l’anterior partit, en què el Girona es va endarrerir amb l’1-0, el segon d’ahir premiava la valentia de l’equip, que amb l’avantatge mínim no es va arronsar i va continuar pencant com si no hagués fet res. Amb una única rematada de Nano Mesa en fora de joc entre el 0-1 i el 0-2, el Logroñés no sabia discutir la superioritat dels gironins, molt més ben posats, amb molt més criteri i amb més intenció i capacitat de fer mal. Al darrere, els gironins feien caure una vegada rere l’altra els davanters rivals en fora de joc. Al mig, el treball era impecable. I al davant, Stuani va avisar dues vegades abans de marcar el 0-2. No es podia demanar gaire res més al Girona en una primera part completíssima.

Sergio Rodríguez va fer un doble canvi al descans. Però el guió no es va alterar gens ni mica. La tranquil·litat dels gironins es va convertir en la placidesa més accentuada de la temporada amb el 0-3, després d’un penal clar a Stuani que l’àrbitre no havia vist però que amb la revisió del VAR va permetre a l’uruguaià fer el doblet. Mèrit afegit en la jugada per a Arnau Martínez, que no en té mai prou i és capaç de trepitjar àrea rival no només en l’estratègia.

El Girona s’ho passava bé. Sense que el conjunt de la Rioja li fes pessigolles, l’equip de Francisco va mantenir l’atenció i es va estirar en alguna jugada. Yoel Bárcenas hauria pogut marcar el 0-4 amb un bon xut enroscat que es va estavellar al pal. Francisco va decidir rellevar el tàndem d’atac i va fer entrar Mamadou Sylla i Nahuel Bustos –tots dos amenaçats de suspensió– per Yoel Bárcenas i Stuani, que també va esquivar la cinquena groga. El Girona va trobar el 0-4 en la quarta acció d’estratègia amb premi, aquesta en el refús d’una bona connexió entre Monchu i Sylla que Juanpe va aprofitar. L’única taca, gairebé anecdòtica, va ser el gol de l’honor del Logroñés, ja en l’afegit, que esguerrava la quarta porteria a zero seguida. No es pot demanar tot.

MINUT A MINUT:

14’ (0-1) Gumbau executa una falta des de lluny i Arnau la busca, guanya el salt a Unai Medina i fa una rematada de cap imponent que supera Santamaría.

23’ Yoel Bárcenas es refà d’una relliscada, arriba a la línia de fons i fa una centrada cap a Stuani. El cop de cap de l’uruguaià surt fregant el pal.

24’ Nano Mesa rep dins l’àrea de Paulino, en posició dubtosa, i fa una rematada massa encreuada.

26’ Monchu rep a la punta esquerra, fa una centrada que es tanca i Stuani, des del segon pal, no la connecta prou bé i remata a fora.

35’ Xut sec de Gumbau que rebota en un rival i atura Santamaría.

37’ Gumbau apareix per l’extrem dret i busca la centrada cap a l’àrea petita, però Santamaría està atent i la bloca.

40’ (0-2) Gumbau executa un córner de manera excel·lent i Stuani fa el moviment, guanya la posició i remata de cap cap a dins.

52’ Xut desviadíssim de Nano Mesa

57’ (0-3) Stuani reclama penal per trepitjada d’un rival. Sánchez López no ho veu, però Ortiz Arias el fa anar al monitor del VAR.Stuani enganya Santamaría amb un xut ajustat al pal.

65’ Yoel Bárcenas rep la passada de Stuani i, des de la frontal, fa una rematada enroscada que impacta al pal.

80’ Ander Vitoria recull un refús i l’envia als núvols des de l’àrea petita.

85’ (0-4) En una falta, Monchu la pica cap a Sylla, que etziba un bon xut tot i que un rival el subjectava. Santamaría la treu com pot, Juanpe recull el refús i marca..

91’ (1-4) Rubén Martínez guanya una passada a l’espai, arriba sol davant Juan Carlos i el bat amb una bona rematada picant la pilota.

L’ORIGEN

Molt superior en tot moment, l’equip gironí controla totes les fases del joc

L’ANÈCDOTA

Els quatre gols són en accions a pilota aturada, amb dues assistències de Gumbau