Espanyol

Posar veu al sentiment

Televisió. El canal #Vamos, de Movistar+, estrena aquesta nit (23h) el documental “Yo soy perico”

El canal #Vamos de la plataforma audiovisual Movistar plus estrena aquesta nit el documental Yo soy Perico (23 h.). El reportatge, de 55 minuts, començarà després del partit de lliga que disputarà l’Espanyol aquesta nit (21h.) davant el Cartagena. La producció, més que per consum intern dels aficionats blanc-i-blaus, va més enllà i és una manera d’entendre i expandir la marca blanc-i-blava més enllà del cercle íntim dels seus simpatitzants. El documental està dirigit pels periodistes Juanma de la Casa i Sergio Sánchez que tenen clar quina era la narrativa que volien aplicar al llarg de tot el metratge. “Volíem tocar la fibra de la gent espanyolista. Volíem parlar de sentiments, com és ser de l’espanyol i ser-ho en aquesta ciutat. Preteníem anar una mica més enllà de la història de l’Espanyol i plasmar com d’orgullós està l’aficionat perico del seu equip” ha comentat Sergio Sánchez. “El que més m’ha impactat és l’esperit de resistència de l’afició perica, és com la Gàl·lia en època romana. En una ciutat on el Barça s’ho emporta tot, té molt mèrit que l’Espanyol sobrevisqui com ho fa i que la seva gent visqui aquest sentiment amb aquesta intensitat i orgull, ” ha subratllat Juanma de la Casa.

El documental busca relligar totes les emocions i les passions que destil·la el futbol i com s’uneix tot això amb el sentiment blanc-i-blau al llarg dels seus 120 anys. Per fer-ho, els autors han comptat amb múltiples veus i de diversos àmbits que donen color al documental com l’ex ministre de Sanitat, Salvador Illa; el diputat Gabriel Rufián; l’economista Gay de Liébana; exjugadors com Dani Solsona, Rafa Marañón, Tommy N’Kono, Moisés Hurtado, Raúl Tamudo, Joan Capdevila; la jugadora dAnaïr Lomba i els jugadors Nico Melamed i Óscar Melendo. El publicista Toni Segarra o la presidenta de la Federació de Penyes del club, Araceli Pérez.

Un documental coral que ajudarà a entendre el sentiment de l’Espanyol i també que toca la fibra on, per primera vegada, Moisés Hurtado explica en públic com es va trobar mort al seu company Dani Jarque.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)