Girona

Els córners ja fan punts

El Girona, que va necessitar 105 llançaments per marcar el seu primer gol a la sortida d’un córner, s’ha convertit, després de destapar-se, en un equip perillós en aquest tipus d’accions

Des de l’aleshores, l’equip blanc-i-vermell ha xutat 51 serveis de cantonada més i tres han acabat dins de la porteria rival

El Girona s’ha rentat la cara. El 3-5-2 ha reeixit en un equip que juga com mai havia fet a la temporada: en atac funciona, genera ocasions i troba porteria, ha marcat nou gols en els últims quatre partits; i en defensa també rutlla, i en aquests darrers quatre matxs només ha rebut un gol i Juan Carlos, protagonista la majoria de dies amb les seves aturades, amb prous feines ha hagut d’intervenir. L’equip és un altre. “Les coses no surten perquè anem guanyant, surten perquè hi ha treball, perquè hi ha compromís i hi ha intenció de fer les coses bé per part de tothom i aquest és el camí”, insisteix Francisco. La realitat és que el grup que orienta s’ha destapat i la millora s’ha produït a tots els nivells.

Una altra de les facetes que havia de polir, i molt, era l’estratègia ofensiva, de la qual no en treia rèdit, cosa que ara sí que està fent. El paradigma d’això eren els córners a favor, una acció del joc en què l’equip no aconseguia fer mal i, de fet, fins la jornada 26a havia anotat zero gols en aquestes situacions. 105 serveis de cantonada va haver de llançar el Girona perquè marqués en un; el primer va ser a Montilivi contra el Castelló (2-1) quan Bernardo va rematar inapel·lablement, de cap, una centrada de Gerard Gumbau. I des d’aquell gol de Bernardo, la productivitat en els córners va augmentar. Els blanc-i-vermells, des d’aleshores, han xutat 51 serveis de cantonada més que han acabat en gol en tres ocasions: a Montilivi amb el Saragossa (3-0), Nahuel Bustos va finalitzar de cap un córner en curt cuinat entre Monchu i Gumbau que el de Campllong va centrar al segon pal; també a casa davant del Tenerife (1-0), Enric Franquesa va culminar amb una fuetada a l’escaire una pilota morta dins de l’àrea després d’un servei de cantonada al primer pal de Monchu; i aquest cap de setmana a Las Gaunas, contra el Logroñés (1-4), va ser Stuani qui, amb un cop de testa, va rematar una nova pilota posada per Gumbau.

Són quatre gols a la lliga els que ha marcat a la sortida d’un córner el grup gironí, que, per fi, està aconseguint treure profit d’aquestes accions. Les quatre dianes, a més, han donat quatre victòries, un total de 12 punts. “Fa moltes jornades que generem perill en l’estratègia i en aquesta categoria és molt important”, explica Francisco. “Quan es guanyen els partits, quan se sumen punts i amb una situació més tranquil·la que fa dos mesos, el jugador se sent millor i més a gust”, diu sobre el perquè de la millora. “Ara entren”, diu Juanpe, un dels capitans de l’equip. “Son jugades que hem estat assajant gran part de la temporada. Algunes les canviem segons el rival i que surtin ara també és important perquè és un recurs i en partits tancats ens pot ajudar molt”, completa el central.

El paper de Gumbau

Molta transcendència té en els córners el llançador i Gumbau, en aquest sentit, s’ha convertit en un factor diferencial. I és que el migcampista de Campllong, inèdit durant més de la meitat del campionat en els llançaments dels serveis de cantonada, que executaven Yoel Bárcenas, Monchu, Aday Benítez i Samu Saiz, va agafar la responsabilitat i, de moment, està encertat. L’esquerrà va ser el picador del primer gol de córner de la temporada i, després, ha fet dues centrades més que han acabat en gol. “Estic amb molta confiança i molt content personalment, però també ho estic pel que fa al grup”, assevera el migcampista. “Està molt bé que marquem en accions d’estratègia perquè a segona divisió son molt importants”, manifesta el jugador, que no només ha estat determinant des de la cantonada amb aquestes tres assistències, també ho ha estat amb dues faltes que ha penjat i que han acabat a dins; una de lateral al camp del Rayo Vallecano (2-1) que va marcar Santi Bueno amb un cop de cap, i una de frontal, diumenge al feu del Logroñés (1-4), en què, també de cap, que va anotar Arnau Martínez. Gumbau, erigit com el referent de la pilota aturada a l’equip, és també el màxim assistent amb sis gols, cinc a pilota aturada.

ELS PROTAGONISTES

Estic molt content per mi i també pel grup perquè fem gols en accions d’estratègia
Gerard Gumbau
MIGCAMPISTA DEL GIRONA

EL PICADOR

Fa moltes jornades que generem perill en l’estratègia i en aquesta categoria és molt important
Francisco Rodríguez
TÈCNIC DEL GIRONA

LA DADA

Gumbau s’ha convertit en el llançador i ha fet tres assistències des del córner
4
gols de córner
ha fet el Girona a la lliga, repartits 4 partits que han acabat amb victòria gironina.

Gumbau (6), quart màxim assistent de la lliga empatat amb sis més

Gumbau és, amb sis més, el jugador que registra més assistències del Girona, seguit de Sylla (4); Yan Couto, Calavera, Samu Saiz i Yoel Bárcenas (3), Arnau (2) i Franquesa, Juanpe, Aday, Monchu, Stuani i Bustos (1). Globalment a la lliga, el de Campllong ocupa el número 4, empatat amb Sergio Ruiz (Las Palmas), Ivan Martín (Mirandés), Pedro Díaz (Sporting), José Carlos Lazo (Almeria), Pierre Cornud (Sabadell) i Àlex Gallar (Cartagena, cedit pel Girona); tercer, amb 7, hi ha Álvaro García (Rayo); segon amb 8,Javi Puado (Espanyol) i Marc Mateu (Castelló), i primer destacat, Adri Embarba (Espanyol), amb 14 passades de gol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)