Girona

Una dinàmica a l’altura

El Girona va sumar a Las Gaunas la quarta victòria seguida en la lliga per sisena vegada des que juga LaLiga

Els gironins podrien igualar el seu sostre de cinc triomfs en el partit contra l’Sporting

El Girona viu el moment més dolç del curs en el tram final i decisiu de la lliga. El punt òptim de maduració per a l’equip dirigit per Francisco Rodríguez ha arribat en el moment precís coincidint amb un canvi de sistema que ha anat la mar de bé a la plantilla, i també amb l’estat físic adient de la majoria de futbolistes. L’equip blanc-i-vermell genera joc ofensiu, té ocasions, és més vertical i, tot i que en el temps afegit contra el Logroñés va posar fi a la ratxa d’imbatibilitat, augmenta la solidesa defensiva i concedeix molt poc al contrincant. Els gironins encadenen quatre victòries per sisena vegades des que competeixen en el futbol professional i en el duel directe i crucial per entrar al play-off contra l’Sporting (dilluns a les 21:00 h), poden igualar el seu sostre de cinc triomfs seguits que van aconseguir fa just deu campanyes, la 2010/11. El Girona, sisè amb tres punts de marge respecte al setè, el Rayo, intentarà fer bo el moment que travessa per assestar un cop al cinquè de la taula amb els mateixos 61 punts. Una altra victòria i, si pot ser, amb el goal average en l’horitzó (els asturians van vèncer 2-0 en el partit inaugural de la lliga per als gironins corresponent a la tercera jornada), permetria fer un pas de gegant als de Montilivi a falta només de nou punts per disputar-se.

L’equip blanc-i-vermell s’ha destapat per complet i en la sèrie actual de quatre victòries consecutives ha pogut fer nou gols i n’ha encaixat un, ja al final del darrer enfrontament a Las Gaunas contra el Logroñés. Precisament el balanç de +8 en la millor dinàmica de tot el curs ha permès als de Francisco passar de ser un dels equips que menys gols feia de tota la categoria a ser el cinquè que més en fa, amb 43, només superat per l’Espanyol (66), l’Almeria (54), el Mallorca (47) –els tres primers classificats–, i el Rayo (44). La millora a dins del camp ha ajudat a perfeccionar uns números que fan que els aficionats siguin optimistes pel que fa a les possibilitats que el seu equip disputi per cinquena vegada la promoció d’ascens a la màxima categoria.

Un sostre per igualar

Fa poc més de deu anys, el Girona va firmar un mes de febrer del 2011 brillant que el va fer somiar a disputar el seu primer play-off d’ascens, tot just en la seva tercera temporada consecutiva a plata. Dirigits per Raül Agné des de la banqueta, els gironins es van desfer del Nàstic (2-1), l’Osca (0-1), l’Alcorcón (3-1), el Vila-real B (0-1) i el Granada (2-0), en un partit marcat per l’overbooking que va registrar Montilivi en una època en què la política amb les invitacions va fer perdre el control al club (alguns socis es van quedar sense poder accedir a l’estadi). La cinquena victòria contra els andalusos va situar el Girona en la cinquena posició de la classificació amb llicència per fer-la grossa a falta de quinze jornades per al final. El sostre, però, va quedar diluït, ja que, després de sumar els quinze punts possibles de cop, tres derrotes van tirar per terra les aspiracions blanc-i-vermelles d’aspirar a cotes elevades. Aquell tram de curs de fa deu anys va ser la primera vegada que el Girona va lluitar entre els millors, menys d’un any després de caminar per l’abisme amb el famós penal executat per Kiko Ratón.

Aquest any, els gironins han traçat una temporada clarament de menys a més per culpa de condicionants de tota mena que han hagut de driblar pel camí; però, sobretot, van haver de digerir un cop duríssim després de quedar a les portes de l’ascens en la final de la promoció contra l’Elx. Passat el dol i agafat el ritme de la competició, ara l’equip gironí aspira a colar-se novament entre els millors equips de la categoria i lluitar per aconseguir l’ascens per la via de les eliminatòries, un escenari que sempre ha donat l’esquena als blanc-i-vermells. Els possibles rivals seran més temibles que mai.

SÈRIE OBERTA

El Girona, amb tres punts de marge respecte al setè, encara pot fer més gran la ratxa

BALANÇ DE GOLS

Els de Francisco han pogut fer nou dianes en quatre partits i només n’han encaixat una

LA MILLOR RATXA

El curs 2010/11, amb Raül Agné, els gironins van somiar a jugar un primer ‘play-off’

UN AVÍS

Després d’obtenir el cinquè triomf, tres derrotes van posar fi a les aspiracions

LES RATXES

Curs 2010/11
GIRONA-Nàstic 2-1
Osca-GIRONA 0-1
GIRONA-Alcorcón 3-1
Vila-real B-GIRONA 0-1
GIRONA-Granada 2-0
Curs 2012/13
GIRONA-Numància 3-1
Múrcia-GIRONA 0-1
GIRONA-Racing 1-0
Lugo-GIRONA 1-2
Curs 2014/15
GIRONA-Leganés 2-1
Recre-GIRONA 0-3
GIRONA-Osasuna 3-0
Barça B-GIRONA 2-4
Curs 2016/17
UCAM-GIRONA 0-1
GIRONA-Lugo 3-1
Osca-GIRONA 1-2
GIRONA-Llevant 2-1
Curs 2016/17
GIRONA-Mallorca 1-0
Mirandés-GIRONA 0-2
GIRONA-Getade 5-1
Reus-GIRONA 1-2
Curs 2020/21
GIRONA-Saragossa 3-0
Oviedo-GIRONA 0-1
GIRONA-Tenerife 1-0
Logroñés-GIRONA 1-4
GIRONA-Sporting ?
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)