Girona

Un candidat ben destapat

L’empat entre el Rayo i el Leganés deixa el Girona amb tres punts de marge respecte al setè abans de rebre l’Sporting, que retroba la victòria

Pletòrics de confiança, els gironins han fet en quatre jornades 9 punts més que el Rayo, que tenia un partit més

Pletòric d’energia i confiança, el Girona ja no és l’aspirant que mira d’atrapar la zona noble, sinó que s’hi ha instal·lat de ple dret gràcies a una acceleració contundent. Ara toca defensar el seient que ocupa, i de moment el vent continua bufant a favor. L’endemà d’encadenar la quarta victòria –sèrie que no aconseguia des de la temporada de l’ascens– amb un triomf autoritari a Las Gaunas (1-4), el Girona va veure com l’avantatge respecte al primer equip que no és en zona de play-off augmentava d’un a tres punts. És la distància que té ara respecte al Rayo Vallecano, que s’ha desinflat des que va superar (amb polèmica) el conjunt de Francisco. Tot i que tenia un partit pendent que va perdre contra el Mirandés, el Rayo ha vist com el Girona li ha retallat nou punts en quatre jornades. Els dos últims, per l’empat del conjunt d’Iraola en el derbi madrileny contra el Leganés.

L’1-1 d’ahir a Vallecas condensa la classificació, perquè el Girona tanca la jornada a només dos punts del Leganés. El més benvingut, però, són els tres punts de coixí respecte al Rayo –els madrilenys tenen el goal-average a favor– abans de rebre dilluns a Montilivi l’Sporting. Els asturians van aconseguir tallar la sèrie de cinc jornades sense guanyar, tot i que van haver de patir per superar per la mínima el Lugo, que va tenir una ocasió molt clara en la recta final. El conjunt de David Gallego arribarà a Girona empatat de punts amb el de Francisco, fent valer la millor diferència de gols i amb el roc a la faixa del 2-0 que van aconseguir en el duel de la primera volta a El Molinón.

RItme d’una altra lliga

El Girona s’ha consolidat com a aspirant ferm a jugar la fase d’ascens a primera gràcies a una esprintada espectacular, que va començar amb la remuntada al camp del Las Palmas. En les últimes nou jornades, el balanç és de set victòries, un empat i una derrota, la polèmica a Vallecas. La sèrie (22 punts de 27 possibles) només la supera l’Espanyol, ja equip de primera (23 de 27), però el més cridaner és que, per sota, el tercer millor equip en aquest període (el Fuenlabrada i el Saragossa) ha fet vuit punts menys que el conjunt blanc-i-vermell. El Rayo n’ha fet 12 –10 menys que el Girona– i l’Sporting, i el Leganés, 10.

Des del 2015

La golejada del Girona al camp del Logroñés, que va marcar l’1-4 en el temps afegit, l’ajuda a millorar la diferència de gols (+8). Feia sis anys que els gironins no marcaven quatre gols a camp contrari en la lliga, des del 2-4 que va aconseguir la temporada 2014/15 (la dels 82 punts) al Miniestadi del Barça. L’últim partit de lliga amb més de tres gols dels blanc-i-vermells va ser el 6-0 sonat contra el Las Palmas (amb trio d’Olunga) el 13 de gener del 2018. En la copa, el Girona també va marcar quatre gols la temporada passada, al camp del Cartagena, l’11 de gener del 2020 (2-4).

A UN ALTRE RITME

JORNADA 39
Almeria-Albacete
ds. 15, 21 h
Fuenlabr.-Rayo
dg. 16, 16 h.
Leganés-Logroñés
dg. 16, 21.30 h
GIR.-Sporting
dl. 17, 21 h
JORNADA 40
Cartagena-Almeria
dm. 18, 19 h
Mirandés-Leganés
dc. 19, 21.30 h
Màlaga-GIRONA
dj. 20, 19 h
Sporting-Las Palmas
dj. 20, 19 h Rayo-Oviedo
dj. 20, 21.30 h
JORN. 41
dl. 24, 21h
Almeria-Logroñés Castelló-Rayo GIRONA-Alcorcón Leganés-Màlaga Fuenlabrada-Sporting
JORN. 42
dg. 30, 21h
Cartagena-GIRONA Rayo-Lugo Saragossa-Leganés
Sporting-Almeria

UN 2-4 AL MINI

22
punts
dels últims 27, ha fet l’equip. L’Espanyol n’ha fet més (23), però el salt al tercer és de 8 punts (14).
Feia sis anys que el Girona no marcava quatre gols en la lliga a camp contrari

MÉS CONDENSAT

Sisè empatat amb l’Sporting, el Girona és ara a dos punts del quart classificat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)