Espanyol

Raúl de Tomás

El depredador de l’àrea

RDT s’ha erigit en figura essencial de l’Espanyol gràcies a la seva determinació i l’encert en els últims metres

El millor jugador de la categoria ha brillat superant la vintena de gols i fent-ne d’autèntic geni

Raúl de Tomás (Madrid, 1994) té una relació de causa i efecte en l’ascens de l’Espanyol. Qualsevol equip, per aconseguir retornar a primera divisió, necessita una peça resolutiva en la parcel·la ofensiva, i aquest home és el pitxitxi blanc-i-blau. El punta ha estat una peça nuclear per entendre el domini dels catalans al llarg de tota la temporada. Un futbolista letal i un autèntic depredador de l’àrea. L’Espanyol ha tingut la sort de gaudir d’un futbolista de la seva qualitat que ha posat al servei de l’equip els seus gols. Un pura sang i amb una capacitat per fer gols de diferent factura. El més recordat és el que va clavar a l’Almeria en l’últim partit de l’any. Una vaselina estratosfèrica, des de més enllà de la medul·lar del camp i amb un barret inclòs al seu defensa. Diana de traca i mocador, de videoteca i, fins i tot, elogiada per la FIFA, que té previst posar-la entre les nominades a gol de la temporada.

RDT ha estat l’alquimista del gol blanc-i-blau. Un jugador que no deixa a ningú indiferent. Competidor de màxim nivell, a ulls de molts fa la sensació de ser un futbolista egoista, però és la seva manera de rebel·lar-se quan no li surten bé les coses. De fet, amb el pas de les jornades, ha deixat clar el seu compromís amb la plantilla i el club. Vicente Moreno ha aconseguit integrar el seu talent dins el col·lectiu i això ha fet aflorar, encara més, la seva gran qualitat. El davanter va arribar el gener del 2020 per salvar l’Espanyol del descens. Van ser 22,5 milions d’euros de traspàs pagats al Benfica. No va poder evitar el desastre d’una temporada en què va arribar a mig camí, però en aquest curs s’ha elevat com el futbolista més decisiu de segona divisió. Un jugador de gran qualitat i que podria competir en els grans equips del vell continent. L’Espanyol ha tingut la sort de gaudir de les seves prestacions. Un futbolista descomunal per marcar de qualsevol de les maneres. A l’esmentada vaselina contra l’Almeria també ha afegit gols de mitja distància, com el primer que li va fer al Màlaga. Una rotunda fuetada, des de la frontal, demostrant que té un colpeig de pilota fantàstic. Té el do de la ubiqüitat dels grans davanters de referència. Capaç de passar desapercebut durant molts minuts i clavar una queixalada mortal per desarmar als defenses i el porter. Entrar des de la banqueta per resoldre un partit amb un tancar i obrir d’ulls com va fer al Carlos Tartiere signant un doblet. De fet, el madrileny ha fet cinc doblets al llarg de la temporada. A l’esmentat contra l’Oviedo, hi cal sumar els que va clavar a l’Almeria, el Fuenlabrada, l’Albacete i el Màlaga. Tres fets a casa i dos a domicili. Un futbolista total que també és capaç de crear una jugada del no-res inventant-se una assistència genial com la que va treure a Almeria per donar en safata un gol fet a Dimata.

RDT és d’aquells jugadors de fantasia, un líder a qui no li pesa la responsabilitat i que no s’amaga mai tot i fallar tres penals aquesta temporada. Aquest amant dels cavalls és un pura sang que ha trobat l’estabilitat per créixer amb els colors blanc-i-blaus. Té contracte fins al 2026 i ara només desitja seguir alimentant la història de l’Espanyol a primera divisió. De moment, és l’únic davanter del segle XXI que ha fet més de 20 gols en una temporada. Mantenir-lo el curs vinent serà una prioritat. És or pur.

22
Gols.
Són els que ha fet el davanter madrileny. El punta s’ha convertit en la referència ofensiva d’un Espanyol que ha caminat per la lliga de manera pletòrica fins a aconseguir el preuat retorn a primera divisió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)